Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0

Ο τεράστιος Ρομπέρτο κατέβασε τα ρολά και ο Ολυμπιακός, που έκανε ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη, κράτησε τη νίκη-μισή πρόκριση επί της κυρίαρχης Μπενφίκα (1-0). Το "χρυσό" γκολ των "ερυθρολεύκων" ο Μανωλάς στο 13ο λεπτό.

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ νωθρά στο παιχνίδι, με την Μπενφίκα να παίρνει την κατοχή από την αρχή και την ομάδα του Μίτσελ να πιέζει ψηλά για να κλέψει. Μέσα σε δύο λεπτά, οι Πορτογάλοι είχαν απολέσει δύο κλασσικές ευκαιρίες. Και στις δύο, ο Ρομπέρτο είπε "όχι": στο 6' ο Καρντόσο σούταρε από εξαιρετική θέση, με τον Ισπανό να πέφτει δεξιά και να διώχνει, ενώ στο 8' σε τετ-α-τετ του Μάρκοβιτς και πάλι ο γκολκίπερ των Πειραιωτών άπλωσε το κορμί του και αποσόβησε ένα βέβαιο γκολ.

Κόντρα στη ροή που είχε ήδη πάρει ο αγώνας, ο Ολυμπιακός καταφέρνει να ανοίξει το σκορ με ένα γκολ του Κώστα Μανωλά που θύμισε... Στέλιο! Στο 13' ο Χολέμπας εκτελεί κόρνερ και ο κεντρικός αμυντικός των "ερυθρόλευκων" πηδάει ανενόχλητος και καρφώνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 επέτρεπε πλέον στον Μίτσελ να διαχειρισθεί πιο ψύχραιμα την αναμέτρηση, ωστόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να αφήνουν την κατοχή στην Μπενφίκα πιέζοντας όμως ψηλά. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Πορτογάλοι είχαν δημιουργήσει άλλες δύο σημαντικές φάσεις: μια κεφαλιά του Λουιζάο στο 27' που έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 42' όταν ο Μάτιτς ανενόχλητος μπροστά στον Ρομπέρτο αιφνιδιάστηκε νομίζοντας ότι είναι οφσάιντ και σπατάλησε μια σπάνια ευκαιρία.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Μίτσελ ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το αμυντικό του πλάνο με την είσοδο του Τσόρι στην θέση του Σαβιόλα, επιλέγοντας την ουσία από το επιθετικό παιχνίδι.

Η κατάσταση όμως χειροτέρεψε: το γήπεδο "έγυρε" και η Μπενφίκα έπαιξε μονότερμα τον Ολυμπιακό, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Μπροστά της, όμως, βρήκε ένα τοίχος με το όνομα Ρομπέρτο! Ο Ισπανός ήταν απίστευτος, έπιανε τα πάντα με όλους τους τρόπους και έμοιαζε αδύνατο να παραβιαστεί η εστία του.

Ο Μάρκοβιτς αφύλαχτος από κοντά στο 46', τετ-α-τετ του Σίλβιο στο 54', σουτ του Ένσο Πέρες από καλή θέση στο 58', τετ-α-τετ του Τζούριτσιτς στο 78', σουτ του ίδιου παίκτη στο 88'... Όλες αυτές οι φάσεις και άλλες μικρότερες, είχα ένα κοινό: τις εξουδετέρωνε ο Ρομπέρτο που γνώριζε κάθε φορά την αποθέωση από όλο το γήπεδο.

Η Μπενφίκα κυριάρχησε μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να μην κρατά καθόλου την μπάλα στα πόδια του και να προσπαθεί να κρατήσει το 1-0 που πέτυχε με τη μοναδική φάση που δημιούργησε στο παιχνίδι.

Τι σημασία έχουν όμως αυτά; Η ισοφάριση για τους Πορτογάλους δεν ήρθε ποτέ! Οι "ερυθρόλευκοι" κράτησαν ένα "χρυσό" αποτέλεσμα και αυτό είναι το μόνο που μετράει!

MVP

Είναι από τις περιπτώσεις που η όποια συζήτηση περιττεύει. Από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) τερματοφύλακες σε όλο το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ρομπέρτο ήταν στο ματς με την Μπενφίκα μια ομάδα μόνος του. Ο Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε έξι φορές τους αντιπάλους του! Και αυτό δεν έγινε σε χλιαρά σουτ και πλασέ που πηγαίναν πάνω του. Ο Ρομπέρτο εκτόξευε το κορμί του παντού και απέκρουε με όλους τους τρόπους. Έδειχνε πως ότι κι αν δοκιμάσουν οι Πορτογάλοι, όσο περίτεχνο κι αν είναι, όποια κομπίνα κι αν επιχειρήσουν, εκείνος θα είναι εκεί να απλώσει ένα χέρι ή ένα πόδι και να διώξει. Απλά απίστευτος!

Αδύναμος κρίκος

Όλα τα δημιουργικά χαφ του Ολυμπιακού υστέρησαν σε αυτό το παιχνίδι. Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη μπάλα με αποτέλεσμα η άμυνα του Ολυμπιακού να δεχτεί πολύ μεγάλη πίεση σε όλο σχεδόν το 90λεπτο. Το βάρος πέφτει κυρίως στον Γιαταμπαρέ, που ήταν επιφορτισμένος να κάνει αυτή τη δουλειά αλλά απέτυχε.

Σχόλιο

Νίκησε και η νίκη αυτή είναι πολύ μεγάλη! Ήταν όμως, χωρίς αμφιβολία, η χειρότερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού. Η μέρα και η νύχτα με το παιχνίδι στη Λισσαβόνα. Πέραν του γκολ, οι "ερυθρόλευκοι" δεν δημιούργησαν ούτε μία φάση και περιορίστηκαν στο να αμύνονται για να κρατήσουν το σκορ, που επίσης πέτυχαν την ώρα που η Μπενφίκα έχανε ευκαιρίες. Σε ένα ποσοστό, αυτό ήταν κομμάτι της τακτικής, αλλά αν ο Ρομπέρτο δεν ήταν σε τόσο μεγάλη μέρα, ο Ολυμπιακός θα το έχανε εύκολα το παιχνίδι. Όμως μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ και μόνο οι βαθμοί μετράνε. Να σημειωθεί και η σεμιναριακή διαιτησία του Σκόμινα.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Γιαταμπαρέ (56' Εντινγκά), Φουστέρ (74' Μπονγκ), Σαβιόλα (46' Τσόρι), Μήτρογλου.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Μάτιτς, Αμορίμ (78' Καβαλέιρο), Ένσο Πέρες, Γκαϊτάν, Μάρκοβιτς (74' Τζούριτσιτς), Καρντόσο (70' Λίμα).

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK