37η αγ.: Champions League για Άρσεναλ, Championship για την κυπελλούχο Γουίγκαν

Η Άρσεναλ έκαμψε την αντίσταση της Γουίγκαν, επικράτησε 4-1 στο "Έμιρεϊτς" για την 37η αγωνιστική της Premier League, επέστρεψε στην 4η θέση της βαθμολογίας κι έριξε την αντίπαλό της στην Championship, λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας. Άνετη νίκη για Μάντσεστερ Σίτι στη μετά-Μαντσίνι εποχή.

37η αγ.: Champions League για Άρσεναλ, Championship για την κυπελλούχο Γουίγκαν

Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της απέναντι στη Γουίγκαν, τη νίκησε με 4-1 ώστε να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του Champions League, στέλνοντας τους φιλοξενούμενους και μαθηματικά στην Championship. Το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ανώτερο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο αντιμετώπισε μία ψυχωμένη ομάδα, με ψυχολογία στο ζενίθ μετά την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου στην ιστορία της, στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Οι "κανονιέρηδες" προηγήθηκαν με τον Λούκας Ποντόλσκι στα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να "κλειδώσουν" τη νίκη. Ένα καταπληκτικό φάουλ του Σον Μαλόνεϊ, μάλιστα, έφερε την ισοφάριση λίγο πριν από το τέλος του 1ου ημιχρόνου.

37η αγ.: Champions League για Άρσεναλ, Championship για την κυπελλούχο Γουίγκαν

Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Αρούνα Κονέ έχασε μοναδικό τετ α τετ απέναντι στον Βόιτσιεχ Στσέσνι και η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ το πλήρωσε. Μέσα σε 8 λεπτά, οι "κανονιέρηδες" βρήκαν γκολ από τους Θίο Γουόλκοτ, Ποντόλσκι και Άαρον Ράμσεϊ (με τον Σάντι Καθόρλα να φτάνει τις 3 ασίστ στο ματς) και έφτασε στη νίκη που την στέλνει ολοένα και πιο κοντά στην έξοδό της στο Champions League για ακόμα μία σεζόν, την ώρα που η Γουίγκαν υποβιβάστηκε μετά από 8 χρόνια κι έγινε η πρώτη ομάδα της ιστορίας που πέφτει κατηγορία έχοντας κατακτήσει το FA Cup την ίδια σεζόν.

37η αγ.: Champions League για Άρσεναλ, Championship για την κυπελλούχο Γουίγκαν

Με το... δεξί άρχισε η μετά-Ρομπέρτο Μαντσίνι εποχή για τη Μάντσεστερ Σίτι. Με καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, οι "πολίτες" επικράτησαν 2-0 εκτός έδρας της υποβιβασμένης Ρέντινγκ και διασφάλισαν και μαθηματικά την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της φετινής Premier League. Οι περσινοί πρωταθλητές είχαν το πόδι στο γκάζι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συνεχή βροχόπτωση που δυσκόλευε τις στρωτές επιθέσεις τους. Μία εξαιρετική συνεργασία, όμως, στο 40ό λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Σέρχιο Αγκουέρο να ανοίξει το σκορ και το δρόμο για το "τρίποντο".

37η αγ.: Champions League για Άρσεναλ, Championship για την κυπελλούχο Γουίγκαν

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Άλεξ Μακάρθι, ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης σε ακόμα ένα παιχνίδι, αφού με τις διαρκείς επεμβάσεις του κρατούσε σε χαμηλό επίπεδο το σκορ της αναμέτρησης. Ο Μπράιαν Κιντ που αντικαθιστά τον Μαντσίνι μέχρι το τέλος της σεζόν έριξε στον αγώνα τους Χάβι Γκαρθία και Έντιν Τζέκο και η μόνιμη... χρυσή αλλαγή της Σίτι, ο Βόσνιος επιθετικός, έκανε το χρέος του στο 88ο λεπτό μετά από μπαλιά του Ντάβιντ Σίλβα. Το 2-0 διασφάλισε τη 2η θέση των "πολιτών", την ώρα που η ομάδα του Νάιτζελ Άντκινς παρέμεινε 2η από το τέλος, πάνω μόνο από την ΚΠΡ.

Σε ρυθμούς twitter

37η αγ.: Champions League για Άρσεναλ, Championship για την κυπελλούχο Γουίγκαν

# Στο πλευρό του Ρομπέρτο Μαντσίνι τάχθηκε μεγάλη μερίδα φίλων της Μάντσεστερ Σίτι και το έδειξε εμπράκτως στην αναμέτρηση με τη Ρέντινγκ.

# Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Ρέντινγκ - Μάντσεστερ Σίτι, οι "πολίτες" ανακοίνωσαν την αποχώρηση και του βοηθού του Ιταλού τεχνικού, Ντέιβιντ Πλατ.

# Ο Κόλο Τουρέ αποχώρησε τραυματίας από τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ρέντινγκ μόλις στο 15ο λεπτό και αντικαταστάθηκε από τον Μάικον.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-2

(14' Μπεντέκε - 61', 88' Λάμπαρντ)

Στόουκ - Τότεναμ 1-2

(3' Ενζονζί - 20' Ντέμπσεϊ, 83' Αντεμπαγιόρ)

Έβερτον - Γουέστ Χαμ 2-0

(6', 60' Μιραλάς)

Φούλαμ - Λίβερπουλ 1-3

(33' Μπερμπάτοφ - 36', 62', 85' Στάριτζ)

Νόριτς - Γουέστ Μπρομ 4-0

(25' Σνόντγκρας, 62' Χολτ, 65' αυτ. Μακόλεϊ, 90' Χόουσον)

ΚΠΡ - Νιούκαστλ 1-2

(11' πέν. Ρεμί - 18' πέν. Μπεν Αρφά, 35' Γκουφράν)

Σάντερλαντ - Σαουθάμπτον 1-1

(76' Πάντσεον - 68' Μπάρντσλεϊ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι 2-1

(39' Ερνάντες, 87' Φέρντιναντ - 49' Μίτσου)

Άρσεναλ - Γουίγκαν 4-1

(11', 68' Ποντόλσκι, 63' Γουόλκοτ, 71' Ράμσεϊ - 45' Μαλόνεϊ)

Ρέντινγκ - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK