Ο παίκτης της Τσέλσι που πήρε 6 εκατομμύρια για 4 συμμετοχές

Μέσα σε εννέα χρόνια, ο Τόμας Καλάς έπαιξε τέσσερις φορές. Κέρδισε περίπου ενάμιση εκατομμύριο λίρες για κάθε μια από αυτές.

Ιούλιος 2013: Φιλανθρωπικός αγώνας της Τσέλσι στη Μπανγκόνγκ
Ιούλιος 2013: Φιλανθρωπικός αγώνας της Τσέλσι στη Μπανγκόνγκ AP

Ήταν το 2010, όταν ο Τόμας Καλάς, κατάφερνε να εκπληρώσει ένα μεγάλο του όνειρο: Από τη Σίγκμα Όλομουτς της Τσεχίας, βρισκόταν στο ρόστερ της Τσέλσι, δίπλα σε αστέρια όπως ο τωρινός προπονητής της, Φρανκ Λαμπάρντ. Από τότε, εκατοντάδες παίκτες πέρασαν από το ρόστερ της ομάδας του Λονδίνου, προπονητές άλλαξαν, η ομάδα είχε σεζόν με διακρίσεις εντός και εκτός Αγγλίας, όμως ο Καλάς έστω και τυπικά, συνέχιζε να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας. Όμως αυτό το ταξίδι του Τσέχου ποδοσφαιριστή, βρήκε επιτέλους έναν προορισμό που μοιάζει τελικός, καθώς από τη νέα σεζόν, θα αγωνίζεται με την φανέλα της Μπρίστολ, όντας το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος της ομάδας της Championship.

Κάπου εδώ αξίζει να αφηγηθούμε το ταξίδι του Καλάς ανά τα τελευταία εννέα έτη, διότι κρύβει μια μοναδικότητα: Ο Τόμας έγινε ο μοναδικός - μη προερχόμενος από τις ακαδημίες- παίκτης στη σύγχρονη ιστορία της Τσέλσι που κατάφερε να διατηρήσει το όνομα του στο ρόστερ της ομάδας για τόσα χρόνια. Επίσης είναι ο μοναδικός παίκτης που παρέμεινε στην ομάδα από την εποχή που ο Λάμπαρντ ήταν ακόμα στην ενεργό δράση.

Για να είμαστε ακόμα πιο σαφείς, ο Τσέχος δεξιός μπακ, μέσα στα χρόνια που έμεινε στην Τσέλσι, δεν πρόλαβε να γνωρίσει το Λονδίνο. Μετά την μεταγραφή του, επέστρεψε στη Σίγκμα ως δανεικός. Τη διετία 2011-2013 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας, με την φανέλα της Φίτεσε, για να επιστρέψει στην Αγγλία και να κάνει ντεμπούτο με την φανέλα της Τσέλσι, αγωνιζόμενος σε τέσσερα ματς της Premier League, εκ των οποίων και ένα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, που είχε τελειώσει νικηφόρα για τους 'Μπλε'. Ακολούθησε μια σεζόν στο πρωτάθλημα Γερμανίας με την Κολωνία και στη συνέχεια ένα ακόμα πέρασμα από την Αγγλία, αυτή τη φορά στο ζόρικο πρωτάθλημα της Championsip με τη Μίντλεσμπρο, όπου κατέγραψε 43 συμμετοχές.

Ο Καλάς είχε πια αντιληφθεί την τύχη του, ήταν ένας πολίτης του κόσμου, ένας παίκτης που ήταν 'φάντασμα' για την ομάδα που άνηκε, όμως κάθε του 'ενοίκιο' ισοδυναμούσε με μια δυνατή ποδοσφαιρική εμπειρία. Η Φούλαμ του έδωσε περισσότερες από 70 συμμετοχές μέσα στα δυο χρόνια που αγωνίστηκε, αλλά η παρουσία του Μαουρίτσιο Σάρι στην Τσέλσι, ισοδυναμούσε με ένα 'no fucking way' ως προς τις πιθανότητες του να πατήσει το χορτάρι του Stamford Bridge.

Την περασμένη χρονιά ο Τσέχος αμυντικός έπαιξε στην Μπρίστολ Σίτι και βοήθησε την ομάδα του σε έναν αξιοπρεπή τερματισμό, στην όγδοη θέση της κατάταξης. Κατάφερε επίσης, να γίνει viral όταν σε αγώνα της Εθνικής Τσεχίας με την Αγγλία, το κόψιμο του σε ασίστ του Χάντσον-Οντόι, εξελίχθηκε σε υποδειγματικό πλασέ-αυτογκόλ.

Ο Καλάς θα μείνει στην ιστορία για όλα τα παραπάνω κατορθώματα των ταξιδιών του ανά τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και για το εντυπωσιακό μεταγραφικό deal που τον φέρνει στην Μπρίστολ, με ένα συμβόλαιο ισάξιο (5,2 εκατ. λίρες) με αυτό που είχε στην Τσέλσι! Όλα δείχνουν ότι το 'γκρίζο' λιμάνι του Μπρίστολ, μπορεί να γίνει το ποδοσφαιρικό 'λιμάνι' του Καλάς. Σε κάθε περίπτωση, ο Τσέχος αμυντικός θα κρατήσει ανανεωμένο το διαβατήριο του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK