Τι πρέπει να διαλέξει ο Δώνης στις μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο μπορούσε. Όταν οι λύσεις στέρεψαν, ο Ολυμπιακός δημιούργησε συνθήκες νίκης έχοντας τους παίκτες για να αλλάξει τη ροή. Ο Δώνης περιμένει μεταγραφικά 'δώρα', ο Μαρτίνς βλέπει να έρχονται 'εσωτερικές μεταγραφές'.

O Γιώργος Δώνης σε προηγούμενο ματς μεταξύ ΟΦΗ και Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2019-20
O Γιώργος Δώνης σε προηγούμενο ματς μεταξύ ΟΦΗ και Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2019-20 EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με συνθήκες μίας εκτός έδρας αναμέτρησης. Το άδειο Καραϊσκάκη έδωσε διαφορετική διάσταση στον αγώνα. Για τους Πειραιώτες ήταν 'τελικός', η must win κατάσταση για να ξεπεραστεί το εμπόδιο του ΠΑΟΚ και να γίνει ξανά κόκκινη η κορυφή. Για τον Παναθηναϊκό, σε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο, ήταν η ευκαιρία για μία εκτός έδρας επικράτηση.

Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που οι 'πράσινοι' μπήκαν στο παιχνίδι παίζοντας εξ αρχής ψηλά. Ποτέ ξανά δεν το έχει κάνει αυτό ο Παναθηναϊκός στην έδρα του Ολυμπιακού, ακόμα και τα χρόνια που οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ελάχιστες. Οι 'πράσινοι' έχουν δεδομένα μειονεκτήματα απέναντι στον 'αιώνιο' αντίπαλο και φρόντισαν να τα σβήσουν με τα κόκκινα καθίσματα του γηπέδου. Η ξενερωτική εικόνα ενός ντέρμπι χωρίς οπαδούς και παλμό στην εξέδρα ήταν αυτό που αναζητούσε η ομάδα του Γιώργου Δώνη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για 60 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, δημιουργούσε καταστάσεις για το διπλό. Είτε με τη διαιτησία στην κουβέντα είτε χωρίς, οι φιλοξενούμενοι έκαναν καθαρότερες ευκαιρίες για να προηγηθούν απέναντι σε μία ομάδα που το άγχος να ξεπεράσει στη βαθμολογία τον ΠΑΟΚ ήταν μεγαλύτερο από το άγχος να κερδίσει τον Παναθηναϊκός εντός έδρας μετά από δύο χρόνια.

Μέχρι το 60' οι συνθήκες ήταν για εκτός έδρας επικράτηση του Παναθηναϊκού. Αλλά από το 60' και μετά άπαντες αντιλήφθησαν γιατί οι δύο ομάδες έχουν αυτή τη διαφορά. Χριστοδουλόπουλος ο ένας, Μπεκ ο άλλος. Κάπου εδώ, κανονικά, πρέπει να σταματήσει η όποια συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός χάνει το ματς γιατί 'κλατάρει' και ο Δώνης δεν έχει τις απαιτούμενες, σε εκείνο το χρονικό σημείο, 'ρεζέρβες'. Ο Ολυμπιακός παίρνει το ντέρμπι από έναν game changer. Τέτοιος είναι ο Ελ Αραμπί, σουτ σε πρώτο χρόνο, αυτό το κάτι, το διαφορετικό, η φάση που το παίρνει μόνος του. Ο,τι, δηλαδή, δεν έχει ο Παναθηναϊκός.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Τέταρτο ντέρμπι για τους 'πράσινους' μετά από αυτά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο που το τελικό πρόσημο είναι θετικό. Η διαφορά έχει να κάνει με την ήττα. Στην Τούμπα έπαιξε σε must win κατάσταση, στο πρώτο του φετινό καλό παιχνίδι. Με την ΑΕΚ το γύρισε όταν αντιλήφθηκε ότι είναι καλύτερος. Στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να βγάλει ένα 90λεπτο ανωτερότητας, αλλά ανέδειξε τις δικές του (έστω περιορισμένες) αρετές και ταυτόχρονα τις αδυναμίες του αντιπάλου.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να 'πληρώνει' τα λάθη του καλοκαιριού. Κουραστική η επανάληψη, σαν τις συζητήσεις για το 'Καφέ της Χαράς', αλλά αυτή είναι η αλήθεια και η όποια εξήγηση για ό,τι έχει γίνει έως τώρα. Εν μέσω Ιανουαρίου ο Δώνης δεν ξέρει τι να διαλέξει με βάση τα λεφτά που έχει στη διάθεσή του. Έναν επιθετικό καλύτερο του Μακέντα; Έναν χαφ που να δίνει γκολ; Έναν εξτρέμ; Ή ό,τι του φέρει, ετεροχρονισμένα, ο Άγιος Βασίλης. Όπως και να 'χει κάτι χρειάζεται και αυτό φάνηκε το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο.

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός προβλημάτισε στη γενικότερη εικόνα, αλλά πέτυχε το στόχο του τριπόντου και της... ψύχωσης με τον ΠΑΟΚ. Στον Πειραιά, όμως, τα πράγματα προμηνύονται καλύτερα. Υπάρχουν ένας Λάζαρος και ένας Φορτούνης που έρχονται. Και όπως φαίνεται, έρχονται την πιο κατάλληλη στιγμή.

Ποιες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός; To νέο Pod-όσφαιρο έχει τις απαντήσεις!

News 24/7

24MEDIA NETWORK