Ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ήταν υπεύθυνος και για πορνεία, ναρκωτικά, όπλα

Ο Σλάβκο Βίντσιτς είναι ένας διαιτητής που ξεσήκωσε σάλο στην Ελλάδα για τις αποφάσεις του στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός τον Νοέμβριο του 2019, ενώ ήταν παρών στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πλέον, κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.

Ο διαιτητής Σλάβκο Βίντσιτς σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019
Ο διαιτητής Σλάβκο Βίντσιτς σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 MOTIONTEAM

Στην Ελλάδα δεν είναι άγνωστος ο Σλάβκο Βίντσιτς. Για αρκετό καιρό, αρχής γενομένης από τις 3 Νοεμβρίου 2019, η ελληνική αθλητική επικαιρότητα ασχολήθηκε με τα σφυρίγματά του στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και κυρίως με το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ των γηπεδούχων, με συνέπεια ο Βιεϊρίνια να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2. Η παράβαση καταλογίστηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με αρωγή του VAR κι ενώ είχαν υποδειχθεί 5 λεπτά καθυστερήσεων. Ο Βιεϊρίνια σκόραρε με εκτέλεση στο 101' και άνοιξε ακόμα έναν γύρο εξωαγωνιστικών συζητήσεων στην Ελλάδα.

Με μία έναν πιο προσεκτικό συσχετισμό του ονόματός του με τη χώρα μας, θα βρούμε τον Βίντσιτς στην ισοπαλία 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ στην Τούμπα για τα φετινά προκριματικά του Champions League, στη νίκη με 3-1 του Ολυμπιακού επί της Μπέρνλι το καλοκαίρι του 2018 για τα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης και στην αντίστοιχη νίκη των Πειραιωτών επί της Αρόουκα στην Πορτογαλία για τα προκριματικά του Europa League 2016-2017. Λίγο πιο παλιά, ο Σλοβένος διαιτητής ήταν παρών στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήταν βοηθός περιοχής στην αναμέτρηση της 'γαλανόλευκης' με τη Γερμανία, για τα προημιτελικά του Euro 2012.

Πλέον, το όνομα Βίντσιτς θα κάνει πολύ μεγαλύτερη εντύπωση για διαφορετικούς λόγους. Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, ο 40χρονος διαιτητής συνελήφθη στην πόλη Μπιεγέλινα της Βοσνίας, ως ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα πορνείας, διακίνησης ναρκωτικών και όπλων. Μαζί του στην ίδια έπαυλη συνελήφθησαν 26 άντρες και 9 γυναίκες που φέρονται να εκδίδονται. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομα όπλα, που συνδέεουν την υπόθεση με μια ευρύτερη επιχείρηση της αστυνομίας της Βοσνίας κατά κυκλωμάτων πορνείας. Μεταξύ των συλληφθέντων, η Τιγιάνα Μακσίμοβιτς, σελέμπριτι γνωστή ως Τιγιάνα Αγφόν από reality shows της χώρας, η οποία εμφανίζεται ως επικεφαλής του κυκλώματος. Η τελευταία συνελήφθη μαζί με 3 γυναίκες, καθώς επιχειρούσαν να διασχίσουν με βάρκα τον ποταμό Δρίνο για να διαφύγουν στη Σερβία.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας διαιτητών της Σλοβενίας, Βλάντο Σάιν, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Βίντσιτς, ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής από το 2010. Ο Βίντσιτς μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και απέδωσε τη σύλληψη σε παρεξήγηση: "Ήμουν στην πόλη για δουλειές και έπειτα από ένα επαγγελματικό δείπνο με συνεργάτες, μας προσκάλεσαν να πάμε σε ένα πάρτι, πρόσκληση την οποία αποδεχθήκαμε. Ήταν εκεί περίπου 40 άτομα, δεν γνώριζα σχεδόν κανέναν τους. Ύστερα από λίγο έγινε η έφοδος της αστυνομίας. Μας πήγαν για ανάκριση και τους εξήγησα ότι δεν ήξερα κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους εκεί και πρόσθεσα ότι πρέπει να με αφήσουν να επιστρέψω στη Σλοβενία".

Δεν αποκλείεται να αργήσει αρκετά να ξανασφυρίξει ελληνική ομάδα στην καριέρα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK