Ο Μέσι ανέγνωσε το χρονικό της παραμονής του στην Μπαρτσελόνα

Από τις 25 Αυγούστου, που έγινε γνωστό πως θέλει να φύγει, ως τις 4 Σεπτεμβρίου, που ανακάλεσε εγκλωβισμένος στη ρήτρα των 700 εκατομμυρίων, ο Λιονέλ Μέσι είχε άλλους να μιλούν γι' αυτόν. Την Παρασκευή μίλησε το συναίσθημά του.

Ο Λιονέλ Μέσι θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα τουλάχιστον ως τη λήξη του συμβολαίου του, γιατί δεν γινόταν αλλιώς
Ο Λιονέλ Μέσι θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα τουλάχιστον ως τη λήξη του συμβολαίου του, γιατί δεν γινόταν αλλιώς AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Την Παρασκευή και σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα ρολόγια είχαν συντονιστεί στις 18:00 (ώρα Βαρκελώνης). Το Goal.com είχαν αναγγείλει την αποκλειστική συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι στον Ρουμπεν Ουρία. Ο μουγγός θα μιλούσε ξανά. Από τις 25 Αυγούστου που διέρρευσε η επιθυμία του να αποχωρήσει και ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει, άλλοι έπαιρναν θέση εξ ονόματός του.

Πρώτος και καλύτερος ο πατέρας του Χόρχε Οράσιο. Αυτός που έχει αναλάβει, ως ατζέντης του, να κάνει πάντα τη βρώμικη δουλειά. Εντός ή εκτός εισαγωγικών οι δύο τελευταίες λέξεις. Κατόπιν φρόντιζε για την ενημέρωση του κοινού, λειτουργώντας ως άτυπος εκπρόσωπος επικοινωνίας του Αργεντινού σούπερ σταρ, ο Μάρτιν Αρεβάλο του αργεντίνικου TyC Sports. Είχε από την Πέμπτη μεταφέρει πως κατά 90% ο Μέσι θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα τουλάχιστον ως τη λήξη του εν ισχύ συμβολαίου τουμ το καλοκαίρι του 2021. Μηδενίζοντας σχεδόν όποιο σενάριο ένταξής του σε άλλη ομάδα.

Για τα μάτια του κόσμου ο εξ απορρήτων του Μέσι άφηνε να αιωρείται αυτό το 10%, διατηρώντας την αγωνία ως τη στιγμή που θα βγει να τραγουδήσει η πριμαντόνα. Ανάλογα έπραττε ο πατέρας Μέσι, επιμένοντας το πρωί της Παρασκευής πως η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων είναι άκυρη. Αν και γνώριζε ήδη, ήθελε εμφανώς ν' αποδυναμώσει τη συμμαχία λίγκας-κλαμπ που από την πρώτη στιγμή είχαν ταχθεί στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Στο τέλος της ημέρας η απόσταση ήταν χαώδης για να μην επαληθευτούν οι πιθανότητες. Ο Μέσι δεν είπε κάτι απ' αυτό που προβλεπόταν ύστερα από το καθοριστικό ραντεβού της Πέμπτης. Είχε διαρκέσει 90 λεπτά. Μετά τη συνάντηση με τον Μπαρτομέου, ο Χόρχε Οράσιο είχε επισκεφτεί το σπίτι του γιου του για να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα. Όταν του μετέφερε τι ειπώθηκε και κατέληξαν πια στη στρατηγική τους, άρχισε η διαρροή των πληροφοριών περί παραμονής.Μέχρι την έκτη απογευματινή της Παρασκευής που επιβεβαιώθηκαν στο έπακρο η κοινή πορεία ομάδας-ποδοσφαιριστή τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2021.

"Θα συνεχίσω στην Μπαρτσελόνα και η στάση μου δεν θ' αλλάξει όσο κι αν ήθελα να φύγω: θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θέλω πάντα να νικάω, είμαι ανταγωνιστικός και δεν θέλω να χάνω με τίποτα".

Για όποιον γνωρίζει ισπανικά, μπορεί να τον ακούσει.

Τότε προς τι όλο αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; "Πίστευα ότι ήρθε η ώρα να φύγω. Πίστευα ότι ο σύλλογος χρειαζόταν περισσότερους νέους και νεαρότερους παίκτες και νόμιζα ότι ο χρόνος μου στη Βαρκελώνη είχε τελειώσει. Δεν προέκυψε λόγω του αποτελέσματος στο Champions League εναντίον της Μπάγερν. Την απόφαση την είχα σκεφτεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν υπήρχε σχέδιο ή κάτι μακρόπνοο. Έκαναν τρικς και έκλειναν τρύπες στην πορεία".

Από τα λεγόμενά του έγινε ξεκάθαρο ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί από τη ρήτρα αποδέσμευσης των 700 εκατομμυρίων ευρώ άνευ προσφυγής στη δικαιοσύνη. Υποστήριξε πως δεν σκόπευε να φτάσει σε αυτό το χαμηλό σημείο. "Ο πρόεδρος έλεγε πάντα ότι στο τέλος της σεζόν θα μπορούσα να αποφασίσω αν θα ήθελα να φύγω ή να μείνω. Στο τέλος δεν κατέληξε να τηρήσει τον λόγο του. Θεώρησα και ήμουν σίγουρος πως ήμουν ελεύθερος να φύγω. Τώρα κόλλησαν στο γεγονός ότι δεν το είπα πριν από τις 10 Ιουνίου, όταν είναι αποδεδειγμένο ότι στις 10 Ιουνίου αγωνιζόμασταν για το πρωτάθλημα στη μέσα αυτού του άθλιου κορονοϊού, αυτής της ασθένειας που άλλαξε όλες τις ημερομηνίες. Αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχίσω στην ομάδα. Τώρα πρόκειται να συνεχίσω στο κλαμπ επειδή ο πρόεδρος μού είπε πως ο μόνος τρόπος να φύγω είναι να πληρωθούν τα 700 εκατομμύρια της ρήτρας και αυτό είναι αδύνατον. Υπήρχε άλλος ένας τρόπος και ήταν να πάμε σε δίκη. Δεν θα πήγαινα ποτέ στο δικαστήριο εναντίον της Μπαρτσελόνα, επειδή είναι το κλαμπ που αγαπώ και μου έδωσε τα πάντα απ' όταν ήρθα. Μου έδωσε τα πάντα και της έδωσα τα πάντα. Ξέρω ότι ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να πάω την Μπαρτσελόνα στα δικαστήρια".

Το περιβόητο burofax δεν είχε αυτήν την ισχύ. Ήταν η μέθοδος που του εξασφάλιζε την επισημότητα που απαιτούσε η συνθήκη. Διότι δεν έβγαζε άκρη. "Αν δεν το είχα στείλει με burofax, θα ήταν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Έγινε για να λάβει επίσημη μορφή. Όλο το χρόνο έλεγα στον πρόεδρο ότι ήθελε να φύγω, ότι ήρθε η ώρα για νέα πορεία στην καριέρα μου. Μου έλεγε όλη την ώρα ότι 'θα μιλήσουμε', αλλά τίποτα. Δεν ήθελα να προκαλέσω χάος ή να πάω ενάντια στο σύλλογο, αλλά ήταν ο τρόπος να το κάνω επίσημο γιατί η απόφασή μου είχε ληφθεί".

Με την οικογένειά του, τους γιους του που τον πίεζαν, θα έβρισκε την άκρη, παρόλο που "όταν επικοινώνησα την επιθυμία μου να φύγω στη γυναίκα και στα παιδιά μου, προκλήθηκε ένα οδυνηρό δράμα. Όλη η οικογένεια άρχισε να κλαίει, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να φύγουν από τη Βαρκελώνη, ούτε ήθελαν ν' αλλάξουν σχολείο. Αλλά κοίταξα πιο μακριά θέλοντας να αγωνίζομαι στο υψηότερο επίπεδο, να κερδίζω τίτλους, να διεκδικώ το Champions League. Μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει ν' αγωνίζεσαι. Τουλάχιστον διεκδίκησέ το και μην μας αφήσεις ν' αποτύχουμε στη Ρώμη, στο Λίβερπουλ στη Λισαβόνα. Όλα αυτά με οδήγησαν να σκεφτώ την απόφαση και ήθελα να την ολοκληρώσω".

Το τέλος της 'Μεσιάδας' το υπέγραψε ο ίδιος. Όχι όπως ακριβώς ήθελε. Τουλάχιστον κατάλαβε ποιους έχει μαζί του και ποιους όχι. Διότι "ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολος και υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι άνθρωποι. Όλο αυτό με βοήθησε να αναγνωρίσω τους ψεύτικους που είχα σε εκτίμηση". Ίσως επανέλθει συμβεί του χρόνου, ίσως και όχι. Μεσολαβούν οι εκλογές στο κλαμπ, τον Μάρτη του '21, και η λήξη του συμβολαίου του. Όπως και του αντίστοιχου που έχει υπογράψει ο Γκουαρδιόλα με την Μάντσεστερ Σίτι. Μέχρι τότε ίσως έχει ξεχάσει πως πληγώθηκε επειδή "αμφισβητήθηκε η αγάπη μου γι' αυτό το κλαμπ".


News 24/7

24MEDIA NETWORK