Μυθικό στατιστικό για έναν από τους καλύτερους μέσους παγκοσμίως, ήταν η κοινή συνισταμένη πίσω από τις νίκες τουλάχιστον 2 ετών

Ο Ισπανός αποτελεί το πρωταρχικό γρανάζι της μηχανής του Γκουαρντιόλα, χωρίς αυτό υπάρχει μέλλον;

Manchester City's Rodrigo runs for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester City and Everton at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Jan. 1, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
(AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε τεράστια δύναμη της ποδοσφαιρικής ελίτ. Αποκορύφωμα των υψηλών πτήσεων είναι η κατάκτηση του τρέμπλ την περσινή χρονιά. Αυτές όμως οι νίκες έχουν έναν κοινό παρονομαστή που ακούει στο όνομα Ρόδρι.

Ο Ισπανός έχει καταφέρει κάτι ασύλληπτο το οποίο ίσως και να διέφυγε από αρκετούς. Από το 2022 και έπειτα, μόνο με εκείνον η ομάδα του Γκουαρντιόλα κερδίζει σε παιχνίδια της Premier League. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε αυτές τις μέρες μετά την νίκη της Σίτι επί της Λούτον με 5-1.

Ο Καταλανός τεχνικός μίλησε για την πρώτη απουσία του παίκτη του σε νίκη και μάλιστα έκανε και χιούμορ.

"Χρειαζόταν ξεκούραση, θα ξεκουραστεί και την Τετάρτη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης", δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους, ωστόσο ο ίδιος παραδέχθηκε αμέσως πως αστειευόταν με το τελευταίο κομμάτι της δήλωσης.

Αναμφίβολα, ο Ισπανός μέσος είναι ένα πολύτιμο γρανάζι για την ομάδα του Πεπ. Κατάφερε να προσαρμοστεί από το πιο τεχνικό και αργό παιχνίδι του Ισπανικού πρωταθλήματος σε αυτό το της Premier League που απαιτεί ταχύτητα και δύναμη. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην ομάδα του και δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερος στην θέση του.

Διαβάστε περισσότερα

Κανένας μνηστήρας για Ράσφορντ, χρησιμοποίησε την Παρί για να μείνει στον αφρό

Γκουαρντιόλα: Δεν θέλει ούτε να ακούσει την κριτική για τον Χάαλαντ, είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του

News 24/7

24MEDIA NETWORK