Το 'τέρας' Χάαλαντ πήρε παραμάζωμα δύο αντιπάλους και δεν ένιωσε τίποτα

Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε στο Klassiker με την Μπάγερν, όμως ο Έρλινγκ Χάαλαντ πήρε παραμάζωμα τον καλύτερο Γερμανό ποδοσφαιριστή και τον πιο δυνατό Γερμανό ποδοσφαιριστή, χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ μονομαχεί με τον Γιόσουα Κίμιχ της Μπάγερν σε αναμέτρηση για την Bundesliga 2020-2021 στο 'Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ', Ντόρτμουντ | Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ μονομαχεί με τον Γιόσουα Κίμιχ της Μπάγερν σε αναμέτρηση για την Bundesliga 2020-2021 στο 'Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ', Ντόρτμουντ | Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αναντίρρητα αποτελεί ένα παιδί-θαύμα, ένα wonderkid του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που με τα γκολ που σημειώνει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο σε υψηλό επίπεδο, φορώντας τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ, της Ντόρτμουντ και της εθνικής Νορβηγίας, έχει ανοίξει την όρεξη κάθε ποδοσφαιρόφιλου.

Η Ρεάλ αναμένεται να τον 'χτυπήσει' το καλοκαίρι του 2022, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ρεπορτάζ (αφού προηγείται ο Κιλιάν Εμπαπέ το 2021), η Ντόρτμουντ αρνείται ότι υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης και γι' αυτό τον απέκτησε από την αυστριακή ομάδα τόσο φθηνά (αλλά και με τόσες προμήθειες) και η συζήτηση για το πρόσωπό του συνεχίζεται ακατάπαυστα, όσο ο ίδιος σκοράρει με τέτοιον ρυθμό.

Το Σάββατο πρωταγωνίστησε στο Klassiker, όπου η Μπορούσια ηττήθηκε στη Βεστφαλία από την Μπάγερν με 2-3, σε ένα φανταστικό ντέρμπι όπου μονομάχησαν ίσως οι δύο κορυφαίοι σέντερ φορ του κόσμου. Ο Χάαλαντ σημείωσε ένα γκολ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι επίσης. 'Βασιλιάς' και 'διάδοχος', 614 γκολ μαζί ή 73 μέσα στο 2020.

Μπορεί ο Νορβηγός να είναι μόλις 20 ετών, όμως έχει κάθε δικαίωμα να ισχυριστεί ότι μπορεί να βαδίσει στα χνάρια του Πολωνού. Πέρυσι, σε μισή σεζόν στην Ντόρτμουντ είχε 29 γκολ σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος, μέχρι στιγμής, έχει 11 σε 11. Δεν τον σταματάει κανείς. Κυριολεκτικά, όπως φάνηκε σε δύο φάσεις στο ντέρμπι τίτλου με τους Βαυαρούς.

Η πρώτη σημειώθηκε στο 34ο λεπτό και μπορεί να μην είναι ευχάριστη, όμως είναι ενδεικτική. Ο Χάαλαντ ξεχύνεται στην αντεπίθεση, ο Γιόσουα Κίμιχ κάνει τάκλιν για να τον σταματήσει και όχι μόνο ο Νορβηγός δεν πέφτει, αλλά ο Γερμανός τραυματίζεται στο γόνατο και μάλιστα σοβαρά. Οι φόβοι για ρήξη χιαστού και απώλεια της σεζόν απομακρύνονται τελικά, αλλά η ζημιά στον πλάγιο σύνδεσμο θα κρατήσει εκτός δράσης για το 2020 ίσως τον κορυφαίο Γερμανό παίκτη των τελευταίων 2 ετών.

Ο Χάαλαντ δεν κατάλαβε τίποτα από αυτό το τάκλιν, όπως δεν αντιλήφθηκε αργότερα ούτε τον πιο δυνατό Γερμανό των τελευταίων μηνών. Ο Λέον Γκορέτσκα έχει μετατραπεί σε μία μάζα από μυς το τελευταίο διάστημα, λόγω του προγράμματος διατροφής και γυμναστικής που ακολουθεί, όμως μπροστά στην ορμή του επιθετικού της Ντόρτμουντ έγινε φύλλο και φτερό.

Η μεταμόρφωση στο σώμα του Γκορέτσκα είναι εξωπραγματική

Στο 80ό λεπτό, η Μπορούσια έχασε την κατοχή της μπάλας και οι φιλοξενούμενοι έφευγαν στην κόντρα. Ο Χάαλαντ έκανε ένα από τα διάσημα σπριντ του (ήταν ξανά ο παίκτης που έπιασε την υψηλότερη ταχύτητα στον αγώνα) και όταν ο Γκορέτσκα επιχείρησε να τον τζαρτζάρει για να τον καθυστερήσει, ο Νορβηγός απλά τον... πέταξε από δίπλα του σαν σκουπιδάκι και συνέχισε να κυνηγάει την μπάλα στην άμυνα.

Μπορεί να μην αποσόβησε το γκολ του Λιρόι Σανέ, όμως κι αυτή η φάση ήταν χαρακτηριστική του τι θα ακολουθήσει στο μέλλον με τον ίδιο και απαντά στο ποιος μπορεί να τον σταματήσει: κανείς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK