Πόσο μόνος του είναι ο Χάλαντ στην εθνική Νορβηγίας; Μάλλον όχι και τόσο

Μία δυνατή φουρνιά νέων Νορβηγών ποδοσφαιριστών αναμένεται να συμπαρασταθεί στον Χάλαντ για να λάμψει και σε διεθνές επίπεδο.

Norway's Kristian Thorstvedt, from left, Norway's Alexander Sorloth and Norway's Erling Haaland celebrate scoring their side's first goal during the UEFA Nations League soccer match between Slovenia and Norway at the Stozice stadium in Ljubljana, Slovenia, Saturday, Sept. 24, 2022. (AP Photo/Darko Bandic)
Ο Χάλαντ με συμπαίκτες του στην Νορβηγία AP PHOTO/DARKO BANDIC

Εντάξει, ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι παικταράς. Αυτό δεν χωράει καμία συζήτηση. Ο Νορβηγός φορ σαρρώνει εδώ και χρόνια.

Ειδικά φέτος που ο νεαρός επιθετικός έκανε τη μετάβασή του στο δεδομένα πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, δηλαδή στο αγγλικό, κάνει... πλάκα με τη φανέλα της Σίτι. Σε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχει σκοράρει 33.

Σε διεθνές επίπεδο, όμως, τι προβλέπεται να γίνει; Βάσει όλων όσων έχουμε δει τα επόμενα χρόνια το ντιμπέιτ Μέσι ή Ρονάλντο θα μετατραπεί σε Εμπαπέ ή Χάλαντ; Ο Κιλιάν έχει ήδη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στα χέρια του κι έναν τελικό. Βέβαια, ο Εμπαπέ παρότι κουβαλάει τη Γαλλία έχει πανάξιους συμπαραστάτες και κινείται σε μία βιομηχανία που παράγει αστραπιαία World Class ποδοσφαιριστές.

Η Νορβηγία δεν είναι ποδοσφαιρομάνα, αλλά...

Ασυζητητί η Νορβηγία ουδεμία σχέση έχει με την Γαλλία ή άλλες παραδοσιακές εθνικές δυνάμεις. Ωστόσο, με μια γρήγορη ματιά στις αξίες των Νορβηγών και στις ηλικίες τους φαίνεται πως υπάρχει φως. Ο θηριώδης Χάλαντ έχει σκεπάσει όλους τους υπόλοιπους, όμως, κάτι κινείται στο ορίζοντα.

Ο δεύτερος πιο ακριβός Νορβηγός κάνει επίσης παπάδες στην Premier League. Δεν είναι άλλος από τον αρχηγό της πρώτης Άρσεναλ. Ο Μάρτιν Όντεγκαρντ άρχισε την πορεία του στο ποδόσφαιρο με μεγαλύτερο hype από τον Χάλαντ. Δεν στέριωσε στην Ρεάλ, αλλά είναι μόλις 24 ετών και σαρρώνει φέτος.

Μένουμε στην Αγγλία για να σας δείξουμε την περίπτωση του Κρίστοφερ Άγιερ. Κι αυτός 24 ετών. Αγωνίζεται στην Μπρέντφορντ και είναι κεντρικός αμυντικός. Με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παίζει στο Νησί ο τέταρτος πιο ακριβός Νορβηγός ο οποίος είναι ο αμυντικός μέσος, Σάντερ Μπέργκε, 24αρης επίσης.

Στην ίδια θέση με τον Μπέργκε, αλλά στα 27, ο Φρέντρικ Αούρσνες της Μπενφίκα. Έμπειρος, πλέον, ο 28χρονος πλάγιος επιθετικός Μοχάμεντ Ελιουνούσι της Σαουθάμπτον.

Η must watch λίστα των Νορβηγών ποδοσφαιριστών

  • Αντρέας Σέλντερουπ 18 ετών/πλάγιος επιθετικός/Νόρτζελαντ
  • Αντόνιο Νούσα 17 ετών/πλάγιος επιθετικός/Κλαμπ Μπριζ
  • Κρίστιαν Θόρστβεντ 23 ετών/επιτελικός μέσος/Σασουόλο
  • Μάρκους Πέντερσεν 22 ετών/δεξί μπακ/Φέγενορντ
  • Ούγκο Βέλτεσεν 22 ετών/μέσος/Μπόντο Γκλιμτ

Αυτό που λείπει από την Νορβηγία είναι ένας τερματοφύλακας. Ο πιο ακριβός κίπερ των Βίκινγκ βάσει Transfermarkt είναι ο Κρίστοφερ Κλάεσον της Λιντς. Ωστόσο, ο 22χρονος μέχρι στιγμής έχει μετρήσει πέντε συμμετοχές στην Αγγλία.

Παρατηρούμε, πάντως, από τη γενική εικόνα ότι οι Νορβηγοί ποδοσφαιριστές είναι κατανεμημένοι σε πρωταθλήματα που φτιάχνουν παίκτες και προσωπικότητες: Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Διαβάστε περισσότερα

Τα έξι σούπερ ταλέντα που πρέπει να δεις το 2023

Μίλαν: Στο πόκερ με τον Λεάο ο Πορτογάλος κερδίζει ένα τεράστιο συμβόλαιο

Σάλος με τον πρόεδρο του UFC Ντάνα Γουάιτ να χτυπάει τη σύζυγό του

News 24/7

24MEDIA NETWORK