ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν: Ο θρίαμβος του 'τελειωμένου' κόντρα στον χοντρό

Η Αϊντχόφεν πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 0-1 στην Τούμπα, χωρίς να έχει δεχτεί φάση από τον ΠΑΟΚ. Όταν ο Γκαρσία κατάλαβε πως Μπίσεσβαρ και Τσόλακ δεν είχαν θέση στο ματς, ο Ζίβκοβιτς βρήκε τη συμπαράσταση που χρειαζόταν και σμπαράλιασε την άμυνα των Ολλανδών, οδηγώντας στον θρίαμβο του 4-1 τον 'Δικέφαλο'.

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς με δύο γκολ και μια ασίστ οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη-θρίαμβο με σκορ 4-1 επί της Αϊντχόφεν στην Τούμπα, για την 3η αγ. των ομίλων του Europa League | 05/11/2020
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς με δύο γκολ και μια ασίστ οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη-θρίαμβο με σκορ 4-1 επί της Αϊντχόφεν στην Τούμπα, για την 3η αγ. των ομίλων του Europa League | 05/11/2020 EUROKINISSI SPORTS

Μετά τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε έτοιμος να κουνήσει μαντήλι στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια, από την 3η μόλις αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Το πάτημα του Σβαμπ στον Μάλεν μόλις στο 12', έδωσε το δικαίωμα στον Ζάχαβι να νικήσει τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς από τα 11 βήματα, δίνοντας το προβάδισμα στους Ολλανδούς. Αυτό που θα ακολουθούσε στο δεύτερο ημίχρονο, δύσκολα θα το φανταζόταν και ο πλέον αισιόδοξος φίλους του 'Δικεφάλου'. Ήταν ο θρίαμβος ενός 'τελειωμένου' απέναντι σε έναν... χοντρό.

Ο Μάλεν ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της HVV Hollandia, πριν πάει στην Ακαδημία του Άγιαξ το 2008 σε ηλικία 9 ετών. Το καλοκαίρι του 2015, η Άρσεναλ πήρε τον παίκτη για την U18 και όταν έφτασε η στιγμή να ενταχθεί στην U23, το καλοκαίρι του 2017, τον παραχώρησε αντί... 200.000 ευρώ στην Αϊντχόφεν. H αιτιολογία; Σύμφωνα με τους 'κανονιέρηδες', ο Ντονιέλ Μάλεν ήταν χοντρός και δεν είχε προοπτική για το υψηλότερο επίπεδο!

Έπαιξε μισή σεζόν στην ομάδα Νέων της Αϊντχόφεν και ανέβηκε στην πρώτη. Έκτοτε έχει φτάσει τις 83 συμμετοχές με απολογισμό 35 γκολ και 16 ασίστ για την PSV, ενώ έγινε και διεθνής με τους 'οράνιε'. Το ντεμπούτο του έγινε απέναντι στη Γερμανία και χρειάστηκαν μόλις 21 λεπτά για να σκοράρει... Ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, τρίβει τα χέρια του αφού μέσα σε μια τριετία η χρηματιστηριακή αξία του παίκτη, σύμφωνα με το transfermarkt, είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Και μπορεί η παράσταση της Τούμπας να ξεκίνησε με το πέναλτι που κέρδισε ο 'χοντρός', όμως συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με το σόου του... τελειωμένου. Η Μπενφίκα υπέγραψε τον Άντριγια Ζίβκοβιτς ως ελεύθερο από την Παρτίζαν το καλοκαίρι του 2016. Τελικά, αυτός ο παίκτης, που προσπαθούσε να τον διώξει τα τελευταία 2 χρόνια, της κόστισε πάνω από 60.000.000 ευρώ, χωρίς να το καταλάβει... Ο Σέρβος υπέγραψε ως ελεύθερος στον ΠΑΟΚ στις 8 Σεπτέμβρη, άφησε την Μπενφίκα εκτός ομίλων Champions League λίγες μέρες αργότερα και το βράδυ της Πέμπτης έκανε φύλλο και φτερό την άμυνα της Αϊντχόφεν. Οδηγώντας τους συμπαίκτες του από μια διαφαινόμενη ήττα στον θρίαμβο.

Τόσο στο διάστημα παρουσίας του Αμπέλ Φερέιρα και το 3-4-3, όσο και στο 4-2-3-1 που επέλεξε ο Πάμπλο Γκαρσία στο ντεμπούτο του στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πρόβλημα ελέγχου των χώρων στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τέτοια 'πολυτέλεια' δεν υπήρχε για το ματς με την Αϊντχόφεν, έτσι ο Ουρουγουανός τεχνικός κατέληξε στο 4-3-3, με τους Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ και Ελ Καντουρί στα χαφ. Με -1 μεσοεπιθετικό, το ερώτημα για τον 'Δικέφαλο' ήταν η επιθετική ανάπτυξη και η δημιουργία. Πρόβλημα που έμεινε αναπάντητο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Αϊντχόφεν χωρίς να ιδρώνει, απορροφούσε με ευκολία την όποια απόπειρα των γηπεδούχων να πλησιάσουν την περιοχή της. Δίχως να κάνει τίποτα σπέσιαλ στον αγωνιστικό χώρο, η ολλανδική ομάδα είχε πάρει το προβάδισμα από νωρίς και με αυτό πήγε στα αποδυτήρια.

Αν κάτι πρέπει να πιστωθεί 100% στον Πάμπλο Γκαρσία, είναι πως διέκρινε τη δυσλειτουργία στην επιλογή προσώπων σε αυτό το 4-3-3. Μόνο ο Ζίβκοβιτς μπορούσε να το υπηρετήσει σωστά μεσοεπιθετικά, οι υπόλοποι έμοιαζαν δύο κλικ πιο αργοί στα πόδια και τη σκέψη. Με τον Μπίσεσβαρ στην άκρη δεν υπήρχε ταχύτητα, ούτε κίνηση στο χώρο, ούτε και πίεση στη μπάλα. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τον Τσόλακ. Ψηλό και βαρύ κορμί ο Κροάτης φορ, κατάλληλος για ομάδες που κλείνεις στην περιοχή τους. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο δεν πατούσε καν σε αυτή και ο Τσόλακ δεν είχε κανένα τρόπο να βοηθήσει. Για του λόγου το αληθές των παραπάνω διαπιστώσεων, με τους Τζόλη και Σβιντέρσκι στο χορτάρι αντί των Μπίσεσβαρ-Τσόλακ, ο ηλεκτρονικός πίνακας της Τούμπας έγραφε 3-1 στο 59'!

Αυτή τη φορά ο Σβαμπ έβαλε σωστά το πόδι του και άλλαξε την πορεία της μπάλας στο σουτ του Ζίβκοβιτς, για το 1-1 στο 47'. Ο Σέρβος έδωσε το προβάδισμα στο 56', μετά την πίεση και το κλέψιμο του Σβιντέρσκι που ξεκίνησε τη φάση. Ο Τζόλης με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής σκόραρε το 3-1 τρία λεπτά αργότερα και οι φίλοι του ΠΑΟΚ πρόλαβαν να πάρουν τουλάχιστον μια ανάσα πριν πανηγυρίσουν ξανά. Στο 66', ήταν και πάλι ο Ζίβκοβιτς που με το αριστερό έγραψε το 4-1. Τόσο το τέρμα με τη Μπενφίκα, όσο και τα δύο με την Αϊντχόφεν ήταν μια τέλεια αντιγραφή. Από δεξιά, προσποίηση, η μπάλα από δεξί στο αριστερό και σουτ στην κλειστή γωνία. Τόσο προβλέψιμο αλλά και τόσο μη αντιμετωπίσιμο.

Γυρισμός δεν υπήρχε πια για την Αϊντχόφεν, που υπέκυψε φυσιολογικά στην ορμή του ΠΑΟΚ και τον καταπληκτικό μικρόσωμο Σέρβο. Οι Ολλανδοί πίστεψαν για 45 λεπτά πως θα φύγουν ατσαλάκωτοι από την Τούμπα, όμως το τέλος του 90λεπτου τους είχε προσγειώσει για τα καλά στην σκληρή -για εκείνους- πραγματικότητα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK