Οι φανατικοί της Ελλάς Βερόνα είναι οι πιο ναζί οπαδοί της Ιταλίας

Το ρατσιστικό παραλήρημα του επικεφαλής των φανατικών οπαδών για τον Μάριο Μπαλοτέλι που η Ελλάς Βερόνα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει.

Οι φανατικοί της Ελλάς Βερόνα είναι οι πιο ναζί οπαδοί της Ιταλίας

Ο Μάριο Μπαλοτέλι συνεχίζει να καπνίζει το μακρύ τσιγάρο της απόγνωσης κόντρα στους ρατσιστικούς πυρήνες ορισμένων ομάδων της Serie A. Ο Ιταλός επιθετικός έπαιξε στην Μίλαν, στην Μάντσεστερ Σίτι, έκανε μια αξιοπρεπή πορεία, σκόραρε και ξεχώρισε με την απόδοση του, πήρε και το ρίσκο να επιστρέψει στο Καμπιονάτο υπογράφοντας με την Μπρέσια. Τίποτα δεν είχε αλλάξει. Το είχε προφητέψει άλλωστε, έστω και άθελα του λίγους μήνες πριν, μιλώντας στον Guardian:"Δεν μπορείς να διαγράψεις τον ρατσισμό. Είναι σαν ένα τσιγάρο. Δεν μπορείς να το κόψεις άμα δεν θέλεις. Δεν μπορείς να κόψεις τον ρατσισμό, αν οι άνθρωποι τον θέλουν ακόμα".

O Μάριο Μπαλοτέλι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα Ελλάς Βερόνα - Μπρέσια άκουγε ρατσιστικές κραυγές που απευθύνονταν σε εκείνον. Το προχθεσινό κείμενο του Κώστα Μπράτσου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα που όλο το Καμπιονάτο θα ήθελε να ξεχάσει. Όπως θα ήθελε επίσης να ξεχάσει και τις δηλώσεις του Κροάτη προπονητή της Ελλάς Βερόνα. Ο Ιβάν Γιούριτς είχε πει:"Δεν φοβάμαι να πω ότι δεν υπήρχαν ρατσιστικές φωνές απόψε. Ίσως γιούχαραν και κορόιδεψαν έναν σπουδαίο παίκτη, αλλά δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τίποτα. Κι εμένα με έχουν αποκαλέσει 'γ...ο γύφτο' πολλές φορές και η Ιταλία αρχίζει να ασπάζεται την ιδέα ότι οι ξένοι φταίνε για όλα, όμως δεν συνέβη αυτό σήμερα. Ρωτήστε τον, δεν υπήρχε κάτι".

Κάπου εδώ αξίζει να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι πίσω στο χρόνο και να θυμηθούμε πως φέτος το καλοκαίρι οι οπαδοί της Βερόνα πανηγύριζαν την άνοδο της ομάδας τους στην Serie A, τραγουδώντας ύμνους νοσταλγίας του ναζισμού.

"Είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή, δείτε τι ομορφιές, μας προπονεί ο Ρούντολφ Ες", τραγουδούσαν σε βίντεο που είχε αναρτήσει εφημερίδα La Repubblica στο website της, δείχνοντας τους οπαδούς της Ελλάς Βερόνα να πανηγυρίζουν, κραδαίνοντας αναμμένους πυρσούς, λες και βρίσκονται σε ταξίδι επιστροφής στις παραμονές του Β' Παγκοσμίου πολέμου, στην κεντρική πλατεία Μπρε, έξω από τη διάσημη Αρένα της Βερόνα.

Κι όμως 'δεν συνέβη τίποτα' προχθές το βράδυ. Μόνο που ο 'Capo' των φανατικών της Βερόνα, ο επικεφαλής των φανατικών οπαδών της ομάδας, Λούκα Καστελίνι, σε δημοσίευση του στο Twitter -που σήμερα έχει κατέβει- έλεγε "Μπαλοτέλι θέλεις να πάρεις το χαρτί που λέει 'ο νέγρος έχει πάντα δίκιο, αλλά είσαι πιο ηλίθιος απ' όσο νομίζεις". Προηγουμένως, σε συνέντευξη του σε βενετσιάνικο μέσο, είχε δηλώσει: "Ο Μπαλοτέλι είναι Ιταλός γιατί έχει ιταλική ιθαγένεια, αλλά ποτέ δεν θα είναι πραγματικά Ιταλός" και "εντάξει, έχουμε κι εμείς ένα νέγρο στην ομάδα μας, που σκόραρε την Κυριακή. Αυτό μας έκανε να χτυπάμε τα χέρια μας".

Κι όμως "κανείς δεν είπε τίποτα". Ίσως και να μην συμφέρει κάποιους να ακούσουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK