Θέλει το Euro, δεν συζητά για νέο συμβόλαιο ο Σάουθγκεϊτ, η Γιουνάιτεντ παρατηρεί διακριτικά

Ο Άγγλος προπονητής έχει βάλει προτεραιότητες και το μέλλον του ατομικά δεν βρίσκεται στην κορυφής της ατζέντας.

England manager Gereth Southgate looks at the field before the international friendly soccer match between Scotland and England at the Hampden Park stadium in Glasgow, Scotland, Thursday, Sept. 12, 2023. (AP PhotoScott Heppell)
(AP PhotoScott Heppell) AP

Μετά το Euro στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι, ο Σάουθγκεϊτ θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του. Η εθνική Αγγλίας συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου από το 1966 και άπαντες εντός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αναμένεται να δώσουν τα πάντα για το πολύτιμο τρόπαιο.

Βέβαια, έχουν προκύψει από νωρίς δημοσιεύματα που συνδέουν τον Άγγλο προπονητή με τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος όμως δεν επιθυμεί να βιαστεί και επικεντρώνεται στην προετοιμασία για το Euro.

Το τρέχον συμβόλαιο του Σάουθγκεϊτ λήγει τον Δεκέμβριο και ο Σάουθγκεϊτ δεν θα μιλήσει για υπογραφή νέου συμβολαίου πριν από την λήξη του Euro 2024. Μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στη διεθνή σκηνή, θα ήταν κατανοητό να επιθυμούσε να επιστρέψει στη διοίκηση συλλόγων και η Γιουνάιτεντ πράγματι θα ενδιαφερόταν να μιλήσει μαζί του. Σε αντίθεση όμως με την γραμμή της ομάδας, ο Χάρι Μαγκουάιρ δήλωσε πως επιθυμεί -όπως και οι υπόλοιποι παίκτες- να παραμείνει ο τεχνικός της Αγγλίας στην θέση του και πως όλοι είναι ευγνώμων για την προσφορά του.

Οι δηλώσεις

"Αν ο Γκάρεθ είναι ο άνθρωπος που θα μας κάνει να πετύχουμε, τότε θέλουμε να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο. Είχα μια πολύ καλή σχέση μαζί του. Είχα μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία και την πρόοδο που έχουμε δείξει ως χώρα. Και είμαι σίγουρος ότι θα πει το ίδιο πράγμα και τώρα, το θέμα είναι να κερδίσουμε ένα τρόπαιο.

"Δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά το Euro, δεν ξέρω αν ξέρει τι θα συμβεί. Αλλά νιώθω ότι από όταν ανέλαβε για πρώτη φορά αυτή τη δουλειά μέχρι τώρα που βρισκόμαστε, έχουμε κάνει τεράστια βήματα και αυτός τεράστιο μερίδιο σε αυτό".

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λαπόρτα δεν ζηλεύει την Ρεάλ για Εμπαπέ, θεωρεί πως οι Μαδριλένοι θα αναγκαστούν να δώσουν παίκτες για να μην υπάρχει ζημιά

Ο Σερ Άλεξ θέλει η Μπάγερν να πέσει από την κορυφή, το γερμανικό ποδόσφαιρο χρειάζεται μία αλλαγή ά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK