Ο Πέρεθ με τα θαύματα στο Μπερναμπέου έχει επηρεάσει την Γιουνάιτεντ, το μεγάλο της δίλημμα χρήζει οικονομικής βοήθειας από τον Λύκο της Wall Street

Υπάρχουν δύο επιλογές στο τραπέζι και η ομάδα θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει ένα μονοπάτι.

Real Madrid's President Florentino Perez makes a speech in front of an artist's image of the proposed new Santiago Bernabeu stadium during a presentation to remodel the stadium in Madrid, Spain, Tuesday, April 2, 2019. (AP Photo/Paul White)
(AP Photo/Paul White) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι οφείλει να δίνει έμφαση και σε άλλους τομείς, οι οποίοι μάλιστα είναι πολλές φορές άρρηκτα συνδεδεμένοι με την επιτυχία και την σταθερότητα μίας ομάδας.

Οι δύο επιλογές που είχαν πέσει στο τραπέζι ήταν το κτίσιμο ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου σε μία άλλη τοποθεσία ή η αναπαλαίωση του Ολντ Τράφορντ. Η ανάγκη να βαδίσει σε ένα από αυτά τα δύο μονοπάτια συν τις άλλοις είναι αρκετά πίσω συγκριτικά με τα νέα γήπεδα του ανταγωνισμού.

Η πρώτη επιλογή είναι η πιο φιλόδοξη διότι θα μπορούσε η Γιουνάιτεντ να αποκτήσει το μεγαλύτερο γήπεδο της Αγγλίας. Επιπλέον, θα έδινε την δυνατότητα για περαιτέρω έσοδα μακροπρόθεσμα μέσω καταστημάτων, καφετεριών και μπαρ του συλλόγου περιμετρικά του γηπέδου. Βέβαια ένα τέτοιο γήπεδο εκτιμάται πως μπορεί να κοστίσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη μεριά, η επιλογή της αναπαλαίωσης δείχνει πιο συνετή οικονομικά μιλώντας. Εκτιμάται πως μία τέτοια ενέργεια θα άγγιζε το 1 δισεκατομμύριο. Βέβαια, θα υπήρχε η ανάγκη να μετακομίσει προσωρινά η ομάδα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Παρόλα αυτά, ο Τζιμ Ράντκλιφ φαίνεται πως έχει επηρεαστεί από την λάμψη του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ προχώρησε σε αναπαλαίωση του γηπέδου και όχι μόνο. Είναι εξοπλισμένο με τις καλύτερες τεχνολογίες, διαθέτει περισσότερες θέσεις και "βάζει τα γυαλιά" στα καλύτερα στάδια του κόσμου αισθητικά και λειτουργικά. Οι εργασίες στο γήπεδο της Ρεάλ κόστισαν 1.5 δισεκατομμύριο, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή του Πέρεθ. Η Γιουνάιτεντ λοιπόν ενδεχομένως να τείνει περισσότερο προς την δεύτερη επιλογή χωρίς ακόμη να έχει "κλειδώσει" κάποια απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αντσελότι έβαλε τα κλάματα όταν έμαθε τα νέα, ο Κασεμίρο δίστασε, αλλά εν τέλει επέλεξε συνειδητά την Γιουνάιτεντ

Όταν η προσωπικότητα του Σβάινσταϊγκερ έκανε τον Μουρίνιο να ζητήσει συγνώμη, ο αποκλεισμός του Γερμανού και η απολογία

Τα σενάρια τέλος, ο Νάγκελσμαν ανανέωσε και η Μπάγερν Μονάχου έχασε άλλη μία επιλογή

News 24/7

24MEDIA NETWORK