Τα 30 καλύτερα γκολ με φάουλ του Ζουνίνιο είναι τέχνη

Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο δεν έχει απλά τα περισσότερα γκολ με εκτέλεση φάουλ στην ιστορία, δεν έχει απλά τα καλύτερα, έχει και τα ομορφότερα.

Ο Ζουνίνιο της Βάσκο ντα Γκάμα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λανούς για τον 2ο αγώνα της φάσης των 16 του Copa Libertadores 2012, Ρίο ντε Ζανέιρο, Τετάρτη 2 Μαΐου 2012
Ο Ζουνίνιο της Βάσκο ντα Γκάμα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λανούς για τον 2ο αγώνα της φάσης των 16 του Copa Libertadores 2012, Ρίο ντε Ζανέιρο, Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν εκ των κορυφαίων εκτελεστών φάουλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αν όχι τον κορυφαίο. Η καριέρα του από το 1993 στη Σπορτ Ρεσίφε μέχρι το 2013 στη Βάσκο ντα Γκάμα περιελάμβανε αμέτρητες εκτελέσεις και 77 καταγεγραμμένα γκολ με αυτόν τον τρόπο σε αναμετρήσεις για κάποια επίσημη διοργάνωση, περισσότερα από κάθε άλλον, όσο κι αν πλησιάζει με φόρα ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αντρέα Πίρλο είχε δηλώσει πως διδάχθηκε από τον Βραζιλιάνο τον τρόπο με τον οποίο εκτελούσε κυρίως τα μακρινά φάουλ, το knuckleball με το οποίο το πόδι χτυπάει την μπάλα με τις αρθρώσεις 3 δάχτυλων και της δίνει τροχιά που ο τερματοφύλακας αδυνατεί να προβλέψει.

Ο νυν αθλητικός διευθυντής της Λιόν έζησε σε μια περίοδο που είχε ανταγωνισμό από τους Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ζινεντίν Ζιντάν, Ροναλντίνιο, Σίνισα Μιχάιλοβιτς, Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, Πιερ φαν Χόιντονκ, Λούις Φίγκο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Άλβαρο Ρεκόμπα και άλλους, όμως κατάφερε να ξεχωρίσει. Μπορεί στην πρόσφατη ψηφοφορία του κοινού του RMC για τον καλύτερο εκτελεστή να έχασε οριακά στον τελικό από τον Μέσι (ο οποίος είχε αποκλείσει τον Κώστα Φραντζέσκο στην πορεία), όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αν εξεταστεί ένα βίντεο με τα 30 καλύτερα φάουλ-γκολ του. Ένα βίντεο που και το υπ' αριθμόν 10 θα μπορούσε να είναι το καλύτερο φάουλ γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου (bonus, το γκολ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας).


News 24/7

24MEDIA NETWORK