Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 700 γκολ χωρίς να το ξέρει

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 700 γκολ στην καριέρα του, αν δεν έχει ήδη 718. Το μπέρδεμα με τα τέρματά του δεν είναι καινούργιο, πάντως.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στο Λουξεμβούργο για τα προκριματικά του Euro 2020 στο 'Ζοζέ Αλβαλάδε', Λισαβόνα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στο Λουξεμβούργο για τα προκριματικά του Euro 2020 στο 'Ζοζέ Αλβαλάδε', Λισαβόνα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μία πρόταση την οποία κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί, έστω κι αν υπάρχει δίλημμα όσον αφορά τον Πορτογάλο και τον Λιονέλ Μέσι για τον καλύτερο της εποχής. Ο αρχισκόρερ του Champions League, αρχισκόρερ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρχισκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης, αρχισκόρερ της εθνικής Πορτογαλίας, αρχισκόρερ εθνικών ομάδων, πέτυχε το μοναδικό γκολ της χώρας του στην ήττα από την Ουκρανία για τα προκριματικά του Euro 2020, αυτό που χρειαζόταν για να φτάσει τα 700 σε 973 αγώνες. Περίπου, αφού υπάρχει μπέρδεμα για ακόμα μια φορά.

Όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ξεπεράσει τα... γήινα δεδομένα, έτσι και με τον... CR700, υπάρχει διάσταση απόψεων. Όλος ο κόσμος γιόρτασε το 700ό τέρμα της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών με συλλόγους και εθνική ομάδα, όμως υπάρχει και το RSSSF, το οποίο του πιστώνει 18 γκολ παραπάνω. Το ίδρυμα που ασχολείται με τα στατιστικά του ποδοσφαίρου και εμφανίστηκε το 1994, υπήρξε ο θεματοφύλακας των αριθμών του αθλήματος και για χρόνια τροφοδοτούσε τα ΜΜΕ με τις επιδόσεις των παικτών και των ομάδων. Με την ανάπτυξη του διαδικτύου και των υπολοίπων πλατφορμών, όμως, η έρευνα σχετικά με το παρελθόν έγινε πιο εύκολη και σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα διέψευδαν τα αρχεία του RSSSF.

Με βάση τη μέτρησή του, το γκολ που σημείωσε με πέναλτι ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν το υπ' αριθμόν 718 στην καριέρα του. Με βάση τις υπόλοιπες μετρήσεις, ήταν το υπ' αριθμόν 700. Το βέβαιο είναι ότι ο 34χρονος επιθετικός μπήκε στο κλαμπ των παικτών με τουλάχιστον 700 τέρματα σε επίσημους αγώνες, στο οποίο ανήκουν ήδη οι Πελέ, Γιόσεφ Μπίτσαν, Ρομάριο, Φέρεντς Πούσκας και... ίσως ο Γκερντ Μίλερ, αναλόγως το ποιος έκανε την καταμέτρηση. Με τη μέτρηση του RSSSF, ο Μπίτσαν ηγείται της λίστας με (τουλάχιστον, αφού υπάρχουν αμφιβολίες για τα επίσημα παιχνίδια) 805 γκολ και ακολουθεί ο Ρομάριο με 772, ο Πελέ με 767, ο Πούσκας με τουλάχιστον 746 και ο Μίλερ με 735. Σύμφωνα με άλλες μετρήσεις, ο Πελέ έχει 757 και είναι πρωτοπόρος, ακολουθεί ο Μπίτσαν με 756, ο Ρομάριο με 749 και ο Πούσκας με 704. Υπάρχει και μέτρηση που θέλει τον Μπίτσαν με 805 γκολ, τον Πελέ με 779, τον Ρομάριο με 748, τον Πούσκας με 709 και τον Μίλερ με 701.

"Πόσα ρεκόρ έχω; Δεν ξέρω. Θέλω να απολαύσω τη στιγμή και ευχαριστώ όσους με βοήθησαν να φτάσω σε αυτήν την εντυπωσιακή επίδοση. Τα ρεκόρ έρχονται φυσικά. Δεν τα κυνηγάω. Τα ρεκόρ με κυνηγούν", δήλωσε ο Ρονάλντο ύστερα από το τέλος του αγώνα στο Κιέβο, ενώ στο instagram έγραψε: "Περήφανος που σημείωσα το 700ό τέρμα της καριέρας μου. Θα ήθελα να το μοιραστώ με όσους με βοηθήσαν να φτάσω έως αυτό. Σήμερα δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, όμως μαζί θα προκριθούμε στο Euro 2020".

Το γήρας δεν επηρεάζει τον Ρονάλντο, ο οποίος πριν γίνει 30 είχε 118 αγώνες και 52 γκολ με την εθνική ομάδα και μετά τα 30 μετράει 44 αγώνες, 43 τέρματα, το τρόπαιο του Euro 2016 και το τρόπαιο του Nations League 2018-2019. Οι πιθανότητες να υλοποιήσει την υπόσχεσή του είναι με το μέρος του. Αντιθέτως, οι πιθανότητες να τερματίσει την καριέρα του ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι μικρότερες, διότι και σε αυτήν τη λίστα έχει έναν μεγάλο αντίπαλο, τον Μέσι των 672 γκολ σε 828 αγώνες...

Ήταν ο Ρονάλντο πάνω από τον Ζιντάν; Ο Αντρέα Παλομπαρίνι απαντά στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK