Το άστοχο tweet του ΠΑΟΚ ξαφνικά θύμισε Ελλάδα

Ο λογαριασμός του ΠΑΟΚ στο twitter υπέπεσε σε ένα ολέθριο σφάλμα, που κατέστρεψε την εικόνα του. Έκανε κάτι που δεν θα έκανε κανένας μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος, απάντησε εκεί που δεν έπρεπε.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Λέο Μάτος διαμαρτύρονται στον διαιτητή του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, για το δεύτερο σκέλος του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League στη 'Γιόχαν Κρόιφ Αρένα', Άμστερνταμ, Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Λέο Μάτος διαμαρτύρονται στον διαιτητή του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, για το δεύτερο σκέλος του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League στη 'Γιόχαν Κρόιφ Αρένα', Άμστερνταμ, Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Τα καλά λόγια για το τμήμα new media της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αναιρούνται. Του ανήκουν και με το παραπάνω, για την προσπάθεια που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια, σε τομείς όπως το marketing, τα social media, οι παραγωγές, τομείς οι οποίοι διακρίνουν το ελληνικό από το ευρωπαίκό προϊόν. Το video μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Βιεϊρίνια εξυμνήθηκε δημοσίως, όπως και ο τρόπος παρουσίασης της μεταγραφής του Ενέα Μιχάι. Υπήρχαν και κάποιες αποτυχίες (δεν ξεχνιέσαι, Νίκο 'Χουλκ' Καρέλη), ωστόσο αυτές είναι στο πλαίσιο της δουλειάς.

Αυτό που μοιάζει ασυγχώρητο, όμως, σαν κάποιος από τον σύλλογο να αποφάσισε να χύσει την καρδάρα με το γάλα, ήταν ένα tweet που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά από την ήττα - αποκλεισμό από τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Μία ερώτηση 4 λέξεων, η οποία ήταν αρκετή να σπιλώσει το προφίλ που αποπνέει ο σύλλογος σε αυτό το πεδίο τον τελευταίο καιρό και να στιγματίσει τους κόπους του.

Το στόρι έχει ως εξής. Η πλατφόρμα Dugout, η οποία καταπιάνεται με το ποδόσφαιρο, ανέβασε στο twitter της μια φωτογραφία όπου εμφανίζονται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από τη 'Γιόχαν Κρόιφ Αρένα'. "Απίστευτη υποστήριξη εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ, όπως πάντα", ήταν το σχετικό μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία. Μεταξύ των σχολίων κάτω από αυτό το tweet βρέθηκε και μια απάντηση του Έρικ ντε Φλίχερ, ενός Ολλανδού επιχειρηματία που καταπιάνεται με τις επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας που κληρονόμησε από τον πατέρα του, ενώ έχει εισχωρήσει στα ΜΜΕ και στο real estate. Ο 59χρονος Ολλανδός σχολίασε δηκτικά: "Όλα για το τίποτα. Θα μπορούσα να τους το πω από πριν".

Αυτό ήταν. Κάποιος άνθρωπος της ομάδας απεκδύθηκε το ευρωπαϊκό κοστούμι και αποφάσισε να φορέσει το σκωροφαγωμένο ελληνικό. Αυτό που φέρει μερίδιο ευθύνης για την άσχημη εικόνα του εγχωρίου προϊόντος. Αντί να σκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο θα απαντούσε ο αντίστοιχος χειριστής του λογαριασμού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρόμα ή της Ντόρτμουντ και κυρίως αν θα απαντούσε σε ένα σχόλιο σε έναν ξένο (έστω κι αν Dugout και ΠΑΟΚ είναι συνεργάτες) λογαριασμό, αποφάσισε να... διδάξει ελληνικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

"Γνώριζες τον διαιτητή;", ήταν η τρομερή έμπνευσή του και αμέσως το νήμα μύρισε... ελληνικό καφέ και μεζέ για ούζο. Ο Ντε Φλίχερ απάντησε με τη σειρά του: "Μιλάς όπως όταν η Φέγενορντ χάνει ένα παιχνίδι. Πάντα φταίει ο διαιτητής". Στην κουβέντα ενεπλάκησαν κι άλλοι Έλληνες και Ολλανδοί φίλαθλοι και φυσικά χάθηκε κάθε νόημα του αρχικού tweet. Ένα μεγάλο σφάλμα από την πλευρά του ΠΑΟΚ, που δεν θα βλέπαμε ποτέ από τους συλλόγους που -ορθώς- επιχειρεί να μιμηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK