Παναθηναϊκός-Άρης: Οι 'πράσινοι' κέρδισαν αξιοπρέπεια

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα... παιχνίδι της παρηγοριάς, όπου ο νικητής κέρδισε απλά αξιοπρέπεια.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ με συμπαίκτες του κόντρα στον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ με συμπαίκτες του κόντρα στον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αν αυτό το ματς πριν από αυτό το 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο είχε τίτλο, θα ήταν "το παιχνίδι της παρηγοριάς". Δύο ομάδες χωρίς στόχους, πλέον, με πολλά προβλήματα, με 'ραγισμένο' κλίμα και με το μέλλον, ειδικά στην πλευρά του Άρη, να επισκιάζεται από ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Από τη μία, ο Παναθηναϊκός των αποχωρήσεων και της γενικότερης κατάστασης ενόψει του λίφτινγκ που ήδη επιχειρείται (με βασικότερη την αλλαγή στον πάγκο) και από την άλλη ο Άρης χωρίς Μπράουν Ιντέγε, Ντάνιελ Λάρσον, Νικολά Ντιγκινί, Γιάννης Φετφατζίδης, Μαρτίν Τόνσο, Φραν Βέλεθ που αποχώρησαν από τους 'κίτρινους' και τον τιμωρημένο Γιώργο Δεληζήση.

Ο Παναθηναϊκός συνολικά έχει θετικό πρόσημο έως τώρα στα πλέι οφ της Super League 1, παρά το γεγονός ότι δεν είχε νίκη. Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, οι 'πράσινοι' είχαν αγωνιστική παρουσία που κρίνεται ως ανταγωνιστική, απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα προβλήματα που έφερε το (επικείμενο) 'διαζύγιο' με τον Γιώργο Δώνη. Ο Άρης ουσιαστικά τελείωσε στη ρεβάνς με την ΑΕΚ. Με δεδομένη την ευρωπαϊκή έξοδο, ο μοναδικός στόχος ήταν το κύπελλο, αυτός χάθηκε και κάπου εκεί άνοιξε η πόρτα της... εξόδου. 

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερο κίνητρο στο ματς του ΟΑΚΑ. Δεν το έδειξε βέβαια στα πρώτα λεπτά του 1ου μέρους, όταν οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο απειλητικοί. Το έδειξε όταν άλλαξε το σύστημα και έπαιξε με 3 στην άμυνα. Γέμισε το κέντρο του, πήρε μπάλα, δημιούργησε παιχνίδι και τελικά βρήκε το γκολ σε σουτ του Δημήτρη Κουρμπέλη λίγο πριν από την ανάπαυλα. 

Το γκολ έδωσε στους 'πράσινους' την ψυχολογική ώθηση και ουσιαστικά 'βραχυκύκλωσε' τους φιλοξενούμενους που δεν είχαν τις απαντήσεις (και τις λύσεις) για να θυμίσουν την εικόνα του πρώτου μισού του 1ου ημιχρόνου. Ήταν το μομέντουμ τέτοιο, που είχε περισσότερες πιθανότητες ένα 2ο γκολ των γηπεδούχων παρά η ισοφάριση του Άρη. 

Ο Νίκος Χριστογεώργος του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020
Ο Νίκος Χριστογεώργος του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε δύο φορές, αλλά μέτρησε η μία. Στο 58', ο Αργύρης Καμπετσής σκόραρε, αλλά όπως στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, έτσι και τώρα, το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR λόγω φάουλ στην αρχή της φάσης από τον Φεντερίκο Μακέντα. Στο 88' η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος, όταν έπειτα από κόρνερ του Γιάννη Μπουζούκη ο Δημήτρης Κολοβέτσιος με κεφαλιά 'σφράγισε' το 2-0 και την πρώτη νίκη των 'πράσινων' στα πλέι οφ. 

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Δώνη δεν κέρδισε κάτι περισσότερο από την αξιοπρέπειά της. Συνεχίζει να είναι σχεδόν 'ατσαλάκωτη' στο μίνι πρωτάθλημα και στρέφει άμεσα το ενδιαφέρον της στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκεί που θέλει να πάρει ρεβάνς, όχι μόνο για τη βαριά ήττα στο φαληρικό γήπεδο, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα της. Απέναντι σε μία ομάδα που είναι πρωταθλήτρια, φορμαρισμένη κι έχει κάθε λόγο να θέλει να κερδίσει ξανά τον 'αιώνιο' αντίπαλο.

Από την άλλη, ο Άρης καλείται να αντιμετωπίσει πρωτίστως τα δικά του προβλήματα για να βγάλει εις πέρας τα πλέι οφ. Μπροστά είναι το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά πραγματικά ποιος ασχολείται με αυτό όταν οι 'κεραμίδες' πέφτουν η μία μετά την άλλη; Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν από διαφορετική (και καλύτερη) αφετηρία από τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, αλλά τώρα είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον τους. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK