Νικολό Φατζιόλι: "Το στοίχημα μου απορροφούσε τη ζωή, περιγράφουν τον Τονάλι και εμένα ως δαίμονες"

Ο Νικολό Φατζιόλι εξήγησε την αιτία του εθισμού του με το στοίχημα, καθώς και την σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί εκείνος και όχι μόνο μετά τις κατηγορίες.

FILE - Juventus' Nicolo Fagioli controls the ball during the 'Berlusconi trophy' soccer match between Monza and Juventus in Monza, near Milan, Italy, Saturday, July 31, 2021. A Lawyer for Juventus midfielder Nicolò Fagioli acknowledged Wednesday, Oct. 11, 2023, that the player is being investigated by prosecutors in Turin for betting online via unauthorized websites. (AP Photo/Antonio Calanni, File)
(AP Photo/Antonio Calanni, File) AP

Ο μέσος της Γιουβέντους, Νικολό Φατζιόλι μίλησε ανοικτά για τον εθισμό του με το στοίχημα, την αιτία πίσω από το προσωπικό του δράμα, καθώς και τα σχόλια και την κριτική που δέχεται από τους φιλάθλους.

Ο Ιταλός τον Οκτώβριο του επιβλήθηκε επτάμηνη ποινή αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο, ενώ επίσης υποχρεώθηκε να ολοκληρώσει θεραπεία για την καταπολέμηση του εθισμού του στον τζόγο. Παρόλα αυτά, η Γιουβέντους στάθηκε στο πλευρό του, δίνοντάς του νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Πλέον η περίοδος του αποκλεισμού του έχει παρέλθει και ο ίδιος μοιράστηκε τις σκέψεις του, την ρίζα του προβλήματος και τις τωρινές συνέπειες που καλείται να αντιμετωπίσει.

"Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα πλέον να ελέγξω τον εαυτό μου. Ο τζόγος είχε απορροφήσει τη ζωή μου. Ήταν μια εμμονή. Ένας εφιάλτης. Ξέρω ότι είμαι τυχερός, πως οι άνθρωποι της ηλικίας μου βρίσκονται σε πιο δραματικές καταστάσεις και ότι δεν δικαιούμαι να ζητάω συμπόνια. Αλλά δεν θέλω να είμαι και υποκριτής.

Με απορρόφησε ένα κενό που δεν κοίταζε κανέναν κατάματα. Δεν κάνει διαφορές με βάση την κοινωνική τάξη, ούτε επιβραβεύει ή συγχωρεί ανάλογα με το ταλέντο".

"Όλα ξεκίνησαν ως ένα παιχνίδι. Έπαιξα πολύ, αλλά όχι για την ομάδα μου ή για τον εαυτό μου", συνέχισε ο μέσος.

«Δεν μίλησα σε κανέναν γι' αυτό γιατί ντρεπόμουν. Έχασα εντελώς τον έλεγχο τον Ιανουάριο του 2023. Δεν «έπαιζα καλά και προπονήθηκα ακόμα χειρότερα, δήλωσε.

Το μυαλό μου ήταν αλλού. Είχα σιχαθεί αυτό που ζούσα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω χωρίς αυτό. Το κέντρο της ζωής μου ήταν ο τζόγος, όχι άλλο ποδόσφαιρο. Ένιωθα ανάποδα. Αν έκανα μια λάθος πάσα, έλεγα στον εαυτό μου ότι έφταιγε αυτή η εμμονή".

"Όταν ήρθε η Αστυνομία στο σπίτι μου, είχα κάνει εγχείρηση δύο ημέρες νωρίτερα και τηλεφώνησα στη μητέρα μου. Δεν μπορούσα πλέον να το κρύψω. Ένας εξωτερικός παράγοντας έβαλε τέλος σε μια διεστραμμένη φάση της ζωής μου και με ανάγκασε να επιλέξω. Να πέσω κάτω ή να σηκωθώ όρθιος. Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται ότι δεν πρέπει να φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια.

Λυπήθηκα που κάποιες εφημερίδες περιέγραψαν τον Τονάλι και εμένα ως δύο δαίμονες. Το μόνο που έκανα ήταν να πληγώσω τον εαυτό μου. Δεν έφτιαξα παιχνίδια, δεν έβαλα όρους για τα αποτελέσματα. Έκανα λάθη, έπαιξα σε παράνομες ιστοσελίδες και έχασα πολλά χρήματα. Ξέρω, και το ήξερα και τότε, ότι με αυτά τα παιχνίδια, μόνο χάνεις".

Διαβάστε περισσότερα

Μειώσεις μισθών σε όλο το μη ποδοσφαιρικό προσωπικό επέβαλλε ο Τζιμ Ράντκλιφ

Ο Κλοπ αποχαιρέτησε την ομάδα σε μία εκδήλωση γεμάτη συναισθήματα, αναφέρθηκε σε Σίτι και Τσέλσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK