Στο εξώφυλλο του PES 2020 εμφανίζεται ένας σχεδόν άγνωστος παίκτης

Ο Σκοτ Μακτόμινεϊ που βρέθηκε στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι έχει παίξει μόλις 16 φορές στην Premier League της περασμένης σεζόν. Γιατί είναι στο εξώφυλλο του PES 2020;

Το εξώφυλο του PES 2020 με τον Σκοτ Μακτόμινεϊ
Το εξώφυλο του PES 2020 με τον Σκοτ Μακτόμινεϊ

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Σερζ Νιαμπρί, ο Μιραλέμ Πιάνιτς και σίγουρα όχι ο Navrogenidis. Αυτό είναι το εξώφυλλο του  PES 2020 που έγινε διαθέσιμο ήδη στα social media.  Ποιος είναι ο 4ος παίκτης, αυτός που συμπληρώνει το εξώφυλλο; Ο Σκοτ Μακτόμινεϊ είναι ένας 22χρονος μέσος, που έχει στο ενεργητικό του μόλις 16 εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μια ανερχόμενη δύναμη, ένας παίκτης που φιλοδοξεί να γίνει το Wonderkid του βρετανικού ποδοσφαίρου. Η φυγή του Άντερ Ερέρα και η πιθανολογούμενη αποχώρηση με μεταγραφή του Πολ Πογκμπά μπορούν να γίνουν οι μεταβλητές της καθιέρωσης του Μακτόμινεϊ στη βασική ενδεκάδα των 'Κόκκινων Διαβόλων', αλλά μέχρι στιγμής, όλα τα παραπάνω αποτελούν εικασίες.

Το σίγουρο είναι ότι στον κόσμο των videogames, όπου το εξώφυλλο ενός παιχνιδιού ορίζει το σύμπαν και τις συντεταγμένες της επικαιρότητας όπου αυτό διαδραματίζεται, ο Μακτόμινεϊ και ο Μέσι βρίσκονται πολύ κοντά, σχεδόν μπορούν να ακουμπήσουν ο ένας τον άλλο. 

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόρροια της συνεργασίας της εταιρείας Konami με τη Γιουνάιτεντ, που διαδέχθηκε μια ακόμα πιο ηχηρή συνεργασία με τη Γιουβέντους, με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση των σημάτων, της φανέλας, των ονομάτων των παικτών και κάθε πνευματικού δικαιώματος που αφορά την ομάδα. Η παρουσία του Μακτόμινεϊ δείχνει πως η Konami κοιτάζει προς το μέλλον, εμπιστεύεται τα wonderkids και τους δίνει χώρο για να εκτοξευτούν και να αφήσουν τη σφραγίδα τους στη συλλογική μνήμη. Ο ίδιος ο Σκοτσέζος ποδοσφαιριστής δείχνει να μην πιστεύει την τύχη του, ενώ και οι φανατικοί του PES έχουν ανάμεικτες αντιδράσεις ως προς αυτήν τη συμμετοχή του στο εξώφυλλο.

Τελικά PES ή FIFA; Επίσης, έχουν υπάρξει 'στημένες' ομάδες στο Pro Evolution Soccer όπως έχει ειπωθεί για την Ίντερ; Αυτές είναι σημαντικές απορίες για κάθε gamer. Εμείς θα συγχαρούμε τον νεαρό Σκοτσέζο γι' αυτήν τη διάκριση, παρακάμπτοντας την σχετική γκρίνια στο twitter.

News 24/7

24MEDIA NETWORK