Ρότζερς: "Δεν μπορούσα να αρνηθώ"

Ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος θα αποτελέσει τελικά τον αντικαταστάτη του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο της Λίβερπουλ, τόνισε ότι η ευκαιρία που του δόθηκε να εργαστεί για μια "ποδοσφαιρική δυναστεία" ήταν μια προοπτική που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

Ρότζερς: "Δεν μπορούσα να αρνηθώ"

Αποκαλυπτικός ήταν ο Μπρένταν Ρότζερς στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος τεχνικός της Λίβερπουλ σε ό,τι αφορά την προσέγγιση από τους έγινε και το παρασκήνιο της αρχικής τους άρνησης να αναλάβει την ομάδα.

"Είμαι πολύ περήφανος, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να εργαστώ σε ένα σύλλογο με τόσο μεγάλη παράδοση.

Έχουμε ένα πλάνο, το οποίο είναι μακροπρόθεσμο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα και αυτό ήταν ένα κίνητρο για μένα. Μπορεί να μην βρισκόμαστε ακόμα σε θέση να διεκδικήσουμε τον τίτλο αυτός θα είναι ο στόχος μας τα επόμενα χρόνια.

Ήμουν ευχαριστημένος στη Σουόνσι και είχα δηλώσει στον πρόεδρο πως η μόνη περίπτωση να αποχωρήσω θα ήταν για κάποιον μεγάλο σύλλογο. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα. Απέρριψα τη Λίβερπουλ την πρώτη φορά για να μην δείξω ασέβεια στην Σουόνσι.

Όταν η Λίβερπουλ με προσέγγισε για δεύτερη φορά και μου έκανε ξεκάθαρο πως αποτελώ την πρώτη επιλογή δεν μπορούσα πλέον να αρνηθώ μια τέτοια προοπτική. Η Λίβερπουλ αποτελεί μια ποδοσφαιρική δυναστεία.

Παρά το γεγονός ότι είμαι σχετικά μικρός σε ηλικία στην πραγματικότητα έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην προπονητική τα τελευταία 20 χρόνια" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρότζερς.

Να σημειωθεί ότι ο Βορειοϊρλανδός οδήγησε τη Σουόνσι στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα (2010-2011) ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατάφερε να τερματίσει στην 11η θέση. Στον 39χρονο τεχνικό αποδίδονται επίσης τα εύσημα για το θεαματικό ποδόσφαιρο κατοχής που απέδωσε η Σουόνσι, το οποίο οδήγησε σε συγκρίσεις ακόμα και με την Μπαρτσελόνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK