Πως το τέρμα του Νίκλας Φίλκρουγκ πλήγωσε την Premier League, την Τότεναμ και ανύψωσε την Γερμανία

Μία νίκη, μία νύχτα ήταν αρκετή για να αλλάξουν οι ισορροπίες, οι συνέπειες της ήττας.

Dortmund's Niclas Fuellkrug celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League semifinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at the Signal-Iduna Park stadium in Dortmund, Germany, Wednesday, May 1, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
(AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο πρώτος αγώνας για τον ημιτελικό του Champions League δεν ήταν απλά μία πρώτη προσπάθεια των ομάδων να θέσουν τις βάσεις για το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό. Υπήρχε ένα ακόμα διακύβευμα για το γερμανικό και παρεμπιπτόντως στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Μετά την νίκη της Ντόρτμουντ με 1-0 χάρις το τέρμα του Νίκλας Φίλκρουγκ, άλλαξαν οι ισορροπίες. Η Premier League δεν θα έχει την προνομιακή 5η θέση που να οδηγεί στο Champions League για το επόμενο έτος. Η Γερμανία είναι η χώρα που αποκτά αυτό το πλεονέκτημα και αυτό συνέβη λόγω της καλής πορείας των γερμανικών ομάδων και ιδιαίτερα αυτή των Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Αυτή η εξέλιξη πλήττει βαθιά την Τότεναμ η οποία είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πολύ δύσκολα θα σκαρφαλώσει στην 4η θέση πάνω από την Άστον Βίλα. Από την άλλη πλευρά, η Ντόρτμουντ παρά την κακή πορεία στην Bundesliga θα καταφέρει να πάρει εν τέλει το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση παρόλο που βρίσκεται επίσης στην 5η θέση.

Διαβάστε περισσότερα

Ο τελικός μπορεί να είναι η υποβαθμισμένη έκδοση του 2013

Το πούλμαν της Παρί άφησε πίσω τον Εμπαπέ μετά την ήττα, πέρασε από αιφνίδιο τεστ

News 24/7

24MEDIA NETWORK