Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ βρήκε ομάδα για να παίξει ποδόσφαιρο. Θα προδώσει την καρδιά του;

Η πρόταση της ρωσικής ΚΑΜΑΖ προκειμένου ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ να υπογράψει ποδοσφαιρικό συμβόλαιο δεν είναι καθόλου αστεία. Έχει μάλιστα τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ δέχθηκε πρόταση από επαγγελματική ομάδα της Ρωσίας για να παίξει ποδόσφαιρο
Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ δέχθηκε πρόταση από επαγγελματική ομάδα της Ρωσίας για να παίξει ποδόσφαιρο INSTAGRAM/KHABIB_NURMAGOMEDOV

Ο Χαμπίμπ Νουργκαμέντοφ έχει αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο επιστροφής στο οκτάγωνο. Ο όρκος στη μάνα είναι ιερός και από τις 24/10 που στο Άμπου Ντάμπι επικράτησε του Αμερικανού Τζάστιν Γκέτσι με υποταγή, υπερασπιζόμενος για τρίτη φορά τον τίτλο της lightweight κατηγορίας στο UFC και το αήττητο ρεκόρ (29-0), δεν έχει υποχωρήσει εκατοστό. Τα χρήματα που σκορπούν στα πόδια του δεν τον απασχολούν, πολύ περισσότερο ένα rematch με τον παρηκμασμένο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ που, ναι μεν άλλαξε το σώμα του ακολουθώντας ειδική διατροφή που έσβηνε μόνο με ουίσκι, αλλά επί της ουσίας ανεβαίνει στο ρινγκ αποκλειστικά και μόνο για χρήματα. Πουλώντας το όνομά του και αγοράζοντας μεταξύ πολλών άλλων το θαλάσσιο supercar της Lamborghini. Ουδόλως τον ενδιαφέρει, αν ταπεινώνεται αγωνιστικά.

Ο Χαμπίμπ υπηρετεί μια άλλη κοσμοθεωρία και δεν την ποδοπατά σε κάθε ευκαιρία. Είναι άτεγκτος. Σκέφτεται εντελώς διαφορετικά, ιδίως αφότου έχασε τον πατέρα του - μέντορά του, και ακολουθεί έναν δεύτερο δρόμο, αναζητώντας αλλού τη χαρά. Μια αναζήτηση που δεν αποκλείεται τον οδηγήσει μέχρι τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Νταγκεστανός συμπλήρωσε τα 32 του, αλλά η ηλικία δεν μοιάζει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας στην προσπάθεια εκπλήρωσης ενός ονείρου που κάθε πιτσιρικάς έχει δει στον ύπνο του. Κι αν ο ανίκητος μαχητής στην ανάρτηση που τον δείχνει να τρέχει στο χώμα, σε εγκαταστάσεις του Ντουμπάι, έκανε περισσότερο χιούμορ, η δημόσια πρόταση από την ΚΑΜΑΖ ήρθε σε πολύ σοβαρό ύφος. Ο Νουρμαγκομέντοφ έγραψε προφανώς με χιούμορ πως "είμαι ελεύθερος και έτοιμος να δεχθώ προτάσεις" προτού λάβει την ειδοποίηση από τους επιτελείς του ποδοσφαιρικού κλαμπ ότι του προσφέρεται θέση στο ρόστερ και η δυνατότητα "να κάνεις το ντεμπούτο του στο ποδόσφαιρο".

Τον έντυσαν μάλιστα στα λευκά-μπλε και για να τον δελεάσουν τον ενημέρωσαν πως η "PFL (κατηγορία που παίζει η ΚΑΜΑΖ) είναι το ποδοσφαιρικό UFC", ότι "παίζουμε σε κάθε αγώνα μόνο για να νικήσουμε" και τέλος ότι "είμαστε μια φιλόδοξη ομάδα με υποχρέωση να προβιβιβαστούμε στην FNL". Διπλή η πρόκληση, οπότε, για τον Χαμπίμπ, ο οποίος όχι μόνο θ' αρχίσει μια ποδοσφαιρική καριέρα, αλλά θα ενταχθεί σ' ένα σύνολο με πρωταγωνιστικό ρόλο, ενισχύοντας την προσπάθεια να πετύχει το μεγαλεπήβολο στόχο της ανόδου.

Πού παίζει η ΚΑΜΑΖ

Απλώς θ' αρχίσει την πορεία του από τα χαμηλά. Η ΚΑΜΑΖ είναι η βασική ποδοσφαιρική εκπρόσωπος της πόλης Ναμπερέζνιε Τσέλνι, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ταταραστάν - στα 225 χλμ. από το Καζάν. Συμπληρώνει εφέτος 40 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1981, έχει φτάσει να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ιντερτότο (αποκλεισμός στα ημιτελικά), αλλά πλέον ανήκει στην τρίτη κατηγορία του ρωσικού ποδοσφαίρου. Παίζοντας στον τέταρτο από τους ισάριθμους ομίλους και για να προβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία θα πρέπει να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας πίσω όλους τους ανταγωνιστές της. Μετά τα πρώτα 15 παιχνίδια (έναρξη του β' γύρου) βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ισόβαθμη με την τρίτη Βόλγκα, και στο -4 από την πρωτοπόρο και αήττητη Νοβοσιμπίρσκ.

Η απόσταση απαγορευτική δεν είναι, από τη στιγμή ιδίως που σκοράρει αφειδώς (41 γκολ), ταυτόχρονα όμως ψάχνει τρόπο να ενισχυθεί με δυνατά παιδιά για να βρει την απαιτούμενη ισορροπία στην αμυντική λειτουργία της και μην χάνει παιχνίδια (4 ήττες). Ο άτρωτος Νουρμαγκομέντοφ είναι η πιο ξακουστή επιλογή της. Δεν τον ρώτησαν βέβαια πού θέλει να παίζει, γιατί μεταξύ μας ποιος θα του φέρει αντίρρηση αν θέλει να μιμηθεί τον φίλο του Κριστιάνο, αλλά με την αντοχή, την ταχύτητα, τη σωματοδομή (1μ78, 70 κιλά) που διαθέτει και τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα πόδια του θα 'ταν -φαινομενικά τουλάχιστον- ιδανικός ως ένας απροσπέλαστος αμυντικός χαφ. Υπό την προϋπόθεση, πάντως, ότι θα είναι παρών στις 12/2 στη συγκέντρωση της ομάδας για τη μίνι προετοιμασία που έχει προγραμματιστεί πριν από την έναρξη του δεύτερου σκέλους της σεζόν για να δείξει ότι μπορεί.

Ότι του αρέσει η μπάλα είναι βέβαιο.

Η λίγκα, υπό επιρροή του Υπουργείου που με τη σειρά του ελέγχεται από τον Πούτιν που, ως γνωστόν έχει άριστες σχέσεις με την οικογένεια Νουρμαγκομέντοφ, ενεπλάκη εξ αρχής στην κουβέντα και διευκρίνισε ότι θα διευκολύνει χωρίς χρονοτριβή την έκδοση δελτίου, εφόσον ο Χαμπίμπ αποφασίσει ν' αποδεχθεί την ανοιχτή αυτή πρόσκληση. Στο χέρι του είναι τα υπόλοιπα. Ή μάλλον στα πόδια του! Εκτός κι αν δεν επιθυμεί να 'προδώσει' την πρώτη μεγάλη αγάπη του, την Ανζί, η οποία συμμετέχει στον πρώτο όμιλο της ίδιας κατηγορίας. Ο 'αετός' είναι άνθρωπος της τάξης και των αρχών, ίσως ν' αποφύγει μια τέτοια πράξη εναντία στο συναίσθημα.

Διαφορετικά, κάτι μας λέει πως, θα είναι καλύτερος από τον Γιουσέιν Μπολτ στην ίδια απόπειρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK