Πέντε φορές που ομάδες "τρελάθηκαν" και πλήρωσαν ένα κάρο χρήματα για να πάρουν προπονητή

Στο ποδόσφαιρο, πλέον, και οι προπονητές έχουν μπει δυνατά στην εξίσωση αναγκάζοντας κλαμπ να πληρώσουν πολλά.

Roma's head coach Jose Mourinho gestures during a Group C Europa League soccer match between Betis and Roma at the Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Thursday, Oct. 13, 2022. (AP Photo/Jose Breton)
Ο Ζοζέ Μουρίνιο AP PHOTO/JOSE BRETON

Η ΑΕΚ επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Ματίας Αλμέιδα έως το 2028, συμπεριλαμβάνοντας στο συμβόλαιό του ρήτρα 10.000.000 ευρώ. Ένα τεράστιο buy-out για τα ελληνικά δεδομένα. Τέτοιου επιπέδου ποσά και περισσότερα έχουν πληρωθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Παρακάτω, θα δούμε τις πέντε ακριβότερες περιπτώσεις που ομάδες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να πάρουν έναν προπονητή απευθείας από άλλο κλαμπ.

Η ιστορία αυτή αρχίζει με τον Μπρένταν Ρότζερς ο οποίος είχε εντυπωσιάσει στην Σέλτικ και η Λέστερ για να τον κάνει δικό της πλήρωσε 10,4 εκατ. ευρώ.

Κάποια χρόνια νωρίτερα ο Αντρέ Βίλας Μπόας έκανε το ξεπέταγμά του στην Πόρτο με τρεις τίτλους την πρώτη του σεζόν. Η Τσέλσι που έψαχνε να βρει τον "νέο Μουρίνιο" και δεν λυπήθηκε τα χρήματα. Πλήρωσε τους Πορτογάλους 15.000.000 ευρώ για χάρη του φιλόδοξου κόουτς.

Και πάλι πορτογαλική εμπλοκή με πρωταγωνιστή τον Ζοζέ. Ο "Special One" έγραψε ιστορία στην Ίντερ και η Ρεάλ ήθελε να φέρει στην Μαδρίτη τη λαμπρότητά του. Η ρήτρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, ήταν στα 16.000.000 ευρώ και οι Μαδριλένοι την πλήρωσαν στους Μιλανέζους.

Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις και πιο ακριβές είναι σχετικά πρόσφατες. Η Μπάγερν Μονάχου χάνει τον Χάνσι Φλικ και ψάχνει αντικαταστάτη. Βρίσκει τον εκλεκτό της στον νεαρό, μόλις 35 ετών, και εξαιρετικά ταλαντούχο Τζούλιαν Νάιγκελσμαν. Η Λειψία δεν είναι εύκολη στις διαπραγματεύσεις και για τη συμφωνία αυτή πληρώνεται με 20 εκατ. ευρώ. Γράφεται ρεκόρ.

Αλλά το ρεκόρ σπάει από την Τσέλσι. Οι Μπλε αναζητούν τον "στρατηγό" που θα τους επαναφέρει σε τροχιά επιτυχιών. Στο Λονδίνο θεωρούν πως ο καταλληλότερος γι' αυτή τη δουλειά είναι ο Άγγλος, Γκράχαμ Πότερ της Μπράιτον. Η Τσέλσι δεν κάμπτεται από τα νούμερα και καθίζει στον πάγκο της τον Πότερ με 23.000.000 ευρώ που μέχρι στιγμής αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ.

Διαβάστε περισσότερα

Γιουνάιτεντ: Πώς ο Ρονάλντο "έφερε" τον Βέγκχορστ στον Όλντ Τράφορντ

Λιβάκοβιτς: Από το πουθενά, ομάδα έκπληξη θέλει τον κίπερ της Κροατίας

Φιορεντίνα: Έτοιμη να εισπράξει τα πρώτα 35 εκατ. κι δεν είναι από τον Άμραμπατ

News 24/7

24MEDIA NETWORK