O νέος Μπέλιγχαμ της Γιουνάιτεντ είναι εδώ, η αύρα του Ράσφορντ από το Euro του 2016 και η πρόκληση της Εθνικής

Ο Χάρι Μαγκουάιρ δεν δίστασε να παρομοιάσει παίκτη των "Κόκκινων Διαβόλων" με τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, θεωρεί πως η ομάδα έχει βρει φλέβα χρυσού.

Manchester United's Harry Maguire celebrates at full time of the FA Cup quarterfinal soccer match between Manchester United and Liverpool at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, March 17, 2024. Manchester United won 4-3. (AP Photo/Dave Thompson)
(AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Χάρι Μαγκουάιρ έπλεξε το εγκώμιο ενός ποδοσφαιριστή της Γιουνάιτεντ που εντυπωσιάζει ποικιλοτρόπως τους φιλάθλους της ομάδας του και σύντομα και τους φίλους της εθνικής Αγγλίας.

Στόχος της Γιουνάιτεντ από την πρώτη μέρα της μεταβίβασης του 25% των μετοχών του συλλόγου στην INEOS και στον Τζιμ Ράντκλιφ ήταν να αρχίσει σταδιακά η ομάδα να προωθεί νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της. Το ευτύχημα λοιπόν στην υπόθεση του Μέινου, με την ξαφνική εμφάνιση στο προσκήνιο και την πρόσφατη κλήση του στην εθνική, επιβεβαιώνει πως οι ακαδημίες μπορούν πράγματι να παίξουνε καθοριστικό ρόλο ακόμα και σε μία Γιουνάιτεντ που τα τελευταία χρόνια δεν απόπνεε υγεία σαν σύλλογος.

Οι εμφανίσεις του νεαρού Μέινου εντυπωσιάσουν, με τον ίδιο να τον χαρακτηρίζει η ηρεμία και η ωριμότητα στο παιχνίδι. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και η δυνατότητα για περαιτέρω εξέλιξη ενθουσίασαν τον Μαγκουάιρ ο οποίος δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Οι δηλώσεις

"Για να παίξεις σε ένα μεγάλο τουρνουά, προφανώς, είναι σημαντικό να έχεις εμπειρία, αλλά και τα νέα παιδιά έρχονται και μερικές φορές παίζουν χωρίς φόβο και μπορούν να διακριθούν με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχω καμία απολύτως ανησυχία. Είναι απίστευτο ότι είναι μόλις 18 ετών, είναι τόσο ώριμος. Είναι λίγο σαν τον Τζουντ όταν ήταν νεαρό αγόρι. Δεν είχα καμία ανησυχία. Βλέπω καθημερινά την ικανότητά του στην προπόνηση. Απλά θέλει να δουλέψει σκληρά και να τα πάει καλά. Τον συνεχάρηκα, του είπα ότι το άξιζε, συνέχισε έτσι και φρόντισε να το διασκεδάσει.

"Έχει τα πάντα, μπορεί να χειριστεί την μπάλα εξαιρετικά. Είναι πολύ δυνατός, ισχυρός και μπορείς να δεις την εξέλιξη για να παίξει αυτόν τον ρόλο, ειδικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακούστε, έχουμε πολλούς καλούς κεντρικούς μέσους σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή, πολλούς παίκτες που έχουν πάει εκεί και το έχουν κάνει και έχουν δείξει ότι μπορούν να το κάνουν στα μεγάλα, σημαντικά τουρνουά. Θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει, γιατί είναι σπουδαίο παιδί. Είναι συναρπαστικές στιγμές για τον ίδιο και την οικογένειά του. Θα δούμε πού θα πάει".

Τα λόγια του Άγγλου αμυντικού, αλλά κυρίως τα πεπραγμένα του Μέινου φέρνουν μία αύρα αντίστοιχης με την άνοδο του Μάρκους Ράσφορντ στο Euro του 2016. Ο νεαρός διαθέτει ικανότητες και αναμφίβολα με σκληρή δουλειά μπορεί να καταξιωθεί στην ομάδα του Μάντσεστερ και να εξελίξει την καριέρα του.

Διαβάστε περισσότερα

Η Σίτι πληρώνει ένα κάρο χρήματα για το 75% κορυφαίου ταλέντου που αγωνίζεται στην Λίβερπουλ FC

Η καρέκλα του πρώην προπονητή της εθνικής Ελλάδας τρίζει με την παρουσία του Πότερ στην λίστα του Ά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK