O νέος τεχνικός της Άρσεναλ κερδίζει ακόμα και τον πόνο

O Φρέντι Λιούνμπεργκ έζησε μια δοξασμένη ποδοσφαιρική εποχή, παλεύοντας παράλληλα, με τραυματισμούς, ανίατα συμπτώματα, ακόμα και το φάντασμα του καρκίνου.

O νέος τεχνικός της Άρσεναλ κερδίζει ακόμα και τον πόνο

Μετά την απόλυση του Ουνάι Έμερι, ένας παλιός γνωστός, μια αγαπημένη φιγούρα των οπαδών της Άρσεναλ, ο παλαίμαχος άσσος Φρέντι Λιούνμπεργκ, βρέθηκε με 'προαγωγή' από την τεχνική ηγεσία της ομάδας Νέων, σε αυτή την Ανδρών. Ο Σουηδός υποσχέθηκε να φέρει ξανά το χαμόγελο στις τάξεις των οπαδών, την ίδια στιγμή που ήδη αναφέρονται στον βρετανικό Τύπο τα ονόματα των Μπρένταν Ρότζερς και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ως φαβορί για την επόμενη μέρα στους 'Κανονιέρηδες'.

H εκτόξευση

Όμως ο Φρέντι Λιούνμπέργκ δεν είναι μια τυχαία περίπτωση παλαίμαχου ποδοσφαιριστή: Ο 42χρονος Σουηδός, από τα τέλη της δεκαετίας του `80, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα με την σουηδική Χάλμσταντ, ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου στην ενότητα "παίρνω ακόμα και μισή ευκαιρία από τον προπονητή μου και απογειώνομαι". Από την καταξίωση στα γήπεδα της σουηδικής λίγκας, ρίσκαρε και δεν επέλεξε ως το επόμενο σκαλοπάτι της καριέρας του, ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Πάρμα, που του είχαν κάνει πρόταση για μεταγραφή, αλλά προτίμησε να βρεθεί στο Λονδίνο, στους 'ερυθρόλευκούς' του Αρσέν Βενγκέρ.


Από το 1998, ως το 2007, ο Λιούνμπεργκ δημιούργησε το βασίλειο του στην 'μουντή' βρετανική πρωτεύουσα. Η παρουσία των Εμάνουελ Πετί, Μάρκ Οφέρμαρς, Ρομπέρ Πιρές, κάθε άλλο παρά τον αποθάρρυνε, στο δρόμο προς την καθιέρωση του στην Premier League. Ένας σοβαρός τραυματισμός του Πιρές, τον μονιμοποίησε ως δεύτερο κυνηγό στην ενδεκάδα της Άρσεναλ και τον έκανε στυλοβάτη του επικού σερί των 49 αήττητων παιχνιδιών και της μαγικής σεζόν 2001-2002, όταν και η Άρσεναλ κέρδισε για δεύτερη φορά το τρόπαιο του πρωταθλητή της Premier League, αλλά και το FA Cup.

Σαν κομπάρσος στο 'Barbie Girl' των Aqua



O Φρέντι Λιούνμπεργκ αγαπούσε το να ντύνεται εκκεντρικά, να χτυπάει μεγάλα και φανταχτερά τατουάζ στο σώμα του, να βάφει τα μαλλιά του με στιλ που θύμιζε την - πιο 90s πεθαίνεις- μπάντα των Aqua. Ο ίδιος λάτρευε να προκαλεί συζητήσεις στα media της εποχής για το στιλ του, που εντάθηκαν ακόμα περισσότερο όταν φωτογραφήθηκε με εσώρουχα γνωστού οίκου μόδας, του οποίου υπήρξε brand ambassador. Μέσα σε αυτό τον πολύχρωμο πυρετό ο Φρέντι έκρυβε την αλήθεια του, πονούσε φρικτά.

Παλεύοντας με το φάντασμα

O Φρέντι υπέφερε από χρόνιες κεφαλαλγίες, ενώ στο τέλος της σεζόν 2004-05, προκάλεσε τρόμο στο σύμπαν του βρετανικού ποδοσφαίρου, όταν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού στον μηρό. Οι φήμες οργίαζαν, πως ο νεαρός Σουηδός ήταν βαριά άρρωστος, με αναφορές ακόμα και για καρκίνο (!). Ο ίδιος ο Λιούνμπεργκ αποκάλυψε στα βρετανικά media πως όντως είχε προβεί σε διαγνωστικές εξετάσεις για καρκίνο, των οποίων το πόρισμα έκανε λόγο για μόλυνση του αίματος από τατουάζ!

Προβλήματα στον αστράγαλο, μεταγραφή στον αιώνιο αντίπαλο (Γουέστ Χαμ) και ένας τρομακτικός τραυματισμός στα πλευρά από σύγκρουση με τον αμυντικό της Νιουκάστλ, Στίβεν Τέιλορ: Ότι μπορούσε να πάει κατά διαόλου για τον Σουηδό ποδοσφαιριστή στην εξέλιξη της καριέρας του, τα κατάφερε περίφημα. ο Φρεντι αν και έφυγε σχεδόν 'με τις κλωτσιές' από την Γουέστ Χαμ, κατάφερε να τερματίσει την καριέρα του στους Σιάτλ Σάουντερς της Αμερικής. Κατάφερε να επιστρέψει στην μεγάλη του αγάπη, τη Άρσεναλ και να δώσει ένα μεγάλο μάθημα, πως ακόμα και όταν σε γονατίζει ο πόνος, Δεν Τα Παρατάς. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στον κατάλληλο πάγκο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK