Το διαμάντι που έφερε ο Μπερλουσκόνι στην Ευρώπη ξανά ελεύθερος, ψάχνει ομάδα για το "last dane";

Και πάλι χωρίς ομάδα ο πάλαι ποτέ παικταράς που ήρθε στην Ευρώπη για να προσπεράσει τους πάντες αλλά δεν τα κατάφερε.

AC Milan's Alexandre Pato of Brazil, front, Ignazio Abate, left, and Tiago Silva, center, attend a training session at the Mamzar Beach and Park in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, Dec. 30, 2010. AC Milan will face Al Ahli club in Dubai on Jan. 2, 2011. (AP Photo/Nousha Salimi)
Ο Πάτο σε περίοδο προετοιμασίας με την Μίλαν AP PHOTO/NOUSHA SALIMI

Όταν η Μίλαν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφερνε στην Ευρώπη τον Αλεχάντρε Πάτο επικράτησε πανικός. Θεωρήθηκε εκείνα τα χρόνια πως ο Καβαλιέρε πέτυχε το απόλυτο deal και οι Ροσονέρι θα είχαν στο ρόστερ τους τον επόμενο κατακτητή συλλογικών και ατομικών τίτλων.

Ο Πάτο με συνοπτικές διαδικασίες έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο, κατέρριψε και την πρωτιά του Πελέ στο πιο γρήγορο γκολ με την Βραζιλία, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη κυρίως λόγω των τραυματισμών οι οποίοι φρέναραν το beast mode του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Το 2007 με το ποδόσφαιρο να είναι τελείως διαφορετικά συγκριτικά με το σήμερα η Μίλαν δαπάνησε το τεράστιο για την εποχή εκείνη ποσό της τάξεως των 24.000.000 ευρώ για χάρη του Πάτο. Εκείνα τα χρήματα είχαν πάει στην τότε ομάδα του 34χρονου σήμερα παίκτη την Ιντερνασιονάλ.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2013 ο Πάτο επέστρεψε στην Βραζιλία για την Κορίνθιανς αντί 15.000.000 ευρώ κι από εκεί και έπειτα η πορεία είχε ως εξής: Σάο Πάολο, Τσέλσι, Βιγιαρεάλ, TJ Tianhai, Σάο Πάολο, Ορλάντο και τελευταίος σταθμός της καριέρας του μέχρι στιγμής τουλάχιστον και πάλι η Σάο Πάολο. Καμία σχέση δηλαδή με όλα αυτά που περίμενε ο κόσμος όταν ο Πάτο πήρε για πρώτη φορά το αεροπλάνο με προορισμό την Γηραιά Ήπειρο και το Μιλάνο συγκεκριμένα.

Πλέον, ο Πάτο είναι και πάλι free agent με τα ποδοσφαιρικά του ίχνη να αγνοούνται. Δεν έχει ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του. Το μόνο που γράφτηκε στον Τύπο πριν από αρκετές εβδομάδες ήταν ένα σενάριο επιστροφής του στο ποδόσφαιρο για λογαριασμό μεξικανικής ομάδας.

Για την ιστορία ο Αλεχάντρε Πάτο έχει αγωνιστεί σε 455 ματς κι έχει σκοράρει 173 γκολ, ενώ μοίρασε και 55 ασίστ. Τώρα, απομένει να δούμε εάν θα βρεθεί ομάδα για το "last dance" του 34χρονου ποδοσφαιριστή ή αν κάποια στιγμή θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με το φινάλε μιας καριέρας που δεν άγγιξε τα στάνταρ που είχαν θέσει οι ειδικοί στην αρχή της.

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν και για 2,5 χρόνια ο Πάτο ήταν σε σχέση με την κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μπάρμπαρα. Το ζευγάρι χώρισε το 2013.

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδαίο wonderkid του Football Manager που αγόρασε η Παρί 42 εκατ. ευρώ σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο

Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Γερμανία είναι ελεύθερος μόλις στα 31, αλλά με 30 εκατ. ευρώ κέρδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK