Ο Παναθηναϊκός έχασε την αξιοπρέπειά του στο Φάληρο

Η μεγαλύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν το σκορ, αλλά το γεγονός ότι έχασε την αξιοπρέπειά του ως σύλλογος.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Κυριακή 21 Ιουνίου 2020
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από ιστορική συντριβή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά ότι το έβλεπες να έρχεται πριν από τη σέντρα. Η διαφορά των δύο ομάδων φτάνει στα σημεία του χάους. Ο Ολυμπιακός, χωρίς κόσμο και Ματιέ Βαλμπουενά, με 2-0 στο 21', με υποδειγματικό χτίσιμο του 2ου γκολ και με εμφανή διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα λόγω του προσεχούς 2ου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας. Πλέον, αυτός ο Παναθηναϊκός γι' αυτόν τον Ολυμπιακό δεν προκαλεί ούτε οίκτο. Αδιαφορία, ναι.

Η εμφάνιση των 'πράσινων' με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League 1 ήταν η αντίδραση μίας μεγάλης ομάδας. Το ένστικτο επιβίωσης, τίποτα παραπάνω. Ο Γιώργος Δώνης ξέρει ότι τέλη Ιουλίου θα αποχωρήσει, όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ. Η κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό είναι, αν μη τι άλλο, πρωτόγνωρη. Το ότι έβγαλε χωρίς ήττα τα δύο ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές ίσως να ήταν η υπέρβαση. Κόντρα στον Ολυμπιακό, η πραγματικότητα δεν μπορούσε να κρυφτεί.

Ο Δώνης έκανε λάθη τα οποία προσπάθησε να διορθώσει μετά το 30'. Σε συνδυασμό με τη διάθεση των γηπεδούχων να κάνουν περισσότερο διαχείριση από αγώνα εξόντωσης και διασυρμού του αντιπάλου, έφεραν το... τιμητικό 3-0.

Το να αναφέρουμε την κατάσταση που έχει φτάσει ο σύλλογος και να 'φωνάζουμε' για ευθύνες, μοιάζει περισσότερο με σκηνή κηδείας από ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη. Όλοι κλαίνε τον νεκρό πάνω από το φέρετρο, μέχρι να ανακοινωθεί η διαθήκη. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία διαθήκη, αλλά συνθήκη. Και αυτήν τη συνθήκη καλείται να αντιμετωπίσει στα 7 ματς των πλέι οφ που απομένουν. Μία ομάδα χωρίς κίνητρο, χωρίς ψυχολογία, χωρίς αύριο σαν σύνολο, χωρίς στόχο.

Η ήττα στο Φάληρο το βράδυ της Κυριακής είναι η μικρότερη ζημιά και θα αφήσει πίσω της λιγότερες ρωγμές από τη συνολική 'καταστροφή'. Μετά τα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός πάει για ολικό restart. Δεν γινόμαστε μάντεις κακών, ίσα-ίσα που μεταγραφικά φαίνεται να χτίζεται κάτι καλό και (ίσως) ελκυστικό, αλλά η ουσία είναι ότι οι 'πράσινοι' μικραίνουν. Όχι ολικά μόνο, ως σύλλογος και μέγεθος, αλλά μικραίνουν μπροστά στον 'αιώνιο' αντίπαλο. Ο ένας παίρνει χαλαρά το πρωτάθλημα και κερδίζει το ίδιο χαλαρά κάθε αντίπαλο στα πλέι οφ έως τώρα. Ο άλλος προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών, να μικρύνει κάπως τη 'ψαλίδα'. Και, πρωτίστως, να κερδίσει τη χαμένη αξιοπρέπειά του.

Αυτή ακριβώς ήταν η μεγαλύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στο κυριακάτικο ντέρμπι. Έχασε και την αξιοπρέπειά του απέναντι στον 'αιώνιο' αντίπαλο. Πιο βαρύ από κάθε 0-3...

News 24/7

24MEDIA NETWORK