Το αυτογκόλ της Κοπεγχάγης: Η αδιανόητη τιμή που είχε πουλήσει τον Χόιλουντ στην Στουρμ Γκρατς

Η Γιουνάιτεντ κλείδωσε τη μεταγραφή του Ράσμους Χόιλουντ με 70.000.000 ευρώ και η Κοπεγχάγη σίγουρα χτυπάει το κεφάλι της.

Denmark's Rasmus Hojlund celebrates after scoring against Slovenia during the Euro 2024 group H qualifying soccer match between Slovenia and Denmark at Stozice stadium in Ljubljana, Slovenia, Monday, June 19, 2023. (AP Photo/Darko Bandic)
Ο Ράσμους Χόιλουντ με τη φανέλα της Δανίας AP PHOTO/DARKO BANDIC

Η καριέρα του Ράσμους Χόιλουντ εκτοξεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη στιγμή που νεαρός Δανός έδειξε το ταλέντο του στην Στουρμ Γκρατς, πουλήθηκε στην Αταλάντα και με μια σεζόν στην Serie A ήρθε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 70.000.000 ευρώ για να του παραδώσει τα ηνία της επίθεσής της για τα επόμενα χρόνια.

Πλέον, μένει να φανεί εάν ο 20χρονος φορ θα καταφέρει να καθιερωθεί στην Premier League και να επιβεβαιώσει το χαρακτηριστικό "νέος Χάλαντ" που τον ακολουθεί από τότε που έκανε το ξεπέταγμά του στους Μπεργκαμάσκι. Παρεμπιπτόντως η Αταλάντα τον είχε αγοράσει από τους Αυστριακούς αντί 17.200.000 ευρώ. Πώς, όμως, ένας Δανός έφτασε να παίζει στο αυστριακό πρωτάθλημα ενώ προερχόταν από τις ξακουστές ακαδημίες της Κοπεγχάγης.

Πράγματι, η κορυφαία ομάδα της πατρίδας του τον είχε στις τάξεις της από το 2017. Νωρίτερα ο ύψους 1,91μ. επιθετικός είχε περάσει από την Μπρόντμπι και την Χολμπαέκ. Το '20 είχε κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία με την Κοπεγχάγη και σε 32 εμφανίσεις σκόραρε 5 φορές.

Γενάρη του '22, λοιπόν, είχε φτάσει η στιγμή για τον Χόιλουντ να αποχαιρετήσει την πατρίδα του με τους πρωτευουσιάνους να αποδέχονται το... εξωφρενικό ποσό του 1.950.000 ευρώ της Στουρμ, αφήνοντάς τον να φύγει αδίστακτα. Οι Αυστριακοί, πάντως, δικαιώθηκαν καθώς έξι μήνες αργότερα αποκόμισαν ένα πολύ μεγάλο ποσό από τους Ιταλούς συγκριτικά με αυτά που πλήρωσαν για τον αγοράσουν.

Στην Αταλάντα ο Χόιλουντ έπαιξε σε 34 ματς, σκοράροντας 10 γκολ ενώ με την Στουρμ πρόλαβε να εμφανιστεί σε 21 ματς με 12 γκολ και 4 ασίστ. Αυτή είναι η σύντομη ιστορία του νέου επιθετικού της Γιουνάιτεντ που επομίζεται από εδώ και πέρα ένα βαρύ φορτίο να κουβαλήσει στο κατά κόσμον πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK