ΠΑΟΚ-Βόλος: Το κασετόφωνο στα αποδυτήρια έφερε τη νίκη

Ο κακός ΠΑΟΚ του 1ου ημιχρόνου ξαφνικά μεταμορφώθηκε στο 2ο μέρος, χωρίς να στηριχθεί στις μεταγραφές του, παίρνοντας τη νίκη 3-1 επί του Βόλου.

Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Βόλο για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021
Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Βόλο για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε ηχηρό μήνυμα μεσοβδόμαδα, ύστερα από την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. "Όποιος δεν θέλει, φεύγει", ήταν το συμπέρασμα. Πιθανότατα ο Πάμπλο Γκαρσία ηχογράφησε την επικοινωνία και την έπαιξε στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα του αγώνα με τον Βόλο. Γι' αυτό και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-1 έπειτα από ανατροπή στην Τούμπα, για την 16η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο Γκαρσία επιχείρησε να κάνει την κίνηση ματ, χρησιμοποιώντας τον... κατάσκοπο Αμρ Ουάρντα στο βασικό σχήμα. Το τέλος των πρώτων 45 λεπτών βρήκαν MVP του ΠΑΟΚ τον... Άντερσον Εσίτι. Κάτι είχε πάει πάρα πολύ στραβά. Ο Γιάννης Κιάκος είχε ανοίξει το σκορ για τους Θεσσαλούς στο 11ο λεπτό, ύστερα από αναμπουμπούλα που απέτρεψε να 'καθαρίσει' η άμυνα των γηπεδούχων. Σε ανάλογη φάση λίγο αργότερα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης χρειάστηκε να κάνει διπλή επέμβαση. Η ισοφάριση επίσης δεν οφείλεται στην καλή λειτουργία του ΠΑΟΚ, αλλά στο VAR και ένα χέρι που εντόπισε να κάνει ο Νταν Ριένστρα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 29'. Ο Στέφαν Σβαμπ εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ήταν απλά σκόνη στα μάτια. Η πίεση ψηλά από πλευράς παικτών Άνχελ Λόπεθ είχε βραχυκυκλώσει έναν διεκδικητή του τίτλου.

Η νίκη του Ολυμπιακού το Σάββατο άνοιξε την 'ψαλίδα' από τον ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς. Αν μιλάγαμε για τον 'δικέφαλο' του 2018, κανένα πρόβλημα. Θα έκανε μόνο νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν και με το 4/4 επί των 'ερυθρολεύκων', θα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι κάτι διαφορετικός, όμως, κι αν δεν άρχιζε να μαζεύει τη διαφορά στο ματς με το Βόλο, θα έπρεπε να αρχίσει να κάνει υπολογισμούς ακόμα και για την 3η θέση.

Το 2ο μέρος άρχισε με τον Ομάρ ελ Καντουρί και τον Βιεϊρίνια στον αγωνιστικό χώρο. Όλα άλλαξαν. Μοιάζει απίθανο ο Γκαρσία να μην διέλυσε τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, έχοντας ως... μουσική υπόκρουση όσα είπε μερικές ημέρες νωρίτερα ο Σαββίδης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ στο 2ο μέρος. Οι ίδιοι παίκτες παρουσίασαν διαφορετικό πρόσωπο. Με εξαίρεση ίσως τον Ουάρντα που έμοιαζε εκτός κλίματος.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται ότι οι παίκτες της ομάδας του έχουν υψηλότερο 'ταβάνι' από αυτό που δείχνουν κι οι μεταγραφές δεν είναι προαπαιτούμενο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Ο βοηθός προπονητή (πλέον) Μίροσλαβ Σνάουτσνερ δήλωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες κι η ενίσχυση θα περιοριστεί στους Ουάρντα, Λάζαρο Λάμπρου και Μάικλ Κρμέντσικ.

Τους δικαίωσαν οι 'παλιοί' ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο 2ο μέρος, όταν άρχισαν να πολιορκούν την εστία του Μπόρις Κλάιμαν. Ο Χρήστος Τζόλης έχασε ευκαιρίες, ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 65' έκανε το ίδιο για να μετρήσει τελικά το τέρμα. Η ανατροπή είχε γίνει χωρίς μεταγραφές. Ήταν περιττές. Η συνέχεια, πάντως, θα ήταν διαφορετική.

Ο Γκαρσία είχε σηκώσει τον Κρμέντσικ πριν από το 2-1. Ο Τσέχος επιθετικός δεν είναι έτοιμος για 90λεπτο ακόμα και θα βοηθούσε ως αλλαγή να βρεθεί το νικητήριο γκολ. Εν τέλει, όταν πέρασε στη θέση του Κάρολ Σβιντέρσκι, έδωσε ακόμα πιο επιθετική νότα στην ομάδα του. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ειδικά μόλις πέρασε στο ματς και ο Τόμας Μουργκ. Στο 90', όταν ο Κρμέντσικ έφυγε σε τετ α τετ, δεν ήταν δυνατόν να χάσει την ευκαιρία και το ντεμπούτο του στην Τούμπα συνοδεύτηκε με γκολ.

Η μεταμόρφωση είχε γίνει πριν μπει στον αγώνα ο διεθνής Τσέχος. Χωρίς τη βοήθεια του Ουάρντα που ακόμα ψάχνεται και δίχως τον Λάμπρου που παρακολουθούσε από τον πάγκο. Οι 'παλιοί' των γηπεδούχων πάτησαν ξαφνικά διακόπτη στο ημίχρονο και έκαναν την ανατροπή απέναντι στην καλύτερη ομάδα εκτός Big-5 μέχρι στιγμής. Το μόνο που μένει είναι να παραμείνει στο on αυτός ο διακόπτης, χωρίς να χρειαστεί νέα... ηχογράφηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK