Ρονάλντο: Αυτό ήταν το συμβόλαιο του Πορτογάλου σταρ στην Γιουνάιτεντ

Η σχέση Γιουνάιτεντ - Ρονάλντο τερματίστηκε με συναινετικό διαζύγιο με τον Πορτογάλο ν΄αφήνει καλά χρήματα στους Άγγλους. Ας δούμε ποιες ήταν οι απολαβές του στη δεύτερη θητεία του στο Όλντ Τράφορντ.

Manchester United's Cristiano Ronaldo during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at King Power stadium in Leicester, England, Thursday, Sept. 1, 2022. (AP Photo/Rui Vieira)
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (AP PHOTO/RUI VIEIRA)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσαν τέλος στη σχέση τους με ένα φιλικό διαζύγιο. Η δεύτερη θητεία του Πορτογάλου σταρ στο Όλντ Τράφορντ εξελίχθηκε σε εφιάλτη, ειδικότερα μετά από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Έρικ Τεν Χαχ.

Ο Ολλανδός δεν... έβλεπε τον CR7, εκείνος δεν άντεχε αυτή την κατάσταση ασέβειας όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, και η τελική εξέλιξη του θέματος -που έγινε μέγα όταν ο Πορτογάλος βγήκε και μίλησε δημόσια στον Πιρς Μόργκαν- αποτέλεσε μονόδρομο. Ελεύθερος ο CR7 και μ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μπροστά του έως την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Άφησε χρήματα, αλλά δεν πήρε και λίγα

Πάμε, τώρα, να κάνουμε το λεγόμενο breakdown στο συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο CR7, παρότι πήρε τη μεταγραφή στους Κόκκινους Διαβόλους σε σχετικά μεγάλη ηλικία, κατάφερε να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κλαμπ, αλλά και ολόκληρης της Premier League.

Ο εβδομαδιαίος μισθός του Ρονάλντο (σ.σ. έτσι προτιμούν να μετρούν οι Άγγλοι) ανήρχετο στις 500Κ λίρες, δηλαδή κάπου στις 582,830 ευρώ με τις ισοτιμίες ευρώ - λιρών.

Ετησίως οι καθαρές απολαβές του CR7 στο Μάντσεστερ έφταναν κάπου στα 27.000.000 ευρώ. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Ρονάλντο για να υπογράψει στην Γιουνάιτεντ είχε αποδεχθεί κούρεμα των εσόδων του κατά 7.000.000 ευρώ σε σύγκριση με αυτά που έπαιρνε στην Γιουβέντους.

Σημαντικό, επίσης, είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ επειδή η ομάδα δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League για τη σεζόν 2022/2023 υπέστησαν μείωση των αποδοχών τους κατά 25%.

Από εκεί και πέρα το διαζύγιο Γιουνάιτεντ - Ρονάλντο σημαδεύτηκε -βάσει δημοσιευμάτων- και από τα 17,5 εκατ. ευρώ που άφησε πίσω του ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας για να "κλείσει" το θέμα της λύσης του συμβολαίου.

Σε όλα τα παραπάνω δεν έχουν συμπεριληφθεί μπόνους επίτευξης στόχων ατομικών και ομαδικών, όπως συνηθίζεται να συμβαίνει σε τόσο μεγάλες συμφωνίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK