Ο Πογκμπά επιμένει πως δεν αναζήτησε "βοήθεια" για να βελτιωθεί...

Ο Γάλλος μετά την βαριά "καμπάνα" 4 ετών αποκλεισμού του από το ποδόσφαιρο θα επιχειρήσει να δικαιωθεί.

Juventus midfielder Paul Pogba, of France, celebrates after scoring during the Europa League, round of 16th, soccer match between Juventus and Trabzonspor at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Thursday, Feb. 20, 2014. (AP Photo/Massimo Pinca)
(AP Photo/Massimo Pinca) AP

Ο Πολ Πογκμπά έσπασε τη σιωπή του μετά την οριστικοποίηση της απόφασης για τετραετή αποκλεισμό που του επιβλήθηκε λόγω χρήσης αντιαθλητικών ουσιών. Τον Αύγουστο του 2023, ο Πογκμπά, επιλέχθηκε για τυχαίο έλεγχο μετά τη νίκη της Γιουβέντους με 3-0 επί της Ουντινέζε στη Serie A.

Έναν μήνα αργότερα, ο Γάλλος αποβλήθηκε προσωρινά, αφού στο αρχικό του δείγμα βρέθηκε μία ουσία στον οργανισμό του, η οποία μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης - μιας ορμόνης που αυξάνει την αντοχή των αθλητών. Η απόφαση της ιταλικής Εισαγγελίας ανακοίνωσε επίσημα την οριστική ποινή του Γάλλου. Ο λόγος που δεν αθωώθηκε ο παίκτης είναι πως η εισαγγελία δεν πίστεψε την εκδοχή της υπεράσπισης για τυχαία πρόσληψη της ουσίας.

Ο Πογκμπά μετά την ανακοίνωση της ποινής εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση πως δεν κινήθηκε ποτέ του σκοπίμως.

Ο Γάλλος ανέφερε σε δήλωσή του:

"Ενημερώθηκα σήμερα για την απόφαση και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι λανθασμένη. Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος και συντετριμμένος που όλα όσα έχω χτίσει στην επαγγελματική μου καριέρα ως παίκτης μου έχουν αφαιρεθεί. Όταν θα είμαι ελεύθερος από νομικούς περιορισμούς, όλη η ιστορία θα ξεκαθαρίσει, αλλά ποτέ δεν πήρα εν γνώσει μου ή σκόπιμα συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς αντιντόπινγκ".

"Ως επαγγελματίας αθλητής δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βελτιώσω την απόδοσή μου με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και δεν έχω ποτέ ασεβήσει ή εξαπατήσει συναθλητές και οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας για την οποία έχω παίξει, ή εναντίον της. Ως συνέπεια της απόφασης που ανακοινώθηκε σήμερα, θα ασκήσω έφεση ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου".

Μέχρι σήμερα, ο Πογκμπά έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 συμμετοχές σε συλλόγους στην καριέρα του, παίζοντας για ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους, σημειώνοντας 73 γκολ, ενώ επίσης κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία το 2018.

Διαβάστε περισσότερα

Η Παρί δεν θα έχει Εμπαπέ, αλλά ο Λουίς Ενρίκε πιστεύει πως η ομάδα θα είναι σε όλα καλύτερη

Η Λίβερπουλ δουλεύει για την επόμενη σεζόν χωρίς τον Κλοπ: Βρήκε τον "νέο Μασεράνο" και πληρώνει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK