Πώληση Γιουνάιτεντ: Πάρτι δισεκατομμυρίων

Μαγαζί γωνία η Γιουνάιτεντ και στο deadline που είχαν θέσει οι Γκλέιζερς δύο ήταν αυτοί που κατέθεσαν προσφορά.

Sir Jim Ratcliffe looks on ahead of the French League One soccer match between Nice and Paris Saint Germain in Allianz Riviera stadium in Nice, southern France, Friday, Oct.18, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
Αυτός είναι ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ AP PHOTO/DANIEL COLE

Η οικογένεια Γκλέιζερ η οποία δεν είναι ευπρόσδεκτη εδώ και χρόνια στο Μάντσεστερ έβγαλε την Γιουνάιτεντ στο σφυρί και την τελευταία ημέρα για τις καταθέσεις προσφορών (σ.σ. ήταν η 17η Φεβρουαρίου) δύο γίγαντες της οικονομίας έκαναν την κίνησή τους.

Ο εκ της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, Σεΐχης Γιασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι ήταν ο πρώτος και ο δεύτερος ο πλουσιότερος Άγγλος και δηλωμένος οπαδός των Κόκκινων Διαβόλων, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Η προσφορά των Καταριανών -σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ- φτάνει τα 4,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Στην ανακοίνωσή της προσπάθειάς του ν' αγοράσει την Γιουνάιτεντ ο διαχειριστής της σημαντικότερης τράπεζας του Κατάρ δήλωσε ότι η προσφορά του είναι για το 100% του κλαμπ και με απόλυτο στόχο η ομάδα να επιστρέψει στις ένδοξες μέρες.

Από την άλλη ο Ράτκλιφ φέρεται να πήγε με τεχνοκράτες από την JP Morgan και την Goldman Sachs για να κάνει τη μεγάλη δουλειά. Θυμίζουμε πως ο ίδιος άνθρωπος με περιουσία άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ιδιοκτήτης της Νις και την εποχή της αποχώρησης Αμπράμοβιτς επιχείρησε ν' αγοράσει και την Τσέλσι.

Οι επόμενες μέρες αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς φαίνεται ότι το κεφάλαιο Γκλέιζερ κλείνει για την Γιουνάιτεντ. Το θέμα είναι σε ποιον από τους δύο πλειοδότες θα καταλήξει η σπουδαία αυτή ποδοσφαιριστή ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Γιουνάιτεντ: Σκέφτεται να δώσει 100 εκατ. για "απογοήτευση" του Μουντιάλ

Τσέλσι: Πλην του Νεϊμάρ, εξετάζει και παίκτη "αποκάλυψη"

Νεϊμάρ: Έστελνε μηνύματα σε δίδυμες αδερφές - διεθνείς αθλήτριες βόλεϊ και τον "έπιασαν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK