Ο Ζλάταν βγήκε, όντως, να συναντήσει τον κορονοϊό

Ο συγχρωτισμός στην προπόνηση της Χάμαρμπι δεν πτόησε τον Ιμπραχίμοβιτς. Ούτως ή άλλως είχε δεσμευτεί ότι "αν ο ιός δεν πάει στον Ζλάταν, ο Ζλάταν θα πάει στον ιό".

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζει με τη φανέλα της Μίλαν
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζει με τη φανέλα της Μίλαν AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η κυβέρνηση της Σουηδίας εφαρμόζει ως γνωστόν ένα διαφορετικό μοντέλο άμυνας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Από το σύστημα υγείας έχουν καταγραφεί μεν περισσότεροι από 9.000 (εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι) ασθενείς και σχεδόν 800 θύματα - 106 μόνο το τελευταίο 24ωρο, μολαταύτα η ηγεσία της χώρας έχει επιλέξει τα περιοριστικά μέτρα να είναι, ως τώρα, ελαστικά συγκριτικά με άλλων κρατών, όσο κι αν η στάση της προκαλεί τουλάχιστον διεθνή αμηχανία, αν όχι σοβαρές ενστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα λέγαμε ότι ασπάζεται ξεκάθαρα σουρεαλιστική συλλογιστική του μέγα δάσκαλου Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Του θρύλου των πέντε ηπείρων, των επτά θαλασσών και της Μίλαν πλέον. Που σε κάθε τόνο μας έχει διευκρινίσει πως "αν ο ιός δεν πάει στον Ζλάταν, ο Ζλάταν θα πάει στον ιό". Γιατί ούτως ή άλλως είναι μεγαλύτερός του.

Επειδή, λοιπόν, άργησε στο ραντεβού τους, ο Σουηδός σούπερ σταρ κουράστηκε να περιμένει και έκανε ακριβώς αυτό που θα του επιτρέψει γα να μην σκουριάζει άλλο. Ενόσω παγκοσμίως τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε καραντίνα, εκτός κι αν θέλει να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ του Ριβάλντο παίζοντας σε ομάδα του Τατζικιστάν ή του Μπουρούντι (ποτέ δεν ξέρεις τι έχει στο μυαλό του), βγήκε στο δρόμο να συναντήσει τον ανεπιθύμητο επισκέπτη.

Κόντρα στις οδηγίες για αποφυγή συνύπαρξης πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο, με στόχο τη μείωση των πιθανοτήτων της διασποράς στο σύνολο, το πρωί της Πέμπτης ο Ιμπραχίμοβιτς (που έχει επιστρέψει οικογενειακώς από το Μιλάνο) πήγε στην προπόνηση της Χάμαρμπι. Της οποίας παρεμπιπτόντως κατέχει από τον περασμένο Νοέμβριο το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών, μια κίνηση που προκάλεσε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από τον πυρήνα των φανατικών οπαδών της Μάλμε.

Όσες θα μπορούσε να φέρει η παρουσία του σ' ένα γήπεδο με πολλούς ταυτόχρονα. Όπως ποτέ πάντως, έτσι και τώρα τίποτα δεν πτοεί τον Ζλάταν, ο οποίος μετέβη με το αυτοκίνητό του στο προπονητικό του σουηδικού κλαμπ, στο προάστιο Άρστα, και ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα που είχαν όσοι από τους άλλους ποδοσφαιριστές του ρόστερ ήταν παρόντες. Ούτως ή άλλως η συμμετοχή τους δεν ήταν υποχρεωτική - θα γίνει από την προσεχή Δευτέρα.

Ο Ζλάταν ήταν πολύ ευδιάθετος και ακμαίος, πετυχαίνοντας μάλιστα γκολ στο διπλό, όπως μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

"Ήταν μια προγραμματισμένη επίσκεψη από τον Ζλάταν. Ήταν διασκεδαστικό", ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος ΡίτσαρντΒον Ίξκουλ, με τον διευθυντή του αθλητικού κέντρου Γέσπερ Γιάνσον να προσθέτει πως "είναι πάντα ευπρόσδεκτος". Ο Ζλάταν βγήκε, βγήκε παγανιά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK