Η Ρεάλ βρίσκει διάδοχο του Ρονάλντο, όχι του Λοπετέγκι

Ο 18χρονος Βινίσιους λύτρωσε τη Ρεάλ και... πρόδωσε τον άνθρωπο που τον παρουσίασε στον σύλλογο, τον Ρονάλντο. Κόσμος και Τύπος τον έχρισε διάδοχο του 'Φαινομένου', ακόμα κι αν δεν έχει σκοράρει.

Η Ρεάλ βρίσκει διάδοχο του Ρονάλντο, όχι του Λοπετέγκι
AP PHOTO/PAUL WHITE

Τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα είναι σοβαρή υπόθεση. Σχεδόν... υποβολιμαία. Η πρώτη πρωτοσέλιδη εμφάνιση του Βινίσιους έγινε μετά από τη νίκη 4-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Μελίγια για το Copa del Rey, κλέβοντας την παράσταση ακόμα και από τον νέο προπονητή της ομάδας, Σαντιάγο Σολάρι. 'Ο Βινίσιους ανυψώνει το ηθικό', έγραφε η Marca, με μία ολοσέλιδη φωτογραφία του και καμία του Αργεντινού υπηρεσιακού τεχνικού.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ισπανίας, που αρκετές φορές έχει αξιοποιηθεί ως επίσημο όργανο των 'μερένγκες', αφιέρωσε το μισό πρωτοσέλιδο και της επόμενης μέρας στον Βραζιλιάνο. 'Το Μπερναμπέου θέλει να δει τον Βινίσιους', έγραφε στο πάνω μισό. Στο κάτω μισό το έντυπο πανηγύριζε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος roller hockey από την γυναικεία ομάδα της Ισπανίας.

Στις 4 του μήνα, ο Βινίσιους ήταν ξανά στο εξώφυλλο της εφημερίδας. Ακόμα πιο ζουμαρισμένη φωτογραφία, ξανά ολοσέλιδη. 'Ο Βινίσιους αλλάζει τη μοίρα της Ρεάλ'. Ήταν η έκδοση μετά από τη νίκη με 2-0 επί της Βαγιαδολίδ στο 'Μπερναμπέου', πρώτη νίκη στην Primera Division μετά από 5 αποτυχίες, πρώτη αχτίδα χαράς στο πρωτάθλημα μετά από τη συντριβή στο clasico από την Μπαρτσελόνα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρέθηκε 3 φορές σε 4 μέρες στο πρωτοσέλιδο της Marca χωρίς καν να σκοράρει. Στον αγώνα με τη Μελίγια έβγαλε δύο ασίστ και στη νίκη επί της Βαγιαδολίδ, πέρασε στον αγώνα στο 73' και στο 83' ενεπλάκη στο αυτογκόλ για το 1-0. Αυτές οι ενέργειες ήταν αρκετές ώστε ένα σημαντικό κομμάτι του Τύπου και του κόσμου να εναποθέσουν στο πρόσωπό του τις ελπίδες ανάκαμψης της ομάδας.

Μπορεί να πρόκειται για έναν 18χρονο άπειρο ποδοσφαιριστή, που σε καμία περίπτωση υπό άλλες συνθήκες δεν θα αναλάμβανε τέτοιο φορτίο, όμως έρχεται συστημένος από τον καλύτερο. Τον Ρονάλντο που πρωτογνώρισαν οι φίλοι των 'μερένγκες', το 'Φαινόμενο'.

Πέρασαν 106 μέρες από τότε που ο Βραζιλιάνος βετεράνος φωτογραφιζόταν με τον Βινίσιους στην παρουσίαση του τελευταίου στο γήπεδο της Ρεάλ. Αν και ο νεαρός επιθετικός είχε 'κλείσει' εδώ και δύο χρόνια, η ισπανική ομάδα περίμενε να ενηλικιωθεί ώστε να διεκπεραιώσει με νόμιμο τρόπο τη διεθνή μεταγραφή από τη Φλαμένγκο για 45.000.000 ευρώ.

'Είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο, η μεγαλύτερη ελπίδα της Βραζιλίας', δήλωνε τότε το 'Φαινόμενο', ο οποίος ακόμα είχε την ιδιότητα του πρεσβευτή του συλλόγου. 'Εδώ ήμουν περισσότερο χαρούμενος όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, εδώ πέτυχα τα πιο σημαντικά πράγματα στην καριέρα μου', συνέχισε. 'Μπορεί να είναι δύσκολα στην αρχή, όμως είναι το καλύτερο μέρος για να βρίσκεσαι. Σου εύχομαι όλη την τύχη του κόσμου γι' αυτήν την πρόκληση. Θα είμαστε όλοι εκεί για να σε φροντίσουμε σε ό,τι χρειάζεσαι', κατέληξε ο Ρονάλντο. Είπε τη μισή αλήθεια.

Ο Ρονάλντο όντως ήταν εκεί στον αγώνα του Σαββάτου, αλλά κάθισε σε μία ιδιαίτερη θέση, δίπλα στον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ. Όχι ως επίσημος προσκεκλημένος του Ισπανού εργολάβου, αλλά ως θεσμικός παράγοντας. Γιατί σε αυτές τις 106 μέρες που μεσολάβησαν από την παρουσίαση του Βινίσιους, ο Ρονάλντο είχε γίνει μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Βαγιαδολίδ!

Ο 42χρονος βετεράνος εξαγόρασε στις 3 Σεπτεμβρίου για 30.000.000 ευρώ το 51% των μετοχών του συλλόγου από τον επί 17 χρόνια πρόεδρο και μεγαλομέτοχο, Κάρλος Σουάρεθ, ο οποίος κατείχε το 66%. Μότο του, τέσσερις λέξεις, όπως αποκάλυψε στην παρουσίασή του από τον σύλλογο ως το νέο αφεντικό: 'Ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια, επανάσταση, κοινωνικότητα'.

Ο σύλλογος επανήλθε στην Primera Division μετά από 4ετή απουσία και μαζί με τα οφέλη, ο Ρονάλντο φορτώθηκε και 25.000.000 ευρώ χρέη. Το πλάνο αναδιοργάνωσης της ομάδας και αύξησης της ανταγωνιστικότητάς της περνάει μόνο μέσα από επιτυχίες στον αγωνιστικό χώρο και έτσι, όταν πήρε θέση δίπλα στον άλλοτε εργοδότη του, ήταν αντίπαλος τόσο με την πρώην ομάδα του, όσο και με τον Βινίσιους.

Ο προστατευόμενός του, όμως, τον στενοχώρησε και βοήθησε ώστε η Ρεάλ να επιστρέψει στις επιτυχίες. Η αντίδραση ήταν άμεση και το πάντα βιαστικό twitter πρόλαβε τη Marca, αφού τον είχε χρίσει ήδη διάδοχο του Ρονάλντο, κάτι που ψάχνει απεγνωσμένα ο σύλλογος. Του Βραζιλιάνου, του Πορτογάλου, δεν έχει σημασία, αν όντως αποδειχθεί διάδοχος. Ίσως τα γκολ τους να λείπουν περισσότερο στη Ρεάλ τη δεδομένη στιγμή από τον διάδοχο του Λοπετέγκι, είτε αυτός είναι ο Σολάρι είτε οποιασδήποτε άλλος.

Photo credits: AP Photo/Paul White

News 24/7

24MEDIA NETWORK