Ρόμα: Αλλαγή πλεύσης ή πυροτέχνημα;

Η αποχώρηση του Μουρίνιο από τους “Τζιαλορόσι” φαίνεται να βοήθησε την ομάδα, ωστόσο, μακροπρόθεσμα θα κριθεί η επάρκεια του Ντε Ρόσι και οι αποφάσεις της διοίκησης.

Roma's head coach Daniele De Rossi waves supporters prior to the start of the Series A soccer match between Roma and Hellas Verona at the Rome Olympic stadium, Saturday, Jan. 20, 2024. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma's head coach Daniele De Rossi waves supporters prior to the start of the Series A soccer match between Roma and Hellas Verona at the Rome Olympic stadium, Saturday, Jan. 20, 2024. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα για την Ρόμα με τον Μουρίνιο στον πάγκο, προέκυψε η αιφνιδιαστική απόφασης απομάκρυνσης του “Special one”, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την πλειοψηφική άποψη των φιλάθλων. Η επιλογή ενός παίκτη-σύμβολο ως τον διάδοχο του Ζοσέ, παρέπεμπε περισσότερο σε στοίχημα, βασιζόμενο στα ηγετικά χαρακτηριστικά που διέθετε ως ποδοσφαιριστής, παρά ως μία κανονική και ορθολογική κίνηση, λαμβάνοντας όμως υπόψιν και το δύσκολο timing.

Παρά τις ανησυχίες αρκετών, η Ρόμα έχει ανοδική πορεία με τον Ιταλό coach, κάνοντας 2 σερί νίκες και ζεσταίνοντας πιο πολύ τα αποδυτήρια. Παρότι όμως η ατμόσφαιρα είναι θετική αυτήν την στιγμή, καλό είναι να κριθεί ο νέος προπονητής απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερη δυναμική, εκεί δηλαδή που φέτος ο Μουρίνιο “πονούσε” πιο πολύ, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για τετράδα να ψαλιδίζονται.

Είναι ευρέως γνωστό, πως η έλευση ενός καινούριου προπονητή μπορεί να δώσει έναν νέο αέρα στις ομάδες. Επομένως, αυτό που χρειάζεται να δοθεί στην ομάδα κάποιος χρόνος ώστε να κριθεί αναλόγως, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πως δεν πρόκειται για μεταβατική χρονιά, αφού η επιλογή Ντε Ρόσι αποσκοπούσε στην άμεση βελτίωση των αποτελεσμάτων εντός Ιταλίας και ένα καλύτερο πλασάρισμα στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Ντέκο: Η επανάσταση του Γκουαρντιόλα στην Μπάρτσα ήταν ένα ψέμα

Φήμη: Η Τσέλσι θέλει να απολύσει τον Ποτσετίνο εδώ και τώρα, έχει βρει αντικαταστάτη

News 24/7

24MEDIA NETWORK