Ο «πρωτάρης» Τσάβι Αλόνσο έσπασε ρεκόρ που κρατούσε η Μπάγερν Μονάχου για χρόνια

Εξωπραγματικό επίτευγμα που έχει κάνει τις μεγάλες ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων να κοιτούν με αμφιβολία τον πάγκο τους.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo from Portugal, center, celebrates after scoring with teammate Xabi Alonso, left, as Bayern Munich's goalkeeper Manuel Neuer reacts during a semifinal, second leg Champions League soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid Wednesday April 25, 2012. (AP Photo / Franz Mann)
(AP Photo / Franz Mann) AP

Η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι οι δύο πρωταγωνίστριες που μάχονται για τον τίτλο της Bundesliga τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος η Μπάγερ Λεβερκούζεν φαίνεται όλο και πιο πιθανό να στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά.

Η Μπάγερν έχει κατακτήσει τους τελευταίους 11 συνεχόμενους τίτλους της επιβάλλοντας με πυγμή την κυριαρχία της στη Γερμανία. Αυτή όμως φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του μετά την εκπληκτική πορεία της ομάδας του Ισπανού Κόουτς

Ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ, της Μπάγερν και της Ρεάλ Μαδρίτης Αλόνσο έχει μέχρι στιγμής μια μαγική σεζόν και η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα της Bundesliga με 8 βαθμούς διαφορά.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Τσάβι Αλόνσο είναι ο βασικός υποψήφιος για τον πάγκο των Λίβερπουλ και Μπάγερν μεταξύ άλλων. Το τι θα συμβεί το καλοκαίρι δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά προς το παρόν ο Αλόνσο είναι πλήρως επικεντρωμένος στην εξασφάλιση του πρώτου τίτλου της Λεβερκούζεν στην ιστορία της Bundesliga, ο οποίος θα είναι και ο πρώτος του ως προπονητής.

Το ρεκόρ

Μάλιστα, η νίκη με 2-1 επί της Μάιντς ήταν σήμαινε κάτι παραπάνω από ένα τρίποντο, αφού η Λεβερκούζεν σημείωσε νέο ρεκόρ στην Bundesliga, το οποίο είναι απίθανο να καταρριφθεί για αρκετό καιρό. Η νίκη σημαίνει ότι η ομάδα του Αλόνσο είναι πλέον 33 παιχνίδια αήττητη στην Bundesliga, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος η Μπάγερν.

Μετά τη νίκη, ο Αλόνσο επέμεινε ότι το μόνο που είχε σημασία ήταν οι τρεις βαθμοί. Με 11 παιχνίδια να απομένουν για το εγχώριο πρωτάθλημα, η Λεβερκούζεν απέχει 8 βαθμούς από τη δεύτερη Μπάγερν και η κούρσα για το ασημικό έχει πάρει φωτιά.

Διαβάστε περισσότερα

Αποφάσισε για πωλητήριο σε Σάντσο η Γιουνάιτεντ

Ο Ρίο Φέρντιναντ θεωρεί πως ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αγγλίας δεν είναι top παίκτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK