Παγκόσμιο Κύπελλο: Κι όμως ο 17χρονος Μουκοκό δεν είναι ο μικρότερος που έχει πάει σε Μουντιάλ

Με αφορμή τη κλήση του Μουκοκό στην εθνική Γερμανίας από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Χάνσι Φλικ, λίγο πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, σας παρουσιάζουμε τους πέντε νεότερους που έχουν λάβει μέρος ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

FILE - Brazilian Pele attends the 2018 soccer World Cup draw at the Kremlin in Moscow, Dec. 1, 2017. Pele was hospitalized once more in Sao Paulo to continue his colon tumor treatment. Hospital Albert Einstein said in a statement on Wednesday, Dec. 8, 2021, that the 81-year-old soccer legend is stable and expected to be released in the next few days. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)
Ο Πελέ στη κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 AP

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των 32 χωρών που θα βρεθούν στο Κατάρ, ανακοινώνουν ο ένας μετά από τον άλλο τις αποστολές τους.

Στη λίστα των Γερμανών πέρα από την επιστροφή του Μάριο Γκέτσε μετά από πέντε χρόνια, κλήθηκε λίγο πριν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια και ο Γιουσουφά Μουκοκό, ο οποίος εντυπωσιάζει την φετινή χρονιά με την φανέλα της Μπορούσια Ντορτμουντ.

Με αυτή τη κλήση ο Μουκοκό έγινε ένας από τους νεότερους στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα παίξει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποιοι είναι όμως οι πέντε νεότεροι της λίστας;

  • Νόρμαν Γουάιτσαϊντ (17 ετών και 40 ημερών) - Bόρεια Ιρλανδία, Μουντιάλ 1982
  • Σάμουελ Ετό ( 17 ετών και 98 ημερών) - Καμερούν, Μουντιάλ 1998
  • Φέμπι Οπαμπούνμι (17 ετών και 100 ημερών) - Νιγηρία, Μουντιάλ 2002
  • Σάλομον Ολέμπε (17 ετών και 184 ημερών) - Καμερούν, Μουντιάλ 1998
  • Πελέ (17 ετών και 234 ημερών) - Βραζιλία, Μουντιάλ 1958

Διαβάστε Περισσότερα

Μάριο Γκέτσε: Από τα αζήτητα, ξανά στη λίστα της Γερμανίας πέντε χρόνια μετά

Champions League: Ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ντρίμπλες στους ομίλους

Άρσεναλ: Φάε σπίτι σου πριν πας στο Emirates, από "χρυσό" τα σάντουιτς του γηπέδου

News 24/7

24MEDIA NETWORK