Το νέο αφεντικό της Λίβερπουλ ακόμα μετανιώνει για την "πατάτα" με τον Όσιμεν

Η υπόθεση του Βίκτορ Όσιμεν θα στοιχειώνει για πάντα τον Γιοργκ Σμάντκε που έρχεται για να βοηθήσει τον Κλοπ να φτιάξει τη νέα Λίβερπουλ.

Napoli's Victor Osimhen celebrates after scoring his side's second goal during the Europa League Group C soccer match between Leicester City and Napoli at the King Power Stadium in Leicester, England, Thursday, Sept.16, 2021. (AP Photo/Rui Vieira)
Ο Βίκτορ Όσιμεν AP PHOTO/RUI VIEIRA

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γνωρίζουν αρκετά καλά πως η αστοχία είναι μέσα στο πρόγραμμα ίσως περισσότερο από την επιτυχία, άλλωστε αναφερόμαστε σε άθλημα λαθών εντός κι εκτός χορταριού. Για τον Γιοργκ Σμάντκε τον άνθρωπο που έρχεται στην Λίβερπουλ για να στηρίξει τον Γιούργκεν Κλοπ στην ανοικοδόμηση της ομάδας μία τέτοια αστοχία θα τον κυνηγάει για πάντα.

Κι αυτό γιατί ο 59χρονος, κάποτε, δεν είχε δώσει την απαραίτητη σημασία στον Βίκτορ Όσιμεν και ο Νιγηριανός, τώρα, πιθανότατα να γίνει ένας εκ των ακριβότερων επιθετικών στην ιστορία εάν η Νάπολι πειστεί να τον πουλήσει. Το αφεντικό των πρωταθλητών Ιταλίας ζητάει την Άρτα με τα Γιάννενα για το "κανόνι" του και πολλοί πιστεύουν πως θα τα βρει αυτά τα χρήματα.

Πάμε, όμως, στο στόρι...

Ο Σμάντκε ήταν ο κουμανταδόρος της Βόλφσμπουργκ σε μία δύσκολη περίοδο για το κλαμπ που πάλευε για τη σωτηρία και χρόνος δεν υπήρχε για να γίνει η δουλειά νοικοκυρεμένα. Έτσι, δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στον Όσιμεν και ο παίκτης αποχώρησε με δανεισμό για την Σαρλερουά.

Εκεί, οι Βέλγοι κινήθηκαν και τον αγόρασαν αντί 3,5 εκατ. ευρώ και μερικές ημέρες αργότερα τον πούλησαν στην Λιλ με 22,4 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα το γαλλικό κλαμπ έβαλε στα ταμεία του 75.000.000 ευρώ με την περήφανη πώληση στην Νάπολι κι όλα τα υπόλοιπα και όσα θ' ακολουθήσουν θα γραφτούν στην ιστορία.

Με την εκτόξευση του Όσιμεν ο Σμάντκε μίλησε για την περίπτωση αναφέροντας στο Kicker τα εξής: "Δεν ήταν καλή κίνηση εκ των υστέρων. Όταν ανέλαβα ο παίκτης έτρεχε κύκλους και είχε τραυματισμό. Μου είπαν πως οι επιθετικοί μας δεν ήταν καλοί. Το πιο σημαντικό μάθημα είναι πως πρέπει να έχεις υπομονή με κάποιες μεταγραφές".

Διαβάστε περισσότερα

Γαλατασαράι, εκτόξευση: Πόνταρε 23,1 εκατ. ευρώ σε τρεις παίκτες και παίρνει πίσω 100.000.000 ευρώ

Ο Εμπαπέ κάνει άνω κάτω την αγορά: Η γυριστή στην Παρί που αλλάζει τα δεδομένα

Μπάγερν: Ετοιμάζει πρόταση για το μεγάλο αστέρι του Πεπ λόγω... Χάλαντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK