Το τέλος μίας εποχής, Ο Ίκερ Μουνιαΐν αποχωρεί μετά από 15 χρόνια στην Μπιλμπάο

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση και πλέον το νούμερο 10 στην φανέλα δεν θα είναι ξανά το ίδιο.

Athletic Bilbao's Iker Muniain celebrates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Athletic Bilbao at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday, March 10, 2021. (AP Photo/Bernat Armangue)
(AP Photo/Bernat Armangue) AP

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους φιλάθλους της Αθλέτικ Μπιλμπάο όσο ακόμη η χαρά από την κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ζωντανή. Ο αρχηγός της ομάδας, ο Ίκερ Μουνιαΐν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα της καρδιάς του στο τέλος της σεζόν.

Ο ίδιος μετά από 15 χρόνια προσφοράς στον ισπανικό σύλλογο αναμένεται να μείνει ελεύθερος και θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Η ανακοίνωση του έγινε μέσω των social media της Μπιλμπάο και ο ποδοσφαιριστής στο αναρτημένο βίντεο μόλις και μετά βίας μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Ισπανός είναι ο παίκτης που κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών με την Αθλέτικ στην ιστορία του συλλόγου. Έχει αγωνιστεί σε 557 παιχνίδια, σκοράροντας 75 γκολ και δίνοντας 70 ασίστ. Επιπλέον, ο Μουνιαΐν αποτέλεσε τον νεότερο παίκτη στην ιστορία του βασκικού συλλόγου. Το 2009, έκανε το ντεμπούτο του με την Αθλέτικ σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Europa League εναντίον της Γιουνγκ Μπόις σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 11 ημερών. Από τότε, ο ίδιος έχει περάσει 15 αλησμόνητες σεζόν με την πρώτη ομάδα.

Την τρέχουσα σεζόν, ο Ισπανός μπορεί να έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, όμως αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Έχει αγωνιστεί μόνο σε 17 αγώνες της La Liga και έχει πετύχει 1 γκολ, αλλά από ένα σημείο και μετά αυτά δεν έχουν σημασία. Η προσφορά του και η πίστη του έχουν ήδη κριθεί και θα αποχωρήσει ως τροπαιούχος αφήνοντας πίσω του μία μεγάλη παρακαταθήκη.

Διαβάστε περισσότερα

Σοκαριστικό περιστατικό χωρίς προηγούμενο στην Κολομβία, οπαδός εκτόξευσε μαχαίρι σε ποδοσφαιριστή

Λίβερπουλ: Το "αγκάθι" στην περίπτωση του Άρνε Σλοτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK