Ο Σάντσο δυσκολεύει την Γιουνάιτεντ στον δρόμο προς το Champions league, οι άσπονδοι εχθροί της θα βοηθήσουν

Ο Άγγλος επιθετικός έχει αποκτήσει φόρμα από ότι φαίνεται, όμως αυτό δεν κρίνεται απαραίτητα μία θετική εξέλιξη για την ομάδα που ανήκει και το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Dortmund's Jadon Sancho celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Borussia Dortmund and PSV Eindhoven at the Signal Iduna Park in Dortmund, Germany, Wednesday, March 13, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
(AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Τζέιντον Σάντσο με την φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ δείχνει σιγά σιγά να επανέρχεται στα υψηλά στάνταρ με τα οποία είχε πείσει την Γιουνάιτεντ να τον αγοράσει για 100 εκατομμύρια. Στο Μάντσεστερ όμως ουδέποτε φάνηκε πως μπορεί να προσαρμοστεί και να προσφέρει και αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στην Γερμανία και την πρώην ομάδα του.

Το πρόβλημα στην εν λόγω υπόθεση είναι πως ναι μεν ο Άγγλος εξτρέμ αρχίζει σταδιακά να ανεβαίνει, εντούτοις όμως μπορεί αυτή η καλή φόρμα -που μετουσιώθηκε σε τέρμα απέναντι στην Αϊντχόφεν- να βλάψει τους "Κόκκινους Διαβόλους" υπονομεύοντας έτσι το ευρωπαϊκό τους μέλλον. Όμως από που προκύπτει αυτή αυτή η πιθανότητα;

Με τα τέρματα των Σάντσο και Μάρκο Ρόις η Ντόρτμουντ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League ξανά μετά την σεζόν 20/21 και έχουν ελπίδες να συνεχίσουν και παραπέρα. Το πρόβλημα έγκειται περισσότερο στην αδυναμία της Γιουνάιτεντ να είναι ανταγωνιστική την φετινή χρονιά. Η ομάδα του Τεν Χαχ βρίσκεται 6η αυτή την ώρα στην Premier League, ωστόσο μπορεί ακόμα να ελπίζει για το εισιτήριο του επόμενου Champions League χάρις στις Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Η Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να στοχεύει στην πρώτη πεντάδα της Premier League, η οποία μπορεί να είναι αρκετή για να προκριθεί στο Champions League της επόμενης σεζόν. Σύμφωνα με το τρέχον φορμάτ, μόνο τέσσερις ομάδες της Premier League μπορούν να προκριθούν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αλλά μόλις η νέα μορφή αυξήσει τον αριθμό των ομάδων από 32 σε 36 την επόμενη σεζόν, δύο ακόμη ομάδες μπορούν να προκριθούν με βάση τον συντελεστή του έθνους τους. Επομένως, τα δύο έθνη των οποίων οι εγχώριες ομάδες έχουν τις καλύτερες επιδόσεις ως σύνολο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος, θα κερδίσουν εν τέλει την επιπλέον θέση.

Η Αγγλία βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση αφού η Νιούκαστλ και η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκαν από την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τρίτη θέση στην κατάταξη του συντελεστή της σεζόν - πίσω από την Ιταλία και τη Γερμανία. Φαίνεται λοιπόν πως ίσως η αγωνιστική άνοδος του Σάντσο και της Ντόρτμουντ, μπορεί να στοιχήσει...

Διαβάστε περισσότερα

Μετατρέπουν τον Λαμίν Γιαμάλ σε Γιουσουφά Μουκοκό και αμφισβητούν την ηλικία του

Θα ακολουθούσε Ρονάλντο αλλά προτιμά Premier League και "συναισθηματική" συνταξιοδότηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK