Σούστερ: "Δεν είναι θαύμα η πορεία μας"

Σούστερ: "Δεν είναι θαύμα η πορεία μας"
Συνειδητοποιημένος σχετικά με την πορεία της ομάδας του εμφανίστηκε ο Μπερντ Σούστερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καταλανική εφημερίδα "Sport". Ο τεχνικός της Χετάφε βλέπει τους Μαδριλένουςνα προηγούνται στην Primera Division, την ίδια στιγμή που οι άλλες δύο ομάδες της πρωτεύουσας προσπαθούν να συνέλθουν από τα σοκ των πρώτων αγωνιστικών.

"Δεν είναι θαύμα, απλώς αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Φυσικά και είναι έκπληξη, επειδή ποτέ δεν περιμέναμε να προηγούμαστε στο πρωτάθλημα, αλλά με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, με άλλα λόγια, με 14 από τους 18 διαθέσιμους πόντους αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή" , τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.

Η Χετάφε και η Θέλτα είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν γνωρίσει την ήττα ακόμα στην Ισπανία. Εν τούτοις, η πορεία των Μαδριλένων θυμίζει κάτι από την περσινή ("νεοφώτιστοι" τότε), όταν με τεχνικό τον Κίκε Φλόρες (νυν της Βαλένθια), είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους σχεδόν από τον πρώτο γύρο.

"Μου αρέσει οι ομάδες μου να κάνουν μια πολύ δυνατή αρχή και με σκοπό να το πετύχω αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία", τόνισε ο πρώην άσος των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης (όσον αφορά την… ισπανική του θητεία), ο οποίος την περασμένη σεζόν άρχισε στον πάγκο της "νεοφώτιστης" Λεβάντε, απολύθηκε τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος κι ενώ η ομάδα της Βαλένθια βρισκόταν σε κίνδυνο (τελικώς υποβιβάστηκε).

"Προσπαθώ να αναμίξω ιδέες από την πατρίδα μου, τη Γερμανία, όπου δίνεται περισσότερη έμφαση στη φυσική κατάσταση, και με αυτές από την Ισπανία. Τακτικά, δεν υπάρχουν μυστικά. Δεν αγωνιζόμαστε βάσει συγκεκριμένου συστήματος, είναι απλά θέμα τοποθέτησης του κάθε παίκτη στη σωστή θέση" , συμπληρώνει ο 45χρονος προπονητής.

"Δεν πρόκειται να… κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και όσο το συντομότερο το πετύχουμε, τόσο το καλύτερο. Εάν το καταφέρουμε αυτό, μπορούμε να στοχεύουμε ψηλότερα, αλλά τώρα δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να συμβεί αυτό" , κατέληξε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK