Ο καυγάς του Τζάκα με τους φίλους της Άρσεναλ φέρνει πίσω τον Βενγκέρ

Ο αρχηγός της Άρσεναλ, Γκράνιτ Τζάκα, ήρθε σε ευθεία ρήξη με τους φίλους της ομάδας, με συνέπεια ο σύλλογος να οδεύει ολοταχώς προς νέα εποχή Αρσέν Βενγκέρ. Και στη μέση το ακυρωθέν γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Γκράνιτ Τζάκα της Άρσεναλ σε στιγμιότυπο κόντρα στην Τότεναμ σε αναμέτρηση για την Premier League 2018-2019 στο 'Έμιρεϊτς', Λονδίνο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018
Ο Γκράνιτ Τζάκα της Άρσεναλ σε στιγμιότυπο κόντρα στην Τότεναμ σε αναμέτρηση για την Premier League 2018-2019 στο 'Έμιρεϊτς', Λονδίνο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 AP PHOTO/TIM IRELAND

Μέσα σε 9 λεπτά αγώνα, η Άρσεναλ βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 2-0 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, χάρη σε γκολ από τα δύο στόπερ της. Πρώτα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο 7ο λεπτό και στη συνέχεια ο Νταβίντ Λουίζ έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα του Γουέιν Χένεσι κι έβαλαν τις βάσεις για ένα άνετο απόγευμα. Φευ... Σε μία τυπική Άρσεναλ κίνηση, δέχθηκε δύο γκολ μέχρι το 52' (το ένα από πέναλτι του Λούκα Μιλιβόγεβιτς) και αναγκάστηκε να κυνηγάει μέχρι τέλους τη νίκη.

Όταν ο Ζορντάν Αγιού ισοφάρισε σε 2-2, το απηυδισμένο κοινό άρχισε να ξεσπάει προς τους παίκτες της ομάδας. Ο Ουνάι Έμερι αποφάσισε να κάνει την πρώτη αλλαγή του στο 61', βγάζοντας τον αρχηγό Γκράνιτ Τζάκα και βάζοντας τον ταλαντούχο Μπακαγιό Σακά. Αυτό ήταν. Οι φίλαθλοι βρήκαν τον στόχο που αναζητούσαν και αποδοκίμασαν δίχως αύριο. Ο θερμόαιμος Ελβετός ξεκίνησε να αποχωρεί και πέταξε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αρχικά, έκανε μια χειρονομία, ζητώντας τους να αυξήσουν την ένταση και στη συνέχεια έπιασε το αυτί του, υποδεικνύοντας ότι δεν τους ακούει. Τέλος, προσεγγίζοντας τη φυσούνα του 'Έμιρεϊτς', άρχισε να βρίζει, δεν έδωσε το χέρι στον Έμερι και πέταξε τη φανέλα του.

Ο 27χρονος διεθνής μέσος κατά καιρούς είχε γνωρίσει κριτική για την απόδοσή του, ωστόσο για πρώτη φορά έγινε στόχος τόσων συγκεντρωμένων βολών. Δεν άντεξε και αντέδρασε, με συνέπεια να 'πυροδοτήσει' ακόμη περισσότερη κριτική για τη συμπεριφορά του. "Ήταν λάθος. Η αντίδρασή του ήταν λανθασμένη εκείνη τη στιγμή", δήλωσε ο Ισπανός προπονητής του. "Πρέπει να απολογηθεί. Έπρεπε ήδη να έχει απολογηθεί. Οι φίλοι της Άρσεναλ υπήρξαν υπομονετικοί μαζί του για την απόδοσή του. Τους χρωστάει καλύτερα παιχνίδια", πρόσθεσε ο θρύλος του συλλόγου και νυν τηλεσχολιαστής, Ίαν Ράιτ. "Φυσικά και ο Γκράνιτ είναι ο αρχηγός της ομάδας. Νομίζω ότι η αντίδρασή του ήταν λανθασμένη. Όμως πιστεύω επίσης πως ό,τι κι αν συνέβη, χάνουμε ως οικογένεια. Η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω", δήλωσε ο Παπασταθόπουλος ύστερα από το τέλος του αγώνα.

Ο Έλληνας αμυντικός εμφανίστηκε ψύχραιμος κι ενωτικός, παρότι είχε κι έναν παραπάνω λόγο να είναι θυμωμένος, αφού ακυρώθηκε αυτό που θα ήταν νικητήριο γκολ για την ομάδα του στο 85'! Σε μία αναμπουμπούλα στην περιοχή της Κρίσταλ Πάλας, η μπάλα έφτασε στα πόδια του κι αυτός με πλασέ έγραψε το 3-2, όμως ο διαιτητής, ύστερα από ενδελεχή εξέταση της φάσης, ακύρωσε το τέρμα για επιθετικό φάουλ του Κάλουμ Τσέιμπερς μερικές στιγμές νωρίτερα. Η απόφαση συζητιέται ακόμα στην Αγγλία, αν και οι φίλοι της Άρσεναλ προτιμούν να ασχοληθούν με τον αρχηγό τους.

Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, όμως, στην κρίση των φιναλίστ του Europa League. Το θέμα προπονητή και κυρίως της... εξόδου του προπονητή δεν είναι καινούργιο για τον σύλλογο. Τα τελευταία χρόνια του Αρσέν Βενγκέρ συνδυάστηκαν με μηνύματα που του ζητούσαν να φύγει, συνθήματα που απαιτούσαν να παραιτηθεί, ακόμα και αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από το 'Έμιρεϊτς' και είχαν πανό με το περιβόητο "Wenger Out". Τώρα φαίνεται πως ο σύλλογος επιστρέφει σε αυτήν την εποχή... Βενγκέρ, απλά αντί για το όνομα του Αλσατού, στα πανό αναγράφεται το όνομα του Ισπανού.

Η κατάσταση, δε, ξεφεύγει, όταν υπάρχουν τόσα μικτά μηνύματα εντός αποδυτηρίων. Η κόντρα με τον Μεσούτ Εζίλ είναι αδιαμφισβήτητη, με το κοινό να παίρνει το μέρος του Γερμανού μεσοεπιθετικού και να φωνάζει το όνομά του στο 1ο ημίχρονο του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, όσο ο παίκτης παρέμενε στον πάγκο σε ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Έκτορ Μπεγερίν, όμως, στήριξε τον συμπατριώτη του: "Όταν η διοίκηση υπέγραψε έναν προπονητή όπως ο Ουνάι, γνώριζε ότι χρειαζόταν μια διαδικασία. Έχει τις δικές του ιδέες και το έδειξε σε Σεβίλλη, Βαλένθια και Παρί Σεν Ζερμέν, όπου όλοι τον εμπιστεύτηκαν. Αν αφαιρέσουμε τα τελευταία 3 παιχνίδια της περσινής σεζόν, θα ήταν μια πολύ θετική χρονιά". Την ίδια στιγμή, όμως, ο Αλεξάντρ Λακαζέτ έκανε like στο instagram σε ένα ποστ που έγραφε "αρκετά πια" για τον Έμερι και υποστήριζε ότι ο Τζάκα δεν πρέπει να ξαναφορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ. Με όλα αυτά, πάντως, ο σύλλογος διατηρείται στην 5η θέση της Premier League, μόλις 4 βαθμούς από την 3η Λέστερ και την 4η Τσέλσι (και έναν πάνω από την Κρίσταλ Πάλας).

Έκρινε τους διεκδικητές του τίτλου το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK