Το νέο ξέσπασμα του Μπαλοτέλι είχε τη στήριξη των αντιπάλων εκτός από έναν

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έγινε στόχος ρατσιστικών συνθημάτων και ξέσπασε με τον τρόπο που μπορεί μόνο εκείνος. Τον στήριξαν ακόμα και οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές, εκτός από έναν.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι της Ιταλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Πολωνία για το Nations League 2018-2019 στο 'Ρενάτο νταλ' Άρα', Μπολόνια, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018
Ο Μάριο Μπαλοτέλι της Ιταλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Πολωνία για το Nations League 2018-2019 στο 'Ρενάτο νταλ' Άρα', Μπολόνια, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η αναμέτρηση της Βερόνα με την Μπρέσια για την 11η αγωνιστική της Serie A βρισκόταν στο 54ο λεπτό, όταν η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν ήταν κάποιο σουτ που έφυγε άουτ, ούτε κάποια κόντρα. Ήταν το νέο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος ευρισκόμενος κοντά στη γραμμή του άουτ, σταμάτησε, έπιασε την μπάλα με τα χέρια και την κλότσησε στην κερκίδα. Αυτήν τη φορά δεν υπάρχει ομοφωνία για το αν επρόκειτο για ακόμα μια απερίσκεπτη ενέργεια. Υπάρχουν υποστηρικτές που τη θεωρούν προϊόν μεγάλης σκέψης και ίσως να έχουν δίκιο.

Ο Ιταλός επιθετικός, το ταλέντο του οποίου χάνεται στη λομβαρδική ομάδα εξαιτίας της επιβεβαιωμένης πια τρέλας του, βρισκόταν κοντά στο κόρνερ των γηπεδούχων, όταν άκουσε τους φίλους της Βερόνα, αρκετοί εκ των οποίων υιοθετούν ακροδεξιές πολιτικές, να απευθύνονται σε εκείνον. Ο 29χρονος επιθετικός, μόνιμος στόχος τέτοιων επιθέσεων, εξαγριώθηκε και έκρινε ότι ως εδώ με τη ρατσιστική συμπεριφορά. Άρπαξε την μπάλα, ενώ ήταν ακόμα εντός αγωνιστικού χώρου και με μία δυνατή κλοτσιά, την εκτόξευσε προς το μέρος τους. Το παιχνίδι διεκόπη κι εκείνος έκανε να φύγει προς τα αποδυτήρια.

Συμπαίκτες και αντίπαλοι όρμησαν κατά πάνω του, σε μία προσπάθεια να τον καθησυχάσουν. Ο Σάντρο Τονάλι, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γειτονικής χώρας, έσπευσε προς τον διαιτητή για να υποστηρίξει τον συμπαίκτη του, όσο ο Μαουρίτσιο Μαριάνι εμφανιζόταν πρόθυμος να δείξει κίτρινη κάρτα στον Μπαλοτέλι. "Το έκανε ένας 19χρονος, αλλά όχι ο Λεονάρντο Μπονούτσι για τον Μόιζε Κεν", θυμήθηκε το twitter που δεν συγχωρεί τον στόπερ της Γιουβέντους.

Πλέον, το ενδιαφέρον είχε μετατοπιστεί από την κερκίδα στον Μπαλοτέλι, τον οποίο προσπαθούσαν να συγκρατήσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Όλοι του χτυπούσαν φιλικά την πλάτη και προσπαθούσαν να του δώσουν συμβουλές στήριξης και ψυχραιμίας. Όλοι τους έμοιαζαν να αντιλαμβάνονται την οργή του, να συμμερίζονται τον θυμό του και να θεωρούν λάθος αυτό που συμβαίνει εις βάρος του. Όλοι εκτός από έναν.

"Δεν φοβάμαι να πω ότι δεν υπήρχαν ρατσιστικές φωνές απόψε. Ίσως γιούχαραν και κορόιδεψαν έναν σπουδαίο παίκτη, αλλά δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τίποτα. Κι εμένα με έχουν αποκαλέσει 'γ...ο γύφτο' πολλές φορές και η Ιταλία αρχίζει να ασπάζεται την ιδέα ότι οι ξένοι φταίνε για όλα, όμως δεν συνέβη αυτό σήμερα. Ρωτήστε τον, δεν υπήρχε κάτι. Αηδιάζω με τη ρατσιστική συμπεριφορά και είμαι ο πρώτος που θα την καταδικάσω, όμως δεν έγινε αυτό απόψε. Τον προκάλεσαν με γιούχες και σαρκαστικά συνθήματα, όχι ρατσιστικά. Όλα τα άλλα είναι ψέμματα. Είναι εντελώς απαράδεκτο να βλέπουμε ρατσισμό το 2019 και θα καταδικάσω όποιον φίλαθλό μας κάνει κάτι τέτοιο, όμως σήμερα φώναζαν 'Μάριο' με σαρκαστικό τρόπο. Κλότσησε την μπάλα στην εξέδρα, είναι πρόβλημά του". Τάδε έφη Ίβαν Γιούριτς, ο Κροάτης προπονητής των γηπεδούχων.

Ο Μπαλοτέλι δεν έκανε μόνο αυτό το μακρινό σουτ. Στο 85ο λεπτό της συνάντησης έπιασε κι ένα καταπληκτικό βολέ με το δεξί, το οποίο άφησε εμβρόντητο τον Μάρκο Σιλβέστρι. Ένα γκολ που επετεύχθη στην εστία μπροστά από το πέταλο που έβριζε τον επιθετικό της Μπρέσια και που πήρε την απάντησή του, έστω κι αν ο Super Mario δεν αντέδρασε ύστερα από το πανέμορφο γκολ που σημείωσε. Η Βερόνα μπορεί να κέρδισε τελικά τον αγώνα με 2-1, όμως τις εντυπώσεις τις κέρδισε αναφανδόν ο Μπαλοτέλι.

Θα φτάσει τα 50 γκολ φέτος ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK