Το ντοκιμαντέρ της Μπαρτσελόνα υποβαθμίζει τον Βαλβέρδε και ο Πικέ χαίρεται

Στο 1ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ της Μπαρτσελόνα, ο Ζεράρ Πικέ παραδέχεται ότι παράκουσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε για να πάει σε ένα πάρτι. Ένα ντοκιμαντέρ που ενέκρινε η ίδια η Μπαρτσελόνα.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, πριν από την αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ για την Primera Division 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, πριν από την αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ για την Primera Division 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Το trailer που ήρθε στο δημοσιότητα στα μέσα Νοεμβρίου ήταν εκπληκτικό. Το 'Matchday - Inside FC Barcelona' αποτελεί το νέο football documentary ύστερα από τόσα και τόσα που παράχθηκαν και εξακολουθούν να παράγονται τους τελευταίους μήνες και δείχνουν τι συμβαίνει σε έναν σύλλογο πίσω από τις πόρτες.

Στις εξαιρετικές δουλειές σε αντίστοιχα εγχειρήματα για τη Σάντερλαντ, για τη Μπόκα Τζούνιορς, για την Τότεναμ, για την Ντόρτμουντ, για τη Μάντσεστερ Σίτι, θα προστεθεί και αυτό των Καταλανών, που θα αφορά τη σεζόν 2018-2019 και ό,τι συνέβη σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε ο σύλλογος. Αφητητής είναι ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς και το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη ζωή διαφόρων παικτών του συλλόγου, στην πρώτη πλήρη σεζόν του Λιονέλ Μέσι ως πρώτου αρχηγού της ομάδας. Ο Αργεντινός, ο Λουίς Σουάρες, ο Τζόρντι Άλμπα και οι υπόλοιποι παίκτες των πρωταθλητών Ισπανίας πρωταγωνιστούν σε οκτώ 45λεπτα επεισόδια, που αφορούν 8 κομβικά παιχνίδια της περσινής σεζόν, μεταξύ των οποίων οι δύο μεγάλες νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης σε πρωτάθλημα (5-1) και κύπελλο (3-0).

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Rakuten TV στην Ευρώπη, δηλαδή τη διαδικτυακή streaming πλατφόρμα της βασικής χορηγού της Μπαρτσελόνα. Αυτή η συνθήκη αναπόφευκτα ορίζει ως κεντρικό πρόσωπο των επεισοδίων τον Ζεράρ Πικέ, αφού ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ήταν ουσιαστικά αυτός που μεσολάβησε ώστε η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου να δώσει τα χέρια με την ισπανική ομάδα και να καταβάλλει 55.000.000 ευρώ ετησίως από το 2016 για τη χορηγία της φανέλας, την πιο ακριβή παγκοσμίως.

Ως εκ τούτου, στο 1ο επεισόδιο εμφανίζεται να δειπνεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Χιρόσι Μικιτάνι, στον οποίο εξιστορεί πώς κατάφερε να πάρει την άδεια από τον Ερνέστο Βαλβέρδε για να πάει σε ένα πάρτι της Rakuten. "Θυμάμαι το πάρτι στη Νέα Υόρκη. Το θυμάστε; Ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τον Βαλβέρδε να μας αφήσει να πάμε στο πάρτι. Πήγα και του είπα 'άκου, κόουτς Βαλβέρδε, θα πάμε σε ένα πάρτι'. Απάντησε 'γιατί; Γιατί; Γιατί;' Κάναμε 5 συναντήσεις για να τον πείσω ότι είναι απαραίτητο για την ομάδα να πάει στο πάρτι. Δεν καταλάβαινε. Είπε 'δεν βλέπω λόγους να σας αφήσω να πάτε στο πάρτι'. Του απάντησα 'δεν έχει σημασία, θα πάμε ούτως ή άλλως'".

Αυτή η σκηνή ξεκάθαρης υποβάθμισης του προπονητή της Μπαρτσελόνα από τον ηγέτη της ομάδας σε πολλά επίπεδα βρίσκεται μόλις στο 1ο επεισόδιο από το ντοκιμαντέρ για την Μπαρτσελόνα, που ετοιμάζεται για λογαριασμό του βασικού χορηγού της και που πήρε το 'πράσινο φως' από τον ίδιο τον σύλλογο. Μία στάση η οποία εξηγεί πολλά για τον σχεδόν διακοσμητικό ρόλο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού στον πάγκο των 'μπλαουγκράνα', ο οποίος κρύβεται κάτω από το χαλάκι, λόγω της απόδοσης παικτών όπως ο Μέσι, που με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του διασώζει την κατάσταση και οδηγεί την Μπαρτσελόνα σε πρωταθλήματα.

Ίσως ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η συνέχεια του βίντεο, όταν ο Μικιτάνι ρωτάει τον Πικέ για τον -τότε- τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζούλεν Λοπετέγκι. Ο τελευταίος υπήρξε και προπονητής του Πικέ στην εθνική Ισπανίας, με τον έμπειρο στόπερ να λέει καλά λόγια γι' αυτόν, να δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό σε σχέση με τον νυν προπονητή του, αλλά να αποκαλύπτει ότι θα απολυθεί από τους 'μερένγκες', όπως τον ενημέρωσαν παίκτες του αντιπάλου.

Προλαβαίνει η Μίλαν να προσπεράσει τη Νάπολι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK