Το ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα πάρει το όνομα της Amazon

Η Τότεναμ ετοιμάζεται να βγει από την πανδημία έχοντας στα σκαριά μια χορηγική συμφωνία μεγατόνων. Η Amazon δεν ενδιαφέρεται για τις φανέλες των παικτών, αλλά για το ίδιο το 'Tottenham Hotspur Stadium'.

Το γήπεδο της Τότεναμ πριν από τη διεξαγωγή της αναμέτρηση της με τη Λειψία για το Champions League
Το γήπεδο της Τότεναμ πριν από τη διεξαγωγή της αναμέτρηση της με τη Λειψία για το Champions League AP PHOTO

Μοιάζει παράταιρο με την κατάσταση της επέλασης του κορονοϊού, η οποία φαίνεται να βρίσκεται στην κορύφωση της στην Αγγλία, παρ' όλα αυτά, ο Ντάνιελ Λίβι, ο ισχυρός άντρας της Τότεναμ, φαίνεται πως βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για μια κολοσσιαία χορηγική συμφωνία. Η Amazon έχει κινηματογραφήσει ήδη μια σειρά-ντοκιμαντέρ για την καθημερινότητα της λονδρέζικης ομάδας εντός κι εκτός αγωνιστικής δράσης και αυτή η συνεργασία δείχνει να έχει γόνιμο μέλλον. Το 'Tottenham: All Or Nothing' έχει αποτυπώσει στον φακό του στιγμές που αποδείχθηκαν καθοριστικές για την ιστορία των Σπιρουνιών, όπως η απόλυση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Όλα έχουν συμβεί με τις ευλογίες του Λίβι.

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, σε μια κίνηση υπεράνω της πανδημίας και της οικονομική κρίσης που αυτή ήδη έχει γεννήσει, ετοιμάζεται να πουλήσει τα δικαιώματα ονομασίας του σταδίου, σε ενδιαφερόμενους χορηγούς. Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Λέβι συζητά μόνο για ποσά της τάξης των 25.000.000 λιρών τον χρόνο για συμβόλαιο 10 ετών. Η Amazon βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας του Λονδίνου για την επίτευξη μιας συμφωνίας. Η Nike επίσης, φημολογείται πως έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.


Το 'Tottenham Hotspur Stadium' είναι ένα στολίδι του Λονδίνου αξίας ενός δισεκατομμυρίου λιρών, στο οποίο εκτός από αγώνες ποδοσφαίρου, διεξάγονται αναμετρήσεις NFL και δεκάδες άλλα αθλητικά/κοινωνικά/πολιτιστικά events. Σήμερα, η ομάδα έχει παραχωρήσει το γήπεδο της στον βρετανικό δημόσιο φορέα υγείας (NHS) για τη μετατροπή του σε σταθμό διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ κορονοϊού. Η οικονομία της ελεύθερης αγοράς του ποδοσφαίρου μπορεί να μείνει στον 'πάγο' για μερικούς μήνες ακόμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK