Τέλος εποχής; Ο Μάρκο Ρόις μπορεί να αποχωρήσει μετά από 12 χρόνια στην Ντόρτμουντ

Από τους τελευταίους παίκτες "σημαία" μια ομάδας, έχει τις επιλογές και αποφασίζει.

Dortmund's Marco Reus reacts during the Champions League Group G soccer match between Borussia Dortmund and FC Copenhagen in Dortmund, Germany, Tuesday, Sept. 6, 2022. (AP Photo/Martin Meissner)
(AP Photo/Martin Meissner) AP

Υποστηρίζεται πως αρκετοί σύλλογοι ενδιαφέρονται να υπογράψουν τον άλλοτε αρχηγό και με σπουδαία παρακαταθήκη ποδοσφαιριστή της Ντόρμουντ με ελεύθερη μεταγραφή αν το συμβόλαιό του δεν ανανεωθεί τον Ιούνιο. Μία σειρά από ανώνυμες ομάδες του MLS επιθυμούν να προσελκύσουν τον Μάρικο Ρόις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η πρώην ομάδα του, η γκλάντμπαχ, εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να τον φέρει πίσω μετά από 12 χρόνια.

Ο 34χρονος είναι προς το παρόν ελεύθερος να συζητήσει ένα προσύμφωνο με συλλόγους του εξωτερικού, καθώς έχει μπει στους τελευταίους έξι μήνες του υπάρχοντος συμβολαίου του. Αν επιλέξει να αποχωρήσει από την Βεστφαλία, τότε μία τεράστια διαδρομή θα οδηγηθεί στο τέλος της. Ο Γερμανός υπέγραψε στην Ντόρτμουντ ως ένας παίκτης με προοπτική να κατακτήσει το παγκόσμιο ποδοσφαίρο και τα 42 γκολ που σημείωσε στις δύο πρώτες του σεζόν στον σύλλογο απέδειξαν την ικανότητά του.

Ήταν να συμπεριληφθεί στο ρόστερ της Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αλλά υπέστη τραυματισμό προοικονομώντας τι επρόκειτο να συμβεί μετέπειτα.

Μετά από μια ισχνή σεζόν στην τελευταία θητεία του Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία, σκοράροντας μόλις επτά γκολ, απάντησε με 17 γκολ στην πρώτη θητεία του Τόμας Τούχελ ως προπονητής. Και ενώ οι τραυματισμοί θα γίνονταν σύντομα ένα εμπόδιο για τον αρχηγό της Ντόρτμουντ, ο ίδιος πέτυχε 42 γκολ σε μόλις 64 συμμετοχές στις επόμενες τέσσερις σεζόν.

Παρόλο που οι επιδόσεις και η διαθεσιμότητά του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, δεν παύει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και της ιστορίας της και εύλογα η πρόθεση της διοίκησης είναι να μείνει. Εκείνος δεν έχει αποφασίσει ακόμη, επομένως θα περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι για να μάθουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αγκουέρο ξεκινά προπονήσεις με την πρώην ομάδα του

Ο Άντονι χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, η πόρτα ανοίγει

News 24/7

24MEDIA NETWORK