X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει ένα από τα καλύτερα τμήματα σκάουτινγκ στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάνει πάντα σωστές μεταγραφές. Αυτές είναι οι 10 πιο αποτυχημένες μεταγραφές των "μπλαουγκράνα" τα τελευταία χρόνια.

Ιστορία στο ποδόσφαιρο δεν γράφουν μόνο οι σπουδαίες μεταγραφές, αλλά και οι αποτυχημένες. Βρήκαμε τις 10 χειρότερες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια που έχουν γράψει ιστορία με τον δικό τους "ιδιαίτερο" τρόπο.

-Ιμπραΐμ Αφελάι

Ο Ολλανδός έκανε το 2011 το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στην Μπαρτσελόνα από την Αϊντχόβεν έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Οι απανωτοί τραυματισμοί δεν τον άφησαν να δείξει τις δυνατότητες του στην Βαρκελώνη και δόθηκε δανεικός στη Σάλκε. Μετά το σύντομο πέρασμα του δόθηκε δανεικός και στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα η συνέχεια γνωστή.

-Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Την αξία του Σουηδού στράικερ δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο, σκεφτείτε πως για να πάει στην Βαρκελώνη, ξοδεύτηκαν 46 εκατομμύρια σε ρευστό + τον Ετό. Μπορεί ο Ζλάταν να έβαλε 21 γκολ σε 45 παιχνίδια, ωστόσο μέσα σε μία σεζόν κατάφερε να τσακωθεί με τους διοικούντες, τον προπονητή και τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα.

-Ζιοβάνι Ντος Σάντος

Ο συγκεκριμένος δεν αποτελεί μεταγραφή των "μπλαουγκράνα", αλλά "προϊόν" της Μασία. Παρόλα αυτά ήταν από τους παίκτες που οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν πολύ περισσότερα από αυτά που τελικά πρόσφερε. Αγωνίστηκε 37 φορές, πετυχαίνοντας 4 γκολ και του δόθηκε με ευχαρίστηση η δυνατότητα να φύγει στο τέλος της πρώτης του σεζόν στην πρώτη ομάδα.

Πήγε στην Τότεναμ έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια, ούτε εκεί κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες όσων τον πίστεψαν, αφού δόθηκε δανεικός τρεις φορές σε τέσσερα χρόνια.

-Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

Μπορεί ο Ρικέλμε να ήταν ένας από τους καλύτερους Αργεντίνους των τελευταίων ετών, παρόλα αυτά δεν ξεδίπλωσε ποτέ όλο του το ταλέντο στο γρασίδι του "Καμπ Νόου". Πήγε στην Μπαρτσελόνα από την Μπόκα το 2002 έναντι 11 εκατομμυρίων, αλλά ο Φαν Γκάαλ ήταν δυσαρεστημένος με τη συγκεκριμένη μεταγραφή, πριν καν ο Αργεντίνος πατήσει το πόδι του σε ισπανικό έδαφος.

Όταν αποφάσισε ο Ολλανδός να τον χρησιμοποιήσει, το έκανε σε διαφορετική θέση από αυτή που συνήθως έπαιζε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ξεχωρίσει. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Βιγιαρεάλ, η οποία τον αγόρασε για 7 εκατομμύρια.

-Άλεξ Σονγκ

Παρότι στις αρχές της δεκαετίας ο Σονγκ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Άρσεναλ, στην Μπαρτσελόνα δεν βρήκε την αποδοχή που περίμενε. Αυτό, άλλωστε, ήταν φυσικό, αφού είχε να ανταγωνιστεί τους Μπουσκετς, Τσάβι και Ινιέστα. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Γουέστ Χαμ. Ανεξάρτητα με το τι (δεν) πέτυχε ο Καμερουνέζος με την φανέλα των "μπλαουγκράνα", μας έχει χαρίσει μια από τις πιο άβολες στιγμές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου:

-Έιντουρ Γκούντγιονσεν

Ο Ισλανδός στην Τσέλσι ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τους τερματοφύλακες των αντίπαλων ομάδων στην Αγγλία. Δεν συνέβη, δυστυχώς, το ίδιο και στην Primera. Οι Ισπανοί τον αγόρασαν για 12 εκατομμύρια, αλλά τα λεφτά τους δεν έπιασαν τόπο. Έκανε μια μέτρια πρώτη χρονιά, με αποτέλεσμα Κρίκιτς και Ανρί να του πάρουν τη θέση. Στη συνέχεια η καριέρα του πήρε την κατιούσα, ενώ έκανε και ένα σύντομο αποτυχημένο πέρασμα από την ΑΕΚ.

-Αλεξάντερ Χλεμπ

Οι περισσότεροι παίκτες που αφήνουν μια ομάδα για να πάνε στην Μπαρτσελόνα ακόμα και αν τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περίμεναν στην Βαρκελώνη, δεν παραδέχονται ότι το μετάνιωσαν. Στη χειρότερη λένε πως είχαν μια θετική εμπειρία.

Δεν συνέβη το ίδιο και με τον Χλεμπ, ο οποίος στη συνέχεια της καριέρας του αποκάλυψε πως η φυγή του από την Άρσεναλ ήταν το πράγμα που έχει μετανιώσει περισσότερο στη ζωή του. Αντιστοίχως, πρέπει και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα να μετάνιωσε τα 19 εκατομμύρια που έδωσε για τον Λευκορώσο, ο οποίος όσο της ανήκε δόθηκε δανεικός σε Στουτγκάρδη, Μπέρμιγχαμ και Βόλφσμπουργκ.


-Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι

Μετά από τις σπουδαίες εμφανίσεις του με την Σαχτάρ και με την Εθνική Ουκρανίας, ο Τσιγκρίνσκι αποτέλεσε μήλο της έριδος για διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες. Την υπογραφή του κατάφερε να αποσπάσει η Μπαρτσελόνα για μια μεταγραφή που κόστισε 25 (!) εκατομμύρια ευρώ. Έπαιξε μόλις 15 φορές και ποτέ δεν συμπαθήθηκε ιδιαίτερα από τον Γκουαρντιόλα. Η Μπαρτσελόνα τον έδωσε πίσω στην Σαχτάρ για 15 εκατομμύρια, μειώνοντας κάπως την "χασούρα".

-Ενρίκε

Ο Ενρίκε αποτελεί μία από τις χειρότερες μεταγραφές των "μπλαουγκράνα", αφού αν και είχε 4ετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα της. Αγοράστηκε για 8 εκατομμύρια ευρώ από την Παλμέιρας και δόθηκε κατευθείαν δανεικός σε Λεβερκούζεν, Ρασίνγκ Σανταντέρ και Παλμέιρας. Πέρυσι επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της Νάπολι.

-Κεϊρίσον

Αντίστοιχη περίπτωση με του Ενρίκε ήταν και αυτή του Κεϊρίσον. Ο Βραζιλιάνος δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά κόστισε πιο ακριβά από τον συμπατριώτη του, για αυτό και βρίσκεται στην κορυφή της προκείμενης λίστας.

Η Μπαρτσελόνα τον αγόρασε για 14 εκατομμύρια και πέντε μέρες αργότερα τον έδωσε δανεικό στην Μπενφίκα. Μετά πήγε δανεικός σε Φιορεντίνα, Σάντος, Κρουζέιρο και Κοριτίμπα. Μπορεί να μην αγωνίστηκε ποτέ στο "Καμπ Νόου", αλλά η συγκεκριμένη λίστα θα είναι εδώ για να μας τον θυμίζει για πάντα.

Πηγή: www.purelyfootball.com

Διαβάστε ακόμη:

9 παίκτες της Μπαρτσελόνα που δεν αναγνωρίστηκαν όσο τους άξιζε

11 παίκτες που πήραν την "κατιούσα" από όταν πήγαν στην Ρεάλ