Ο Μέσι μετά την Ευρώπη κατέκτησε και την Αμερική, ξεπέρασε τα αμερικανικά αθλήματα

Πρώτος και στην Αμερική ο Αργεντινός, δεν έχει υπάρξει ξανά ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο.

Inter Miami forward Lionel Messi takes a free kick during the first half of the team's MLS soccer match against Real Salt Lake, Wednesday, Feb. 21, 2024, in Fort Lauderdale, Fla. (AP Photo/Lynne Sladky)
(AP Photo/Lynne Sladky) AP

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Αμερική, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο αγαπημένος αθλητής των Αμερικάνων πολιτών.

Είναι η πρώτη φορά στα 30 χρόνια που διεξάγονται οι συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις, που ένας αστέρας του ποδοσφαίρου βρίσκεται στην κορυφή των charts. Μέσα σε ένα μόνο τρίμηνο, ο Αργεντινός έγινε ο αγαπημένος της Αμερικής. Εντάσσεται επίσης σε μια ελίτ με κορυφαία ονόματα.

Η λίστα

Οι σούπερ σταρ Μάικλ Τζόρνταν, Τάιγκερ Γουντς, Πέιτον Μάνινγκ, Κόμπι Μπράιαντ, Στεφ Κάρι, Λεμπρόν Τζέιμς και Τομ Μπράντι αποτελούν τα άλλα άτομα που είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση για ένα μόνο τρίμηνο. Το 4ο τρίμηνο του 2023, ο Αργεντινός προστέθηκε, προερχόμενος από μια εκπληκτική πρώτη σεζόν στο MLS και την πρώτη κατάκτηση του Leagues Cup.

Η Ίντερ Μαϊάμι αναδείχθηκε επίσης ως ο αγαπημένος σύλλογος της Αμερικής στο MLS, σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο δημοσκοπήσεων, ξεπερνώντας τους LA Galaxy - προηγούμενο σύλλογο του συνιδιοκτήτη Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς και πρώην ομάδα του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

Αναμφίβολα η μετακίνηση του παγκόσμιου πρωταθλητή στην Ίντερ Μαϊάμι άφησε ένα μεγάλο αποτύπωμα στην κοινή γνώμη των Αμερικανών και με αυτό τον τρόπο διαφήμισε το ποδόσφαιρο και στις πολιτείες που το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο δεν είναι τόσο διαδεδομένο.

Διαβάστε περισσότερα

H Τσέλσι ίσως αποχωρήσει από την Ευρώπη για να μην πληρώσει bonus

Ο Εμπαπέ θα μπορούσε να φέρει και το φιλαράκι του στην Μαδρίτη ο οποίος ξέρει καλά την Ρεάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK