Ολυμπιακός: Τα όνειρα και ο εφιάλτης του Μαρτίνς

Στην φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντινάμο Κιέβου, ο Πέδρο Μαρτίνς είδε όνειρα, είδε έναν εφιάλτη και ίσως τραγούδησε... Έλενα Παπαρίζου για τον Ρούμπεν Σεμέδο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, πριν την σέντρα του φιλικού με την Ντινάμο Κιέβου στο Σβατς της Αυστρίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το τέταρτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας και πρώτο επί αυστριακού εδάφους έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, την ομάδα που είχε βάλει τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία των 'ερυθρολεύκων' τον περασμένο Φλεβάρη. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από δυνατή βροχή κατά διαστήματα. Παρά τις προβλέψεις, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν φανέρωσε ουσιαστικά τίποτα από όσα σκοπεύει να πράξει στα παιχνίδια με την Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League και ειδικά το πρώτο χρονικά, που θα γίνει στις 23 Ιουλίου στην Τσεχία. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε ενδεκάδα δίχως τους Φορτούνη - Ποντένσε, που θεωρείται απίθανο να μείνουν εκτός βασικού σχήματος σε δύο βδομάδες από σήμερα. Κάτι που ισχύει και για τον Ελαμπντελαουί, τον στόπερ που... δεν βρίσκεται στην Αυστρία, ενδεχομένως και τον Ελ Αραμπί, αν φυσικά ο προπονητής του κρίνει πως βρίσκεται σε θέση να προσφέρει από την αρχή του αγώνα.

Γκολ - όνειρο για κάθε προπονητή

Απέναντι στην ουκρανική ομάδα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού προτίμησε να συνεχίσει τις δοκιμές. Τόσο στα πρόσωπα, όσο και την τακτική. Για την ιστορία, η ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς ήταν με τους Σα, Τοροσίδη, Σεμέδο, Μπα, Κούτρη, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Μπρούνο, Βαλμπουενά και Γκερέρο. Για τον Ισπανό φορ ήταν και μια σχετική επιβράβευση για το χατ-τρικ του απέναντι στην Γιαγκελόνια. Ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή του ο Γκερέρο, έχοντας συμμετοχή σε ένα γκολ που ονειρεύεται κάθε προπονητής, όποιος κι αν είναι, σε όποια ομάδα κι αν βρίσκεται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Μπουχαλάκης σε αυτή την προσπάθεια του σκοράρει για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στην φιλική αναμέτρηση με την Ντινάμο Κιέβου, στο Σβατς της Αυστρίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επιθετική ανάπτυξη ήρθε με τον δεξιό εξτρέμ να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να γυρίζει στο δεύτερο δοκάρι, ψάχνοντας την κίνηση του φορ. Αυτός πάνω στον βηματισμό γύρισε την μπάλα παράλληλα στην περιοχή, εκεί που είχε πατήσει ο μέσος από τη θέση '8' για να σκοράρει με εντυπωσιακό πλασέ με μια επαφή. Μασούρας, Γκερέρο και Μπουχαλάκης ήταν οι πρωταγωνιστές μιας υπέροχης ποδοσφαιρικής φάσης, που έφερε το προβάδισμα του Ολυμπιακού μόλις στο 5' της αναμέτρησης και το χειροκρότημα της απόλυτης ικανοποίησης του Πέδρο Μαρτίνς.

Σεμέδο, ο Φαν Ντάικ των... φτωχών

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το τερέν βαρύ και γλιστερό, Ολυμπιακός και Ντινάμο Κιέβου δυσκολεύονταν πολύ στο να βρουν ρυθμό επιθετικά, πολύ περισσότερο να τον συνδυάσουν με θέαμα. Αν πάντως υπήρχε ένας παίκτης που ξεχώριζε, αυτός ήταν ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ με την εντυπωσιακή σωματοδομή, μοιάζει με αυτόν που θα βάλει τέλος στην αγωνία που βασάνιζε εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Προκλητικά... άνετος, με εξαιρετικές τοποθετήσεις, σιγουριά με τη μπάλα στα πόδια και διαβάζοντας το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου, ο Σεμέδο αρνούνταν πεισματικά να επιτρέψει στην Ντινάμο να απειλήσει με συνέπεια την εστία του Σα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
O Σεμέδο σε στιγμιότυπο από το φιλικό του Ολυμπιακού με την Ντινάμο Κιέβου, στο Σβατς της Αυστρίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρώην στόπερ των Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Ρίο Άβε, Ουέσκα και Βιγιαρεάλ, δικαιώνει τον Πέδρο Μαρτίνς για την επιμονή του να τον αποκτήσουν οι 'ερυθρόλευκοι'. Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας τον συμπατριώτη του στο χορτάρι θα μπορούσε να τραγουδάει ''αν είχες έρθει πιο νωρίς, δεν θα μας κέρδιζε κανείς'', παραφράζοντας τους στίχους του σχετικού άσματος της Έλενας Παπαρίζου, ειδικά αν του ερχόταν στο μυαλό ο τρόπος που έχασε παιχνίδια η ομάδα του την περσινή σεζόν... Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς και η σεζόν βρίσκεται σε επίπεδο φιλικών προετοιμασίας, ο Ρούμπεν Σεμέδο μπορεί να αποδειχθεί ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ των 'φτωχών' της Super League. Και ο Πέδρο Μαρτίνς να ονειρεύεται πως βρήκε τον στόπερ που θα ανεβάσει επίπεδο την αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Εφιάλτης και μήνυμα (;)

Σίγουρα η συνολική εικόνα δεν μπορεί να έχει μόνο θετικά για τους 'ερυθρόλευκους', που προφανώς έχουν ακόμη μπόλικη δουλειά μπροστά τους, κάτι που πρώτος γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Για τον Πορτογάλο τεχνικό μοιάζει με έναν εφιάλτη η φάση της ισοφάρισης για την Ντινάμο Κιέβου, που είχε καταφέρει να απειλήσει σοβαρά τον Ολυμπιακό μόλις μια φορά μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Γκαρμάς πάτησε περιοχή από αριστερά, ο Μπα πήγε στην φάση με βιασύνη και χωρίς καθαρό μυαλό, άπλωσε το πόδι του και ο μέσος της ουκρανικής ομάδας βρέθηκε στο χορτάρι. Αν υπήρχε ή δεν υπήρχε επαφή ή αν αυτή δικαιολογούσε την πτώση του Γκαρμάς, δεν έχει σημασία. Ο Σενεγαλέζος στόπερ έδωσε δικαιώματα σε μια φάση που δεν συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος να το κάνει, δίνοντας την ευκαιρία στον Σολ να σκοράρει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Οι παίκτες της Ντινάμο Κιέβου πανηγυρίζουν την ισοφάριση με εκτέλεση πέναλτι του Σολ στην φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο Σβατς της Αυστρίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και αυτές είναι ενέργειες που κανείς προπονητής δεν θέλει να βλέπει. Επιπολαιότητες που στοιχίζουν βαθμούς, προκρίσεις και κάποιες φορές ακόμη και τίτλους. Ο Μαρτίνς είδε την περσινή σεζόν την ομάδα του να έχει κάμποσες τέτοιες στιγμές. Και με τα παιχνίδια κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League να πλησιάζουν, σίγουρα δεν θα ήθελε να δει τους παίκτες του να πράττουν ανάλογα. Στο δεύτερο ημίχρονο το 1-1 δεν άλλαξε, μπήκαν στο ματς οι Παπαδόπουλος (βγήκε προληπτικά ο Σεμέδο), Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς και Τσιμίκας, με τον Σέρβο εξτρέμ να αφήνει ξανά πολύ καλές εντυπώσεις.

Την ίδια στιγμή, οι Κάιπερς, Ντουρμισάι, Σολδάνο, Ανδρούτσος, Σουρλής, Ποντένσε, Ελαμπντελαουί, δεν αγωνίστηκαν καθόλου. Για τους δύο τελευταίους υπήρξε μια σχετική απορία, αν και σε δύο ημέρες ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Αμβούργο και εκεί ίσως πάρουν ένα 90λεπτο στα πόδια τους. 

"Είχαμε συνέχεια στο παιχνίδι μας στα πρώτα 60 λεπτά, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν μου άρεσαν τα τελευταία 30 λεπτά. Υπήρξαν πέρυσι παίκτες που έκαναν καταπληκτική χρονιά και δεν μου άρεσε η συμπεριφορά τους στα τελευταία 30 λεπτά. Κάποιοι παίκτες που πέρυσι έκαναν ωραία πράγματα, σε αυτό το παιχνίδι δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω στα τελευταία 30 λεπτά. Ας προσέξουν αυτοί οι παίκτες. Δεν έδωσαν το παραπάνω που έπρεπε να δώσουν. Κάποιοι παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα ή έπαιξαν λιγότερο πέρυσι, αποδίδουν καλύτερα", είχε τονίσει ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το 5-0 επί της Γιαγκελόνα. Ίσως λοιπόν ήθελε να στείλει ένα μήνυμα, ίσως πάλι όχι. Στο ντεμπούτο της μπλε φανέλας του ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος, παραμένοντας αήττητος στα τέσσερα φιλικά που έχει δώσει μέχρι σήμερα, με απολογισμό μια νίκη και τρεις ισοπαλίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK