Ο Πικέ θέλει να αλλάξει το ποδόσφαιρο, είναι θέαμα και υπάρχει ανταγωνισμός, να μοιάσει σε μπάσκετ και μπέιζμπολ

Ο Ισπανός αμυντικός υποστήριξε πως το ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες την κοινωνίας και της αγοράς.

Barcelona's Gerard Pique looks on during the Champions League round of 16, first leg soccer match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Feb. 16, 2021. (AP Photo/Joan Monfort)
(AP Photo/Joan Monfort) AP

Ο Ζεράρ Πικέ μίλησε για την πορεία του ποδοσφαίρου και εξέφρασε τις ανησυχίες του αναφορικά με το ενδιαφέρον και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με αυτό στην σύγχρονη εποχή.

Από τότε που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο τον Νοέμβριο του 2022, ο Πικέ ασχολήθηκε με διάφορα πρότζεκτ στο άθλημα, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού της Kings League, η οποία οποία μεταδίδεται μέσω της live stream πλατφόρμας του Twitch και πρόκειται ουσιαστικά για αγώνες ποδοσφαίρου 5 εναντίον 5. Ο Ισπανός επιχειρηματίας και πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα έχει κάνει αρκετές τολμηρές προτάσεις για να διατηρήσει την προσοχή των νεότερων φιλάθλων στο ποδόσφαιρο.

"Ένας λόγος που δημιουργήσαμε το Kings League είναι ότι είδα τα παιδιά μου να παρακολουθούν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και μετά από δέκα λεπτά να είναι στα τηλέφωνα και τα τάμπλετ τους και να βλέπουν ταυτόχρονα άλλα πράγματα.

"Το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία, οπότε δεν ανταγωνίζεται μόνο άλλα αθλήματα. Ανταγωνίζεται με το Netflix, το Amazon, το YouTube και το TikTok. Όλοι έχουν περιορισμένο χρόνο. Το ποδόσφαιρο για 90 λεπτά δεν είναι τόσο συναρπαστικό".

Όταν ρωτήθηκε αν παρακολουθούσε ολόκληρα 90λεπτα παιχνίδια, ο Πικέ παραδέχθηκε: "Όχι ακριβώς. Είδα το Μπάρτσελόνα-Νάπολι, για παράδειγμα, ένα σημαντικό παιχνίδι στο Champions League, αλλά το 25ο παιχνίδι στο πρωτάθλημα; Δεν τα παρακολουθώ.

"Μερικά από την Μπάρτσα, όταν μπορώ, αλλά όχι 90 λεπτά. Ίσως 30 ή 40 λεπτά. Είναι μια τάση, συμβαίνει. Είναι ασταμάτητη και πρέπει να προσαρμοστείς".

Τα περισσότερα αθλήματα στις ΗΠΑ δεν μπορούν να τελειώσουν με ισοπαλία, με τα παιχνίδια να πηγαίνουν στην παράταση για να αναδειχθεί ο νικητής. Ο παλαίμαχος αμυντικός πρότεινε ότι η κατάργηση των ισοπαλιών από το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να κάνει το άθλημα ένα πιο διασκεδαστικό προϊόν.

Δήλωσε: "Ίσως να μην υπάρχουν ισοπαλίες, γιατί όχι; Στο μπέιζμπολ και το μπάσκετ δεν υπάρχουν ισοπαλίες. Πηγαίνεις σε ένα παιχνίδι και τελειώνει με ισοπαλία και η αίσθηση είναι: "Ποιος κέρδισε;".

"Το ποδόσφαιρο φοβάται τις αλλαγές. Έχει τεράστια ιστορία, είναι πολύ παραδοσιακό, αλλά η αλλαγή θα συμβεί, πρέπει να συμβεί. Ένα παιχνίδι 90 λεπτών που μπορεί να τελειώσει 0-0 είναι δύσκολο να το καταλάβει η νέα γενιά".

Αξίζει να σημειωθεί πως μία πρόσφατη κομβική αλλαγή στο ποδόσφαιρο (μπλε κάρτες και 10λεπτες αποβολές) δεν μπόρεσε να πάρει θετική έγκριση και δύσκολα προς το παρόν θα γίνει μέρος του αθλήματος λόγω των έντονων αντιδράσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική επανασύνδεση της Ρεάλ με έναν από τους καλύτερους μάνατζερ στο ποδόσφαιρο

Ίντερ, τιμοκατάλογος: Οι εννέα στο σφυρί και το ταμπελάκι τους, πωλούνται για να αγοραστεί φορ

News 24/7

24MEDIA NETWORK